לימודי הרחבות
לימודי הנדסת תוכנה-דינמי ותמיד רלוונטי
בסיור בטכניון
נחשפים לעולם ההיי טק
תלמידי הנדסת תוכנה, ביקרו בחברת BMC , הנמצאת ברמת החייל תל אביב. חברת היי טק אמריקאית שרכשה חברת הזנק (סטרט אפ ) ישראלית לפני כ-20 שנים. זאת במסגרת פרוייקט תעשיידע (יוזמה של משרד החינוך לשילוב הלימודים בביה"ס עם התעשייה המקומית). את התלמידים קיבלו נציגים של החברה, מאגפים שונים - מפתחים, מנהלת פרוייקטים, מנהלת משאבי אנוש, אדמינסטרטורית, מפתחת רקע, מנהל שווק ועוד.
התלמידים צפו בסרט על החברה, השתתפו בחידון מעניין ושמעו הרצאה על פיתוח מוצר תוכנה על כל שלביו. בפאנל שהתקיים לאחר מכן שאלו התלמידים שאלות יפות וחכמות וזכו לתשבוחות מכל המציגים. הסיור במשרדי החברה היה גולת הכותרת, שם חוו התלמידים כיצד הם עובדים, חלקם בעבודת צוות, ראו את חדרי הפינוק(מסאז'), את חדר המוזיקה המשוכלל ואיך לא - את חדר האוכל המשקיף על תל אביב מכיוון אחד) ועל פ"ת מן הצד השני. האירוח היה למופת.
בביקור נוסף, בחברה, למדו באמצעות משחק בריחה את עבודת איש ההייט- טק. המשחק כלל 4 חדרי בריחה שעסקו ב: חנות אינטרנטית, עומס לקוחות ב black friday, טיפול בQA (תחזוקת פריט תוכנה שמשווק ללקוחות) וניהול פרויקט. כל זאת, במטרה להיחשף לשרשרת העבודה שבכתיבת פרויקט בצורה מוחשית. התלמידים קיבלו מפתח לאיתור הבעיה ומפתח נוסף למתן פתרון לבעיה, ותמורת 2000 שקלים של BMC קנו רמזים והחלו לשחק. פעילות זו התקיימה הודות לשיתוף פעולה עם חברת תעשיידע, מטעם משרד החינוך, לקידום מגמות טכנולוגיות.
===================================
לימודי רפואה- מדעי הבריאות
לימודי המגמה מקנים לתלמידים תעודת בגרות טכנולוגית,ובוגרי המגמה יכולים להמשיך כיתה י"ג י"ד ולקבל תעודת פרמדיק או להגיע לקורס חובשים בצה"ל.
הלימודים מרתקים מאתגרים ומרחיבים את הידע הכללי של התלמידים בתחום הרפואה. לומדים על הגוף הבריא ועל הגוף החולה באמצעות סרטונים, הרצאות וסימולציות. כמו כן, נערכים ניסויים וסיורים מרתקים. הפרוייקט הסופי מתבסס על חקר מחלה כאשר שלושה תלמידים מתלווים לשלושה אנשים החולים באותה מחלה כרונית ועוקבים אחריהם במשך שנה וחצי, הם מפענחים בדיקות שהם עוברים ומלווים אותם לביקורים אצל הרופא ומראיינים רופאים ולבסוף נבחנים על ידי בוחן חיצוני.
יום עיון בבית חולים "סורוקה"
73 תלמידי רפואה החלו את היום בהרצאות מרתקות בהמטולוגיה וקרדיולוגיה ולאחר מכן התפצלו התלמידים לפי שכבות למחלקות השונות. שכבת יב' - לאגף נשים ויולדות. שם ראו כיצד נראה חדר לידה קיבלו הסבר ממיילדת ,ראו ולמדו על מבנה שיליה חיה. שכבת יא' - למחלקת נפרולוגיה, שם ביקרו בחדר דיאליזה. קיבלו הסבר וצפו בחולים המטופלים בדיאליזה. שכבת י' - בחדר טראומה, שם קיבלו הסבר על מערך הטראומה בבית החולים. בהמשך היום נפגשו התלמידים עם סטודנטית, שנה שישית ברפואה, שהעבירה הרצאה בנושא שינה וחלומות ולאחר מכן הסבירה להם על לימודי רפואה בפקולטה בבאר שבע,
את היום סיימו בהרצאה וסרט של מתאמת השתלות.
מבנה האמבולנס
===================================
לימודי מוסיקה -שומעים הכי טוב
מגמת המוזיקה חודרת ללב כולם ומאפשרת עיסוק מוסיקלי באווירה חוויתית ומקצועית. המגמה מאפשרת לתלמידים טעימה ממגוון רחב של ז׳אנרים וסגנונות: ג׳אז, קלאסי, אתני, רוק ומוסיקה ישראלית.
בכל שנה משתתפים תלמידי המגמה במופעי תרבות שונים. כמו כן, זוכים ללמוד ולהעשיר את עולמם המוסיקלי באמצעות מפגשים בלתי אמצעיים עם מיטב האמנים בתחומי הידע השונים. התלמידים לוקחים חלק בשירה ונגינה ומפגינים את כישוריהם בהרכבי הדגל שלנו: גוספל, ביג בנד, מקהלה, רוק, פאנק ועוד.
אירועי השיא במגמה הם ללא ספק הסמינר השנתי וקונצרט הסיום. אחרי הסמינר בדרך כלל מגיע קונצרט הסיום המסכם את הפעילות של המגמה במהלך השנה.
משלחת התלמידים לגרמניה
במסגרת פרוייקט חילופי משלחות בין בתי הספר ,נפגשו תלמידי מגמת מוסיקה עם תלמידים מתיכון עיר ברמרהאבן שבגרמניה. במהלך ביקורם של תלמידי "בגין" בגרמניה הם השתתפו סדנאות בתחום המוסיקה, המדיה, טיילו בגרמניה ועסקו בזכר השואה. כמו כן ערכו קונצרטים משותפים והפיקו תוצרי מדיה כמו: ספרים, אלבומים וסרטים. בתחילת השנה התקיים ביקרו גומלין בו ארחו תלמידי תיכון "בגין" את חברי המשלחת מגרמניה בארץ בבתיהם, טיילו ברחבי הארץ והמשיכו לנגן ולשיר ביחד.
השיח בין המשלחות היה פורה ומשמעותי ולימד רבות על חשיבות המשלחות ליצירת קשרים, חברויות, ערכים משותפים, סובלנות ומנהיגות בקרב התלמידים.
תלמידי המגמה בפעולה
חורף מוזיקלי - הרכבים ממגמת המוזיקה, ובכלל תלמידים מן המגמה, נטלו חלק נכבד במופע הפתיחה של "החורף המוזיקלי", בו תושבי העיר מארחים מופעים מוזיקליים בביתם הפתוחים לציבור. מופע הפתיחה הגדול התקיים באולם סימפוניה בעיר, ותלמידי המגמה, כאמור, אכלסו את הבמה פעם אחר פעם לעיניו של קהל מאזינים רב.
מופע הטריו של עומרי מור - בדצמבר נסעו תלמידי מגמת המוזיקה לצפות במופע ג'אז של הטריו של הפסנתרן הבינ"ל עומרי מור, אחד מפסנתרני הג'אז המובילים בעולם כיום. המופע שילב מוזיקה ג'אז עם אלמנטים של מוזיקתת עולם מהמזרח התיכון.
השתתפות באירוע הפרידה מסיגל שיינמן -בשנים האחרונות החזיקה הגב' סיגל שיינמן את תיק החינוך בעירייה, הכולל את תכניות החינוך המוזיקליות בעיר, ובחרה לסיים את דרכה הציבורית. היה זה רק ראוי כי תלמידיי מגמת המוזיקה ישתתפו באופן פעיל באירוע ההוקרה והפרידה מסיגל, והרכב מן המגמה הוסיף לאירוע צבע ובעיקר צלילים.
צפו בסרט "רפסודה בוהמית" - במסגרת הקרנה פרטית צפו תלמידי המגמה באחד הסרטים המוזיקליים הטובים

סמינר מוסיקה
תלמידי מגמת המוזיקה בילו יומיים מעשירים, חווייתיים, מגבשים ובלתי נשכחים בסמינר המגמה שהתקיים בנורדיה.
במהלך הסמינר עברו התלמידים סדנאות עם מוזיקאים מן השורה הראשונה כמו האומנים העולים תומר בר ועידן דויד, ואחד ההרכבים המקוריים במוזיקה הישראלית כיום "פנחס ובניו". כמו כן, בסיום הסמינר עברו התלמידים סדנת צחוק לשחרור והפגת מתחים שלבטח תעזור להם להתמודד עם התרגשות הופעה בפני קהל, ואפילו עם לחצי מבחנים במקצוע זה או אחר. בנוסף, הרכבי המגמה הופיעו בפני תלמידי מגמת המוזיקה מהתיכון העירוני בשוהם, עימם חלקו את היומיים הללו, והוכיחו שוב כי מגמת המוזיקה בבגין ברמתן של המגמות מן המעלה הראשונה בארץ.
בכלל, תלמידי שתי המגמות התערבבו והוכיחו כמה המוזיקה מהווה קרקע לשיח משותף והתקרבות.
הסמינר גם כלל פעילויות גיבוש שקירבו רבות בין תלמידי שלוש השכבות, ותרמו לתחושות הטובות בסמינר ולאחריו. ראוי לציין לחיוב את תלמידי שכבת י"ב שהובילו את הפעילויות הללו תוך הפגנת חיבה, בגרות ואחריות.
הסמינר הוכתר כהצלחה רבה והכין היטב את הקרקע לקראת אירוע השיא של מגמת המוזיקה, ערב המגמה, שיתקיים ביום א', 17.3.

ערב רסיטלים
4 תלמידים מהמגמה (נעם הרמן, גיא גרוס, נתנאל אתרי ואושר שייט) מרחיבים מוסיקה ברמת 5 יח"ל (כמו כל תלמידי המגמה) ועוד 5 יח"ל נוספות - ברסיטלים
===================================
לימודי תיאטרון-שוברים שגרה
"כולם רוצים להיות במרכז העניינים" אומר ליאור מיכאלי, רכז המגמה ושחקן במקצועו בשעות בהן אינו מורה.
בנוסף לחומר הלימודי משתתפים תלמידי המגמה בפעילויות תיאטרליות בגני עירייה, בבתי חולים ומשמחים ילדים. גם עובדים עם בני נוער בסיכון. חוץ מההצגות הרבות יוצאים לסמינר חוויתי שכולו תיאטרון, לומדים באמצעות סדנאות למשחק ונחשפים להצגות מקצועיות בקאמרי. גולת הכותרת היא הפקת הגמר בסוף כיתה יב' הכוללת הצגה גדולה ומרשימה המוצגת באולם סימפוניה שבעיר.
סמינר 2019
הפקות גמר תשע"ט
===================================
לימודי אומנות-הופכים רעיון למציאות
סמינר אומנות 2019
תקשורת חזותית
יוצרים יחד - הורים ותלמידים
19 תלמידים והורים עמלו במשך כמה שעות על ציור של הצייר דיוויד הוקני . כל משפחה קיבלה לצייר חלק אחר של התמונה ויחד הושלמה התמונה כולה.

===================================
מגמת גאוגרפיה-לומדים על הסביבה
מזרח תיכון חדש
שומרים על הסביבה

מכינים לטיול השנתי
במסגרת ההכנה לקראת הטיול השנתי של שכבת יב׳, תלמידי מגמת גאוגרפיה הציגו בפני תלמידי השכבה את המסלולים המתוכננים בטיול, ערכו סקירה גיאוגרפית על אזור הנגב, אילת ומסלולי הטיול. כל זאת בצורה חוויתית תוך כדי השמעת שירים על העיר אילת ובמשחק קהוט .
סיור עירוני בחיפה

בסיור גאוגרפי
בכפר קאסם פגשו את מנכ"ל העירייה, קובי, המכהן בתפקיד מזה 5 שנים. הוא סיפר על התפתחותה של כפר קאסם כדוגמא להתפתחות הכפר הערבי לעיר ערבית. לדבריו, בעתיד הקרוב יבנו שם בנייני מגורים בני ארבע וחמש קומות ובנוסף אמור לקום בה פארק תעשיות עתירות ידע. העיר עברה שדרוג משמעותי בחמש השנים האחרונות. משם המשיכו לסייר בשפד"ן, שם למדו על תהליך מיחזור השפכים של גוש דן ועל חשיבותו למשק המים בישראל שנמצא בגרעון הולך וגדל. וכמו בכל סיור טוב :) קינחו "באורות ירושלים" עם פיתות, לאפות והרבה הרבה זעתר...
לומדים על קו החוף הישראלי
תלמידי מגמת גיאוגרפיה בשכבת יב' בסיור לימודי מסידני עלי למרינה בהרצליה בדגש על איכות הסביבה של קו החוף הישראלי. תוך כדי ההליכה בשביל ישראל עצרו בשש תחנות ובכל תחנה קיבלו בפלאפון משימה לביצוע. הסיור הסתיים בקניון ״ארנה״ שם למדו מבעלי החנויות על השינויים מתרחשים בקניון והסיבות לכך.
"יום ירוק"
סיור עירוני בתל אביב
תלמידי מגמת גאוגרפיה משכבת יא' בסיור עירוני בתל אביב. הסיור החל בהתכנסות ובשיחת פתיחה בגינת לויסנקי שבקרבת התחנה המרכזית הישנה. משם המשיכו בסיור רגלי ברחובות השכונה וראו מקרוב את תהליכי ההתחדשות העירונית על כל המשמעויות וההשלכות שלה. בשכונת נווה שאנן עמדו ליד ביתו של מייסד השכונה, יעקב פרמן, ודנו בגורמים לכך שהמבנה שלו לא עבר שימור בניגוד למבנה של מייסד העיר תל אביב.
הסיור גם חשף בפני התלמידים את הסוגייה המורכבת והמעוררת מחלוקות בנושא של מבקשי המקלט. לצורך הבנת הנושא נפגשו עם ג'וני, מבקש מקלט מאריתראה שחשף בפניהם את סיפורו האישי וגם עם אזרח ישראלי אקטיביסט שהשמיע את דעתו ותרומתו לאוכלוסיית הפליטים. כצפוי, הרוחות סערו סביב הנושא.
הסיור הסתיים בטיול חמים ונעים בשוק הפשפשים.

הרצאה מעוררת השראה
כמה דקות מתחילת הירידה חזרה מטה מעד רועי והתדרדר כ- 500 מטר (בקירוב) לאורך ההר. הוא עבר תהליך שיקום ארוך והגיע אלינו בפעם הרביעית לספר את החיים לפני הנפילה וההתמודדות אחרי התאונה והמשך הטיולים בעולם. ההרצאה היתה מרתקת. התלמידים גילו עניין ואמרו שזו היתה אחת ההרצאות הטובות ששמעו.
===================================
לימודי מדעי החברה-תורת הנפש
אם שאלת את עצמך פעם או שהתעניינת: כיצד האדם לומד? כיצד נוצרות חרדות ופוביות? מה הקשר בין לחץ לבריאות? מה חשיבות הקשר בין תינוק לאימו? כיצד היחס של הורינו בילדות משפיע על התפתחותנו ועלינו כמתבגרים וכאנשים בוגרים? מדוע האדם נכנע ללחץ קבוצתי? כיצד התרבות משפיעה על חיינו? מדוע בני אדם מצייתים לסמכות לעיתים באופן עיוור?...ועוד ועוד....
במסגרת המגמה נלמדים התחומים הבאים: פסיכולוגיה, סוציולוגיה ועורכים עבודת מחקר בנושא מתחומים אלו. בנוסף לכך, נחשפים להרצאות, סדנאות והצגות על מנת להמחיש הלכה למעשה את התיאוריות.
לומדים גם מחיות
תלמידי מגמת מדעי החברה בשכבת יא' בסדנאות מרתקות של אילוף כלבים אשר המחישו להם כיצד באמצעות עקרונות של התנייה קלאסית ואופרנטית ניתן ללמד את הכלב כל פעולה. נרשמו הרבה כשכושים בזנב...
סיור סוציולוגי
תלמידי מגמת מדעי החברה בשכבת יב' בסיור חקר סוציולוגי מרתק של התרבות החרדית בבני ברק. התלמידים למדו על ערכים ונורמות, על תרבות חומרית ועל זו שאינה חומרית, על אמונות, גמילות חסדים ועוד. כמו כן, נפגשו עם שדכנית שאירחה אותם בביתה וכך זכו לראות גם בית חרדי מבפנים ולהבין טוב יותר את ההבדלים המהותיים בתפיסה התרבותית.
בנוסף, ביקרו ב"יד לבנים" של בני ברק, שם מונצחים חללי צהל במלחמות השונות וראו כיצד מגמת הגיוס החרדי חווה שינויים כל הזמן. העיתונאי החרדי הסביר להם על "חוקי הכתיבה"החרדית בתקשורת והיחס לנשים, טלפון כשר ועוד.. במסגרת הביקור גם ראו את ישיבת "פוניבז'", ה"ההרווארד" של החרדים, נחשפו לרחוב החרדי ולהבדלים בתלבושות המעידים על הזרמים השונים. היה מרתק!!!
===================================
לימודי ביולוגיה-טעם החיים
18 מתוך 20 פריצות הדרך המדעיות בשנת 2017 הן מתחום הביולוגיה והביולוגיה הרפואית. מדע אשר עוסק בהתבוננות ,הבנה וחקירה של תופעות מגוונות אשר ברובן משפיעות על חיי היום-יום של כולנו.
במהלך הלימודים במגמת ביולוגיה התלמידים נחשפים לסוגיות הנוגעות לתהליכים ברמה התאית, וברמת הגוף השלם כפי שהם באים לידי ביטוי בגוף האדם. תוך דגש על הבנת השמירה על האיזון הפנימי בגוף ומה קורה כאשר הוא מופר בזמן מחלה למשל.
תלמידי מגמת ביולוגיה עוסקים גם בסוגיות הנוגעות לאקולוגיה ושמירה על איכות הסביבה.
בנוסף ללימודים העיוניים , בשעורי ביולוגיה התלמידים מתנסים בניסויי מעבדה במהלכם רוכשים מיומנויות לבצוע עבודת חקר מדעית ,מבקרים במכוני מחקר ,נפגשים עם מדענים אשר מספרים על נושאי מחקריהם , וכמובן יוצאים לשמורות טבע להכרת מיני צמחים ובעלי חיים נפוצים בארצנו.
מזהים מחלות...
תלמידי מגמת ביולוגיה בשכבת יב' מבקרים במעבדה של מכון דוידסון במכון וייצמן (מכון דווידסון הינו הגוף האחראי על תוכניות חינוכיות במכון ויצמן). הביקור עסק במחלת הצליאק ובשיטות אימונולוגיות לזיהוי תכולת הגלוטן בקמחים מסוגים שונים. הביקור החל בהרצאה על מחלת הצליאק ובהמשך התנסו התלמידים בשיטה לזיהוי חלבון הגלוטן. הביקור הוגדר כמוצלח ביותר. בנוסף לתחום הלימודי, ניהלו התלמידים שיחות מעניינות עם צוות ההדרכה (סטודנטים במכון) לגבי נושאי ההתמחות שלהם. מכוונים גבוה :)
חוקרים את מחלת הסרטן
===================================
לימודי ערבית-נבחרת איכותית
מגמת הערבית בתיכון "בגין" ראש העין בת למעלה מ-20 שנה , שהיא לשונם של שכנינו הערבים, שפה המאפשרת לעקוב אחר אמצעי התקשורת השונים בימים אלה של תמורות בעולם הערבי.... מגמת הערבית מאפשרת לבוגריה להשתלב בחיל המודיעין ולשרת ביחידות עילית ערביסטיות. בוגרי המגמה העתידים לשרת ביחידות אלה מקבלים כרטיס כניסה למשרות איכותיות ולמוסדות ממלכתיים כגון שב"כ, מוסד, משטרה, משרד החוץ וכן חברות היי טק. התלמידים חווים סדנאות, גדנ"ע מזרחניים וסמינר הנערכים בגבעת חביבה. דרך שיחות , מפגשים הרצאות ושיעורי העשרה הם לומדים על הסכסוך היהודי ערבי על האיום האיראני והתרבות הפופולארית בעולם הערבי תוך כדי לימוד השפה הערבית. חווית הגדנ"ע מספרים התלמידים הייתה חוויה מטורפת. מי שלא יחווה את זה לא יבין את מה שעברנו. בחוויה הזו מסכימים כולם אתה לומד הרבה מאוד על עצמך ומכיר צדדים אחרים בך. מדובר בחוויה של פעם בחיים.
המיית היונה
תלמידי שכבת י׳ צפו בסרט "המיית היונה" ובסופו נפגשו עם במאית הסרט, גנית אילוז.הסרט משקף את המפגש בין הדיל, מורה ערבייה המלמדת ערבית בבית ספר יהודי, לבין תלמידיה וצוות בית הספר. הסרט איפשר הצצה לתרבותו של האחר. עם זאת, ההתנגשות והקונפליקטים הרבים שהוא מזמן בלתי נמנעים ומעוררי מחשבה...
תלמידת י"ב 10, קארין בסיס, שהשתתפה בסרט Dove's Cryy هديل "המיית היונה" כשהייתה בכיתה ד' והלומדת כיום במגמת ערבית, הגיעה למפגש זו השנה השלישית ותרמה מהחוויה האישית שלה כתלמידתה של הדיל, אותה היא זוכרת לטובה עד היום.
בתום הדיון הבמאית גנית אילוז הקריאה את מכתב ההערכה ששלח לה כבוד הנשיא, מר ראובן ריבלין בעקבות עשיית הסרט.
טל"מ
שיעורי העשרה בערבית בשכבות י'-יב' מטעם מדור טל"מ - חיל המודיעין. במהלך השיעורים נחשפו התלמידים למתרחש במזרח התיכון ושמעו על מבצע יחיא עיאש, המל"ט האירני, זירת סוריה לבנון והזירה הפלסטינית. התלמידים גילו עניין והפגינו ידע.
חדשות בערבית
תלמידי מגמת ערבית שמעו הרצאה של אלעד זיני, מנהל דסק הערבים בערוץ 10- "מצרים אחרי 2011". ההרצאה מתארת את קורותיה של מצרים מאז ה-25.1.2011 היום בו יצאו המפגינים נגד שלטונו של מובארכ. הפגנות אלו הסתיימו בהפלתו. ההרצאה עסקה בתהפוכות שעברו על המדינה, בטרור ממנו היא סבלה ואת ניסיונותיו של הנשיא הנוכחי עבד אלפתאח א-סיסי לייצב את המדינה.
תרבות פופולארית בעולם הערבי
תלמידי המגמה משכבת י"ב בהרצאה מרתקת אודות "תרבות פופולארית בעולם הערבי" - התופעות המעסיקות את צעירי העולם הערבי. אינסטגרם, ריאליטי ,ספורט וסלבס הם דברים שכל צעיר בעולם הערבי מתעסק בהם. עשרות מליוני אנשים בעלי חשבונות פייסבוק , טוויטר וכל פלטפורמה אחרת דואגים להישאר מעודכנים בדברים החמים ולדעת הכל.
סיור לאתר ההנצחה בגלילות-המרכז למורשת המודיעין
===================================
לימודי פיסיקה-שומרים על הזרם
בסיור בשדה התעופה
תלמידי פיזיקה משכבה י''א בכנס כלים בלתי מאוישים Uvid2018 בקרית שדה התעופה.
התלמידים שמעו הרצאות מפי המדען הראשי של תעשיה אווירית, דר' שאול אליהו-ניב, על עתיד תחום הכלים הלא מאויישים. בנוסף שמעו על יחידת ''רוכב שמים'' המפעילה מזל''טים בחיל התותחנים, מפי מפקדת היחידה, סא''ל רעות רטיג-וויס, שהתפנתה גם לשיחה אישית עם התלמידות על קריירה צבאית ושרות משמעותי.
הרצאה נוספת מפי סא''ל מנחם לנדאו מהמינהל למחקר לפיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית (מפא''ת) על מערכות וקונספטים בשדה הקרב העדכני והעתידי.
התלמידים סיירו בתערוכת מערכות גדולה, וקיבלו סקירות מפי בכירים בתעשייה כולל הכוונה ללימודים מומלצים למשרות נדרשות בתעשייה (פיזיקה והנדסה).
סמינר במרכז המחקר בשוויץ
סמינר נמשך 4 ימים והתקיים במרכז המחקר ב- CERN שבז'נבה על הגבול עם צרפת.במהלך הסמינר השתתפו התלמידים בהרצאות מאוד מעניינות מסקרנות ומעוררות שאלות. ההרצאות ניתנו באנגלית ע"י מדענים ממדינות שונות אשר פועלים במרכז המחקר וביניהם גם מדענים ישראלים פרופסור גיורה מיקנברג וד"ר כפיר בלום. הנושאים שהועברו בהרצאות כללו : מבנה מרכז המחקר, פיזיקה של חלקיקים, האצת חלקיקים, גלאים ומצלמות הרצאה מרתקת במיוחד ניתנה על ידי ד"ר מנג'יט דוסאנג' Manjit Dosanjh) ) בנושא יישומי פיזיקה גרעינית בתחומי הרפואה ומחלות הסרטן במיוחד.בין השאר ניתנה הרצאה מה מצופה מהמחקר המדעי בתחום זה ב- 50 השנים הבאות. יש לציין את הגישה לתלמידים שאפיינה את כל המרצים שראו בהרצאות לתלמידים שליחות חינוכית לקידום המדע. כמו כן ביקרו התלמידים ב גלאי החלקיקים ATLAS שממוקם כמו כל המאיץ בעומק 100 מטר מתחת לפני השטח . וכן התנסו במעבדה בו בנו ניסוי של תא ערפל לגילוי קרינה קוסמית.

קפה-מדע לקראת יציאת המשלחת למוסקבה
65 חברי משלחת, תלמידי מגמת הפיזיקה, משכבות יא' ויב' , מורים, הורים אחים ואחיות בערב מרתק לקראת צאתה של המשלחת למוסקבה במסגרת התכנית היוקרתית של נוער חובב פיזיקה וחלל -Space Master Class. האורחים הגיעו ונהנו ממרקים חמים, פשטידות, קפה ועוגות ובזמן שחיכו לתחילת הערב עסקו בפיצוח חידה פיזיקלית ובנסיון לבנות דגם לשיגור משיפודים ומרשמלו.
הערב כלל קטעים מוזיקליים מקסימים להם אחראים תלמידי מגמת המוזיקה המרחיבים פיזיקה והמשיך בהרצאה מרתקת של ניר אמיתי, בוגר ביה"ס שלנו, תלמיד פיזיקה, שעובד בעמותת Space IL שסיפר על פרוייקט החללית הישראלית הראשונה המשוגרת לירח. ניר דיבר לתלמידים בגובה העיניים וסיפר מקרוב על הפרוייקט המרתק ועל אחוז הבנות הגדול המשתתף בו.
ניר כמובן אינו שוכח את לימודיו בבגין ואמר לתלמידים לסיכום כי תמיד כשעושים משהו זה רק צעד לקראת כיבוש היעד הבא. הוא סיפר להם כי כשישב ולמד פיזיקה אצל אורית, הוא לא תאר לעצמו שזה מה שיביא אותו בסופו של דבר להנחית חללית ישראלית ראשונה על הירח.
המשלחת במוסקבה

סמינר פיזיקה
===================================
לימודי כימיה
האם אתם יודעים מהו שומן טרנס, או איך יוצרים פצצת אטום? תהיתם איך בונים כור גרעיני או איך עובדת מדפסת תלת מימד? בדקתם האם נרגילה אכן מסוכנת פחות מסיגריות? על שאלות אלו ואחרות תוכלו לקבל מענה במגמת הכימיה.
מגמה המשלבת ידע, אסטרטגיות חשיבה, כישורי עבודת צוות , ביצוע ניסויים וכתיבה מדעית.
אז אם אתם מעוניינים ללמוד רפואה, ללמוד בטכניון או לקבל בונוס של 25 נקודות בחישוב נתוני הקבלה לאוניברסיטה, הצטרפו למגמת הכימיה.
כנס תלמידי כימה
הכימיה מיושמת בטבע ובחיי היומיום
תלמידי המגמה משכבת יב' סיירו בשמורת הטבע במערת הנטיפים המשמשת חלון לכימיה בעולם האמיתי ומהווה מודל, פשוט יחסית, המציג את תפיסת שמירת הטבע. את היווצרות מערת שורק או כל מערת נטיפים ניתן להבין מבחינות רבות ואנו בחנו את הפן הכימי של ההיווצרות. מערת הנטיפים ממוקמת בשוליים המערביים של האזור, במורדותיו של הר יעלה, גובה המערה הוא כ- 400 מטר מעל פני הים. בתקופה שבה שכבות סלע הדולומיט היו אופקיות, ופתח המערה (הסגור והחתום) היה במפלס פני הים, בגובה מי התהום, מי תהום מילאו את הסדקים והחללים בסלע ואפשרו המסה מאסיבית אופקית של הסלע. כעבור פרקי זמן גדולים, נוצרו חללים גדולים. חלל המערה כיום הוא בצורת פעמון. מבנה הנחשב לאחד החזקים בטבע.
התגובות הכימיות המתרחשות במהלך תהליך הקארסט הן:
- תגובת מי הגשם עם פחמן דו חמצני והיווצרות החומצה הפחמתית.
- תהליך המסה של סלע הדולומיט כתגובה לחומצה הפחמתית.
- תהליך שיקוע של סלע גיר בתוך המערה. כל התהליכים הללו הם תהליכי שווי משקל עדין מאד ותלויים מאד בסביבה.
===================================
לימודי תקשורת-אקטואליה במיטבה
תקשורת המונים זה ההווה והעתיד של כולנו. המגמה מציעה שני מסלולי התמחות, הפקת סרטים תיעודיים וכתיבה עיתונאית. התלמידים לומדים להכיר את המדיה באופן תיאורטי ומעשי ובעיקר את ההשפעות שלה. לצורך הבנה מעמיקה של החומר נפגשים עם בכירים מתעשיית התקשורת ויוצאים לסיורים באמצעי התקשורת השונים. גולת הכותרת היא הפקת סרטים ועיתונים.
לומדים לצלם
עורכים חדשות...
===================================
לימודי מחול
===================================
מנהל וכלכלה
מגמת "ניהול עסקי" מקנה לבוגריה השכלה רחבה בהבנת הארגון, ניהולו ומקומו במשק הכלכלי, תוך כדי שימת דגש על משאבים מרכזיים בארגון: תחום ניהול משאבי אנוש והתחום המסחרי והפיננסי.
במסגרת המגמה יוצאים לסיורים בשטראוס עלית, בתי זיקוק, מוזיאון לבנקאות, שומעים הרצאות על יזמות ופתיחת עסקים קטנים כל זאת במעטפת חמה של קבלת כישורים לחיים בתחומי קבלת החלטות, ניהול זמן והתנהלות עם כסף. לכן, כל מי שמעוניין להכיר את תעשיית הכסף והבנקים, לדעת לקרוא תלוש משכורת או לעסוק במנהל עסקים כמקצוע לעתיד מוזמן להצטרף למגמה.
תלמיד שכבת יב' סיור לבתי הזיקוק שבחיפה ולמפעלי שטראוס- עלית שבנצרת עילית.
במהלך היום למדו התלמידים, הלכה למעשה, את תחומי הניהול אותם הם לומדים בשיעורים העיוניים לרבות תהליכי בקרה ופיקוח, תיאום, יחידת קו ויחידת מטה.
בסוף היום חולקה לילדים שקית שוקולדים , מה שחימם את האווירה, ללא ספק, וכולם חזרו מרוצים.
סיור למוזיאון "הרצל לילנבלום"
תלמידי י״א ממגמת ניהול עסקי בסיור במוזיאון "הרצל לילינבלום" לבנקאות ונוסטלגיה תל אביבית. המוזיאון הוקם בתל אביב על ידי בנק דיסקונט ומציג את ההתפתחות הכלכלית של ישראל לצד התפתחות העיר תל אביב וזאת באמצעות פריטים היסטוריים מקוריים בשילוב סרטים ואמצעים טכנולוגיים.

בסיור לבתי הזיקוק בחיפה וחברת שטראוס
תלמידי מגמת ניהול עסקי בשכבת יב' בסיור לבתי זיקוק שבחיפה ולחברת שטראוס עלית שבנצרת.
במהלך הסיור למדו התלמידים על תהליכי ניהול כמו תכנון, תיאום ופיקוח בבתי הזיקוק ואף השתתפו במשחק בקרה. בחברת שטראוס- עלית הכירו התלמידים את ארבע החטיבות הפועלות שם, למדו הלכה למעשה את המושגים הנלמדים בכיתה כמו: חלוקת עבודה, המבנה הארגוני וכיצד באים לידי ביטוי יחידות הקו ויחידות המטה. ואיך אפשר בלי מתוק??? כל משתתף קיבל בתום הסיור חבילה מתוקה!
