kleintje kop

6-7-8 november 2015 Marijke Eken

hoofden vanuit het hart

Marijke Eken, een doorgewinterde kunstenaar en al sinds 1995 bezig met vilt zal een 3 daagse masterclass geven in atelier Fiberfusing (Amstelveen) met als onderwerp Kleintje Kop. In deze Masterclass maak je een menselijk hoofd helemaal uit wol opgebouwd ongeveer ter grote van een hand. Dit doe je in de droogtechniek met een viltnaald. Marijke laat je een aantal koppen zien zodat je een indruk krijgt.

De dagen zien er als volgt uit

• Het menselijke gezicht heeft een aantal standaard kenmerken. Daarover vertelt Marijke uitgebreid zodat je deze `theorie` kunt toepassen. Daarnaast behandelt ze uitdrukkingen van een gezicht.

• opbouwen van de grondvorm: kop en nek.

• opbouwen van neus, mond, ogen/oren

• karakter geven aan de kop

• afwerken van nek en achterhoofd

• afwerking van haar/fantasie op hoofd.

• afwerken binnenkant/hoe plaats ik de kop

.

Deze Masterclass is voor diegene die ervaring heeft in vilten met een viltnaald.

Heb je nog nooit met een viltnaald gewerkt, dan is deze workshop niet zo geschikt voor je

Marijke Eken

Ooit gewerkt als cultureel werkster en 3 jaar lerend aan de TeHaTex Nijmegen, voor Tekenen en Textiel en een aantal prive-workshops oa bij Inge Evers, Claudi Jongstra en Michel Garcia heeft Marijke in wezen zichzelf vilten geleerd. Vilten, zegt Marijke, is een vak dat je door experimenteren, doen, experimenteren en doen pas echt onder de knie krijgt. Talloze workshop vilten heeft ze gegeven in en rond Nijmegen, toen vilten nog niet zo bekend was als nu. Vanaf 2013 komen daar ook de indigoworkshops bij.

http://www.mekenart.com

http://www.indigoatelier.nl

http://www.facebook.com/marijke.eken

Registratie / atelier FiberFusing

Stuur een email naar onderstaand adres voor meer informatie over prijzen, accomodatie, routebeschrijving, registratie en betalingscondities
De voertaal in de cursus is Nederlands en/of Engels. Tijdens de cursusdagen is er onbeperkt koffie en thee. De lunches zijn altijd in de prijs inbegrepen. Indien mogelijk zorgen we voor een transfer vanaf het Bijlmer Arena Station.