Drenthe college.

Zorg en welzijn

wat school van je verwacht

Deze opleiding bij Drenthe College
Wij verwachten van je dat je steeds meer zelfstandig en verantwoordelijk werkt. We vinden het wel belangrijk om je daarbij heel goed te begeleiden. Elke groep van ongeveer 12 studenten heeft een studieloopbaanbegeleider die ook stagebegeleider is. Met deze begeleider heb je wekelijks een gesprek, soms met de hele groep, soms individueel.


Iets voor jou?
Je moet goed kunnen omgaan met mensen die ziek zijn of hulp nodig hebben. Je moet het fijn vinden om voor hen te zorgen. Je doet veel huishoudelijk werk, helpt mensen om lichaamsbeweging te krijgen en ondersteunt ze bij dagelijkse bezigheden. Soms werk je met baby’s, kinderen of jongeren. Het is belangrijk dat je behulpzaam en vriendelijk bent.

over zorg en welzijn

Als Helpende zorg & welzijn kan je aan de slag op verschillende plekken in de zorgsector. Je kan bijvoorbeeld werken bij een kinderdagverblijf, een instelling in de verstandelijk gehandicaptenzorg of een revalidatiecentrum of woon- of zorgcentrum.

Je helpt en verzorgt mensen. Bijvoorbeeld kleine kinderen, mensen met een handicap en ouderen. Als Helpende zorg & welzijn heb je veel contact met cliënten en collega’s. Je hebt verzorgende, begeleidende, huishoudelijke en organisatietaken. Het is een afwisselende baan, want werken met mensen maakt elke dag anders.

Drenthe college.

Drenthe College biedt diverse interessante opleidingsmogelijkheden voor volwassenen. U kunt een korte cursus volgen, maar ook het behalen van een volledig mbo-diploma hoort tot de mogelijkheden. U kunt er ook voor kiezen alsnog je havo- of vwo-diploma te halen.

Voor het behalen van een mbo-diploma zijn er verschillende mogelijkheden: het combineren van werk en opleiding (BBL) of een reguliere dagopleiding (BOL), eventueel in deeltijd.

Bij een BBL-opleiding heeft u een baan in het gewenste vakgebied van minstens 20 uur per week. Daarnaast gaat u één dag en/of een middag en een avond in de week voor de theorielessen naar school.

Toelatingsvoorwaarden
Afhankelijk van uw vooropleiding kunt u geplaatst worden in een opleiding op niveau 2, 3 of 4. In een intakegesprek kijken we wat het beste bij u en uw ambities aansluit. Met een mbo-diploma op niveau 4, een havo- of vwo-diploma kunt u doorstromen naar het hbo.

Vrijstellingen
Het is mogelijk dat u door eerder behaalde diploma’s of door werkervaring voor bepaalde onderdelen een vrijstelling kunt krijgen. Dit kan de studieduur (aanzienlijk) verkorten. Misschien stelt een EVC- of EVP-procedure u staat om in heel korte tijd een mbo-diploma te halen.


een school is nog niet zo makkelijke dan het lijkt. want schollen krijgen het steeds moeilijke om dingen te regelen en worden steeds meer verwachtingen van ze verwacht.
dat zie je ook een deze filmpje hier onder.
Drenthe College - De richting bepalen we zelf