De prostitutie in Nederland.

.

Big image

Welke soorten prostitutie zijn er?

Je hebt locatiegebonden prostitutie:

Raamprostitutie/Raambordeel/Erotische massagesalon.

Erotische feesten binnen de horeca/Seksclub/Bordeel/Privéhuis.

Sekstheater/Peepshows/Seksautomatenhal/Seksbioscoop/Erotheek.

Erotische massagesalon.

Erotische feesten binnen de horeca.


Niet locatiegebonden prostitutie:

Escortbedrijf/Hotelprostitutie/Thuisprostitutie.

Straatprostitutie/Tippelen.

Hoe worden prostituees behandeld?

Ze worden gewoon als slaven verkocht. Ze worden bedreigd, geslagen, verkracht en opgesloten door hun eigenaars. De meisjes en vrouwen zijn vaak te bang om te ontsnappen en de autoriteiten schieten erg te kort bij het verlenen van hulp. Makkelijke doelen om jonge vrouwen te verhandelen is dat het economisch slecht met hun gaat of doordat ze eerder fysiek misbruikt zijn. Ze dromen van een beter leven en de handelaars grijpen dit aan door de vrouwen ‘werk’ in het westen aan te bieden.

Hoe word omgegaan met gedwongen prostitutie?

Er is niet voldoende zicht op de gedwongen prostitutie in Nederland. Door de regering worden haalbare stappen ondernomen, zoals een goede opvang voor prostituees die uit het circuit durven te stappen. Verschillende 'huisjes' op plaatsen neerzetten waar veel prostituees aan het werk zijn en hen voorzien van condooms, een gezondheidscheck, voornamelijk op soa's en een maatschappelijk werker waar zij mee kunnen praten. Slachtoffers en getuigen kunnen dit melden bij de politie. Dit kan ook anoniem.

Big image

Wat gebeurt er in een erotische bar en wat zijn de regels?

In een erotische bar kunnen koppels komen die graag willen swingen met andere koppels (van partner wisselen) ook zijn er voldoende gelegenheden om als alleenstaande mensen te ontmoeten voor een erotische afspraak. Er is een dresscode aanwezig in een erotische bar. Er word verwacht dat je sexy lingerie draagt, van de mannen word verwacht dat zij met ontbloot bovenlichaam en boxer komen. De regel die geldt is, een voorzichtige nee is ook een nee. Voor de rest zijn er voldoende gratis condooms aanwezig en word verwacht dat de klanten elkaar respecteren.

Zijn er illegalen aan het werk in de prostitutie?

Binnen de prostitutie werken veel immigranten die illegaal in Nederland verblijven, zij worden onder valse voorwendselen naar Nederland 'gelokt' door pooiers/loverboys/etc. Er word hun bijvoorbeeld verteld dat zij als au pair of kamermeisje in Nederland kunnen werken. Vaak zijn deze vrouwen onzeker en willen een beter leven. Zij geloven de woorden van de mannen die hen dit vertellen. Eenmaal aangekomen in Nederland worden zij aan het werk gezet als prostituee. Deze vrouwen hebben dan vaak geen poot meer om op te staan, zij zijn volledig geïsoleerd van alle mensen die zij kennen, tevens kennen zij de Nederlandse taal niet. Ze zijn vrijwel aan hun lot overgelaten.