APPLE

Big image

Evolución de la marca

ORDENADORES

Apple 1

L'Apple I va ser un dels primers computadors personals, i el primer a combinar un microprocessador amb una connexió per a un teclat i un monitor. Va ser dissenyat i fet a mà per Steve Wozniak originalment per a ús personal. Un amic de Steve Wozniak, Steve Jobs, va tenir la idea de vendre el computador. Va ser el primer producte d'Apple, mostrat l'abril de 1976 en elHomebrew Computer Club a Palo Alto, Califòrnia.

Apple 2

La família d'ordinadors Apple II va ser la primera sèrie de microordinadorsfabricada per Apple Computer, cap al final dels anys 1970 fins a la meitat dels1980. Els Apple II es basaven en una arquitectura de 8-bits la CPU 6502. Era completament diferent dels posteriors models Macintosh d'Apple, el seu creador va ésser Steve Wozniak, junt amb Steve Jobs.

Apple 3

Va ser llançat el maig de 1980 i descatalogat el 24 d'abril de 1984, després esdevenir en el primer gran fracàs comercial d'Apple.
va ser dissenyat perSteve Wozniak cofundador d'Apple. Creat com un equip per al mercat de negocis empresarials, l'equip que va dissenyar l'Apple III va començar a treballar a finals de1978 sota la direcció del Dr Wendell Sander. Va tenir com a nom en codi Sara , el nom de la filla de Sander.

Apple Lisa

L'Apple Lisa va ser un ordinador personal revolucionari dissenyat per l'Apple Computer durant el principi dels anys 1980. El «projecte Lisa» va ser iniciat a l'Apple el 1978 i lentament ha evolucionat per tornar-se un poderós ordinador personal amb una interfície gràfica d'usuari(GUI). L'ordinador Lisa havia de ser dirigit cap a clients de negocis.

Macintosh

Macintosh (abreujat Mac) és el nom amb el qual actualment es coneix qualsevol computadora personal dissenyada, desenvolupada, construïda i comercialitzada per Apple Inc. Eren anomenats així per les pomes McIntosh, el tipus de poma favorita de Jef Raskin. El primer Macintosh va ser introduït pel que era llavors el president de la companyia, Steve Jobs, el 24 de gener de l'any 1984 amb un famós anunci a la Super Bowl dirigit per Ridley Scott que va costar uns 800.000 dòlars nord-americans, sent així el primer ordinador personal que es va comercialitzar amb èxit.

Macintosh 2

Estava equipat amb un processador Motorola 68020 amb una freqüència de rellotge de 16 MHz i una memòria d'1 MB de SIMM i podia ampliar fins a 20 MB , i amb l'extensió FDHD fins a 68 MB . El disc dur opcional tenia una capacitat de 20 MB i estava connectat per mitjà de SCSI . Per a targetes ampliadores havia 6 entrades NuBus . A diferència del popular Macintosh Plus també podia ampliar-se per mitjà del bus SCSI , al qual podien connectar diversos dispositius externs , com ara un escàner , diversos discos durs , unitats de CD - ROM o unitats de cinta per fer còpies de seguretat .

iMac G3

L'iMac G3 és la única iMac que incorpora un monitor CRT ; d'aquest model ha 16 versions ( o revisions ) que van des del iMac original ( amb processador G3 de 233 MHz i una unitat òptica de CD - ROM ) , fins a l'últim , amb processador G3 de 700 MHz , 384 MiB de RAM , 40 GB de disc dur i una unitat de DVD / CD - RW . L'iMac G3 va ser el primer Macintosh a prescindir de la unitat de disc flexible ( disquetera ) i l'Apple Desktop Bus i incloure ports USB , i l'únic fins a la data en estar disponible en una àmplia gamma de colors . Executava els sistemes oprativos Mac OS 9 i Mac OS X v10.1 .

iMac G4

L'iMac G4 va suposar un canvi radical pel que fa a disseny estètic d'ordinadors ; a més, no danyava la vista. La CPU i la resta de circuiteria està oculta en la semiesfera que fa de base i la pantalla TFT penja d'un braç articulat , permetent la seva lliure orientació . Va estar disponible amb pantalles de 15 " , 17 " i 20 " , i amb processadors PowerPC G4 ( sèrie 74xx ) des dels 700 MHz fins als 1250 MHz . Popularment se'l coneix com bombeta causa de la seva gran semblança amb Luxo , la mascota dels estudis d'animació Pixar . L'iMac G4 està exposat al museu MOMA de Nova York pel seu innovador disseny , que ha rebut nombroses crítiques positives .

iMac G5

l'iMac G5 integra la CPU darrere de la pantalla TFT , fent d'ella un ordinador molt compacta , donant la sensació de no tenir CPU . Va estar disponible amb processadors G5 de 64 bits des dels 1,6 GHz fins als 2,1 GHz , i amb pantalles de 17 " i 20" . A diferència dels seus predecessors , l'accés al seu interior és molt més còmode , podent canviar determinats components sense haver de desmuntar tota la màquina . La revisió C del iMac G5 li va afegir una càmera per a videoconferència integrada ( iSight ) i un comandament a distància per infrarojos ( Apple Remote ) . També es va redissenyar totalment la circuiteria interna, eliminant la facilitat d'accés als seus components que havien conquistat els iMac G5 .

iMac Core Duo

L'iMac Core Duo va ser el primer ordinador d'Apple en muntar un processador Intel , un Core Duo d'entre 1,83 GHz i 2 GHz . Estèticament roman inalterat respecte al iMac G5 amb iSight incorporada . Aquest canvi de processadors suposa per als iMac un salt bastant gran pel que fa a potència bruta de procés . A partir de llavors , un iMac no difereix molt internament d'un ordinador compatible que executi Windows, per la qual cosa llança una carrera per veure qui aconsegueix executar Windows XP en un iMac . Finalment es va aconseguir i l'iMac es va convertir en l'únic ordinador capaç d'executar Mac OS X , Windows i GNU / Linux de forma nativa .

iMac Core 2 Duo

Aquest iMac incorpora processadors Intel Core 2 Duo , de 64 bits i doble nucli, amb velocitats d'entre 1,83 GHz i 2,33 GHz . El seu aspecte exterior és idèntic als anteriors . Es van llançar models amb pantalles de 17 " , 20 " i 24 " . També va llançar un model per a educació de 17 " que va substituir l'obsolet eMac , i que segueix fabricant- malgrat el llançament de la 2a generació de iMacs .

iMac Core iX

El 20 d'octubre de 2009 es va tornar a actualitzar les configuracions de l'equip, només que aquesta vegada van incloure també uns petits canvis en el disseny . El processador pot ser Intel Core 2 Duo a 3,06 GHz o Intel Core i5 / i7 a 2,66 o 2,8 GHz . La pantalla pot ser d' 21,5 " o de 27 ", ambdues retroil·luminades per LED . La targeta gràfica pot ser NVidia 9400M integrada , ATI Radeon HD 4670 amb 256 MB o una ATI Radeon HD 4850 amb 512 MiB . El disc dur pot tenir fins a 2 TB a 7200 RPM , i la memòria RAM fins a 16 GiB . Té una ranura per a targetes SD , un port MiniDisplayPort , un port FireWire 800 i quatre ports USB 2.0 . El nou iMac té una part inferior més estreta , i amb una ràtio de 16 : 9 ( en comptes de 16:10 del model anterior ) i el bisell inferior del vidre forma una línia totalment recta , cosa que en el model anterior acabava en bisells arrodonits . Com a novetat , a la caixa vénen per defecte l'Apple Keyboard sense fil i l'Apple Magic Mouse .