FiberFusing Nieuws

nieuws over workshops, docenten, shows en meer .. 2013-2

Succesvolle workshops Judit Pocs, Andrea Noeske-Porada

De cursisten hebben geweldige workshops kunnen volgen onder leiding van Judit Pocs in de workshops Sieraden, Hoed en Sculpturen van 11-16 Oktober 2013. De gouden handen van Judit lieten zien hoe zorgvuldig de fijne vezels tot een krachtig vilt worden gemaakt. Iedere vorm was mogelijk.

Andrea Noeske-Porada heeft lesgegeven in atelier Fiberfusing van 17-18 oktober 2013. Ze liet de cursisten een nieuwe manier zien van 3d gevouwen vilt, geinspireerd door het werk van Escher and Doris Schattschneider. Een impressie op de foto's hieronder. Om meer te zien klik of de FB link in de adresbalk

ArtWear Jordaan / ontmoet en groet

Mijn wens is om eens in contact te komen met de bezoekers van ArtWear Jordaan, waar een aantal van mijn viltwerken hangen. Daarom zal ik gedurende November en December 2013 op maandagmiddag van 13.00-16.30 in de winkel zijn. Een bezoek aan de winkel is perfect te combineren met een wandeling over de Noordermarkt op maandagochtend, die tot 13.00 uur duurt. De Noordermarkt staat bekend om zijn kramen met allerlei verschillende stoffen en textiele accescoires. Kom daarna gezellig naar de winkel om even dag te zeggen en een praatje maken. ArtWear Jordaan aan de Brouwersgracht 145 in Amsterdam is slechts 5 minuten lopen vanaf de Noordermarkt. Tot ziens!


Blad-spiegelingen - Elena Ulyanova - workshop 12 december 2013

Op de valreep van dit jaar komt Elena Ulyanova uit de Oekraine naar Nederland om zowel in atelier Fiberfusing als by Charity van der Meer workshops te geven in het maken van 'contact' afdrukken van bladeren. ZIj heeft een eigen methode ontwikkeld, waarbij er geen wachttijd is bij het uitpakken van de bundels. Klik op de volgende link om er meer over te lezen. https://www.smore.com/vpyh


Kado-bon

In deze kadomaand is het fijn om iets handgemaakts te geven. Met deze fiberfusing kadobon online zit u altijd goed. In te wisselen voor een bijdrage aan een handgemaakt product of een workshop. Mail atelier Fiberfusing over de details https://www.smore.com/3ua1

Nieuw workshop schema 2014

Voor volgend jaar 2014 zijn er weer interessante workshops te volgen!


April, 05-06 Kate Ramsey / Lacy Days

April, 09-13 Irene van der Wolf / Image Insight

April, 20-27 Ulla Lapiolahti / Design with natural dyes, printing and painting

May, 08-11 Anneke Copier and Claudio Varone / Felt for Architecture

May, 17-22 Andrea Graham / Jewelry - 3d surfaces - A serie of pods

June, 05-08 Leiko Uchiyama / Pine-needle Felt

June, 13-15 Martien van Zuilen /

June, 19-21 Ricarda Assmann / Textile-felt laborator

July, begin Pam de Groot

July, end Horst / fashion design and show

August, begin Jorie Johnson /

August, 18-24 Irit Dulman / eco-design

August, 28-31 Anita Larkin / Felting Found Objects

October, 17-19 Pam MacGregor / high teapot time


Van een aantal is het programma reeds bekend, zie de folders hieronder. Voor de overigen docenten werk ik nog aan het programma en ben ik in overleg vwb een workshopdatum (Tatiana Sheverda, Barbara Poole)


opmerking:

Alle workshops zullen worden gegeven in het Engels en/of Nederlands en duren van 10.00-16.30, tenzij anders aangegeven. Stuur een email voor prijzen en meer informatie over de registratie en betalingscondities. Op verzoek stuur ik een lijst met accomodatie en een routeplanning.

folders

https://www.smore.com/0kwj folder (ned) workshop Kate Ramsey

https://smore.com/g9c3 folder (ned) workshop Irene van der Wolf

https://www.smore.com/nnk0 folder (ned) Ulla Lapiolahti

https://www.smore.com/w4nwb folder (ned) workshop Anneke Copier and Claudio Varone

https://www.smore.com/r37s folder workshop Andrea Graham

https://www.smore.com/8gwz folder Ricarda Assmann


Atelier Fiberfusing

gelegen op slechts 20 km van Amsterdam en de luchthaven, maar landelijk gelegen langs de Amstel in het groene hart van Nederland met uitzicht op hortensia's van de eigen kwekerij.