Centrale termice Sibiu

cazane cu gazeificare Sibiu pentru incalzire

cazane pe peleti Sibiu sunt concepute pentru arderea biomasei granulare sub forma de peleti si utilizarea energiei termice rezultate atat la incalzirea imobilelor cat si la obtinerea apei calde menajere. Cazan pe peleti din otel de inalta calitate cu boiler pentru acm incorporat. Boilerul de acm imersat in apa cazanului face acest produs interesant deoarece garanteaza o temperatura constanta a acm. Trecerea cazanului de la functionarea cu peleti la functionarea cu lemne se face prin inlocuirea usii inferioare cu tot cu arzator cu usa inferioara pentru lemne si conectarea acesteia din urma la regulatorul de tiraj. Peletii reprezinta un produs natural, obtinut prin compactarea rumegusului din lemn, care este transformat apoi in granule de forma cilindrica cu dimensiunile maxime aproximative 6 mm (diametru) 35 mm (lungime). Nu contin aditivi chimici, lianti sau excipienti, sunt 100% din lemn.

Incalzire prin cazane pe peleti Sibiu

Cazanele din otel cu gazificare sunt cazane destinate incalzirii locuintelor familiale si a altor obiective similare avand puteri pana 95 Kw si este destinat exclusiv arderii lemnului (orice tip de lemn uscat, in principal busteni). Toate acestea impreuna cu faptul ca aceste cazane necesita alimentarea cu busteni de calitate (umiditate maxim 20%), duc la randamente superioare pana la 86% in exploatare . Gazeificarea lemnului necesita o functionare constanta si stationara a cazanului. Pentru a asigura o astefel de cerinta este necesara utilizarea unui rezervor termic suplimentar (PUFFER) care sa inmagazineze excesul de caldura produs de cazan si de asemenea sa se regleze debitul de curgere si temperatura pe conducta de retur a cazanului pentru prevenirea formarii condensului.

In general, presiunea maxima de lucru a pufferelor este 3 bar (tipica pentru sistemele de incalzire rezidentiale), iar a stocatoarelor acm poate fi de 6, 8 sau 10 bar si este determinata de valorile uzuale ale presiunii apei reci , care se mareste prin incalzire.Suprafata interioara a pufferelor este protejata anticoroziv prin vopsire (ceea ce e suficient pentru un sistem de incalzire inchis), iar cea a stocatoarelor acm este emailata si tratata astfel incat sa asigure atat protectie anticoroziva intr-un sistem deschis, cat si conditii igienice apei calde care vine in contact cu pielea. Acumulatorul de caldura este ideal pentru utilizarea diverselor surse de energie cum ar fi cea solara, pempe de caldura, sobe si boilere pe lemne.

Magazin centrale termice eficiente pentru incalzire

Costul initial al centralelor cu condensare este mai mare decat cel al centralelor traditionale, dar trebuie sa luam in calcul si perioada de exploatare in care factura lunara de gaz se reduce cu pana la 35%, si in acest mod costul initial al unei cazane pe peleti Sibiu cu condensare va fi amortizat in mai putin de 4 ani de zile, perioada de amortizare este cu atat mai mica cu cat pretul gazului inregistreaza cresteri substantiale. Eficienta unei instalatii termice inseamna multi bani economisiti pe termen mediu si lung. Programul rabla centrale, despre care putem adauga ca se pot instala doar in urmatoarele conditii: in hol, casa scarii, pivnita sau bucatarie, in spatii care sa aiba un volum minim de 18m3, cu o fereastra de 0,9 m2, priza de aer proaspat neopturabila si cos de fum.

Unde gasesc centrale termice Sibiu?

Folosind boilere cu acumulare nu va mai trebui sa asteptati cateva zeci de minute inainte de a face o baie sau un dus. Ele se conecteaza la Centrale termice pe gaz sau panouri solare ori pot fi conectate simultan la diverse surse de incalzire.Boilerele tank in tank garanteaza prepararea apei calde intr-un regim economic, igienic si confortabil. Exista diverse surse de energie posibile pentru acest nou tip de concept de tampon. Sistemul de rezervor tampon, cu rolul de pionierat stocheaza inteligent energia in straturi. Astfel, contributiile generatoarele de caldura diferite pot fi combinate si extrase de fiecare tip de sarcina consumator. In sine felul de a se stratifica apa , netulburata de fluxurile de volum date de pompe, in conformitate cu principiile de gravitatie, in scopul de a se forma straturi cu temperatura aproape aceeasi in zonele de temperatura corespunzatoare. Caldura generata curge prin rezervorul aproape ca printr-o conducta si este, prin urmare, imediat gata de descarcare.

Caldura oferita de centrale termice Sibiu

De regula, centrala termica pe combustibil este amplasata intr-o incapere separata ce trebuie sa respecte anumite norme legale: aceasta trebuie prevazuta cu o priza de aspiratie aer si una de ventilatie, o usa metalica cu deschidere spre exterior precum si cu un cos de fum la care se racordeaza cazanul pe lemne. Sunt cele mai utilizate tipuri de Centrale termice in rate. Un avantaj al acetui tip de centrala il reprezinta gama variata existenta pe piata. Astfel, exista centrate termice pe gaz cu tiraj natural, cu tiraj fortat, in condensatie, cu camera etansa de ardere, cazan de pardoseala, preparare instantanee de apa calda menajera sau cu boiler. Pe de alta parte, centralele termice in condensatie utilizeaza caldura vaporilor de apa continuti de gazele arse eliminate. Acest lucru duce la reducerea consumului de gaz si implicit la reducerea emisiilor de noxe astfel ca pot fi montate si in camere mai mici.

Boilere sunt echipamente pentru prepararea si stocarea apei calde menajere. Rezervorul de stocare este realizat din otel protejat la coroziune de un anod de magneziu iar suprafata lui interioara printr-un tratament de vetroportelanare. Boilere electrice: folosesc ca sursa energia electrica pentru incalzirea apei. Cu un design modern si atragator boilere electrice sunt concepute sa se adapteze tuturor cerintelor de apa calda menajera. Boilerele sunt echipate cu un sistem avansat de siguranta, avand dispozitive pentru protectia la supraincalzire si suprapresiune, termostat pentru oprirea automata la atingerea temperaturii dorite si izolatie din spuma poliuretanica pentru prevenirea pierderilor de caldura prin carcasa exterioara.

O noutate pe care nu o cunoaste fiecare o reprezinta asa numitii peleti, care se fabrica in mod asemanator cu cel al brichetelor din lemn, adica prin presarea reziduurilor lemnoase (rumegus si talas), fara nici un fel de aglutinare sub presiune mare. in acelasi mod, peletii pot fi fabricati si din lemn de esenta tare, cu coaja, asa numitii peleti negrii, care insa se aglutineaza, cauzand probleme la majoritatea arzatoarelor. Tot la fel sunt fabricati peletii din paie si din diferite reziduuri biologice, cum ar fi paiele de sfecla, resturile de mac, deseurile din industria zaharului, turba. in arzatoarele fabricate de firma noastra se pot arde acesti peleti, camera de ardere a arzatorului trebuie insa curatata o data pe zi. in cazul arderii unor peleti de calitate fara aglutinanti si scoarta efectuam curatarea camerei de ardere a arzatorului o data la 7 pana la 30 de zile.

Tag: Magazin centrale termice Centrale termice in condensatie boilere termoelectrice Sibiu