Reflectie 5IO

Kim Das

Goed in initiatief nemen en enthousiast deelnemen

Ik vind dat ik telkens met het uitvoeren van de opdrachten enthousiast deelneem en initiatief neem om er een geslaagde activiteit van te maken. Als de kleuters of ouderen iets minder mee deden of wat stiller waren probeerde ik er mee te praten en ze er bij te betrekken. Bij de kleuters vooral als iemand afwezig was, vragen stellen om de aandacht te behouden. Bij de oudere was dit meer gewoon een praatje slaan als iemand er maar stil bij zat. Ook als het bij de voorbereidingen niet vlot liep probeerde ik overal een beetje bij te springen.

Ik moet zeker nog werken aan het opstellen van planningen

Ik ben nooit goed geweest in het maken of volgen van planningen, ik kom uiteindelijk altijd wel tot een redelijk/goed resultaat maar een planning maken of volgen lukt niet echt, met koken bij voorbeeld; het eten is lekker maar de keuken is wel meestal een zooitje. Ik volg de stappen wel maar ben dan niet snel genoeg om ook nog eens op te ruimen. Ook bij de labo's in NW vind ik dit moeilijk. Met IO dorpsrestaurant heb ik er dan ook bewust voor gekozen om in de zaal te staan. Ook met NW voer ik meestal de stappen uit en zegt iemand anders in het groepje wat ik moet doen.


Ik ben gegroeid in samenwerking in groep

Vorig jaar moest ik in mijn richting over het algemeen individueel werken. In het begin van dit jaar moest ik dan ook heel hard wennen aan al de groepswerken. Ik vond het in het begin moeilijk om er aan te wennen dat ik zelf niet over alles kon beslissen. Het was moeilijk voor mij om iemand gelijk te geven als ik dacht dat mijn manier beter was, dit kan ik nu wel, als je partner het ene mag beslissen, kan jij het andere beslissen. Ik weet nu ook dat als je de juiste partner hebt het zelfs beter is om met twee te werken, zo heb je altijd twee meningen over de zaken en wordt je zeker niet objectief.

Stage

Als stage plaats mag ik gaan helpen bij Open Kans in Bree. Dit is een centrum voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Ik heb niet veel ervaring met deze doelgroep. Ik hoop dan ook dat ik er veel van leer. Dit kan mij ook helpen in het kiezen van een doelgroep als ik wil gaan verder studeren in de sociale sector.

GIP-opdracht

Ons GIP-onderwerp is 'kunstfest' dit houdt in dat we voor lagere schoolkinderen een festival organiseren waarin ze verschillende vormen van kunst en cultuur leren kennen. Dit onderwerp spreekt mij aan omdat mijn interesse in kunst en cultuur zeer groot is. Het is dan ook leuk dat we kinderen ervan gaan overtuigen dat kunst helemaal niet saai is en hun hiermee op een speelse manier in contact laten komen.