IDENTITEIT

Homoseksualiteit : Zich kennen en zich accepteren

Averbode

2000

Fragment (p.78)

Ik schiet achter hem aan en vang de knuppel op die hij naar achteren zwaait.

Joene schreeuwt.

"WRAAH !" schreeuwt hij. Hij rukt de knuppel los eb draait zich om. Hij kijkt me aan, slingert de hondbalknuppel van zich af en slaat dan hard zijn armen om me heen.

Hij klemt me tegen zich aan en grauwt in mijn oor : "Alles wat je denkt is waar. Ik ben een dief. Ik ben niets. Ik ben gek. Ik ben een flikker. Ik ben vals. Ik ben alles wat je denkt."

Ik ben opeens niet sterk meer.

Ik kan er niks aan doen, ik kan nergens iets aan doen, ik zit vast, ik zit klemvast aan Joene en ik begin te huilen. "Nee," huil ik, "nee, nee..."

Joene drukt me nu nog strakker tegen zich aan. Hij hijgt en ik begin te hikken. Ik krijg bijna geen lucht meer, maar dan pakt iemand Joene vast. Van achteren

Joene hooft schiet met een ruk opzij. Er springt spuug uit zijn mond en zijn ogen worden eerst smaller, dan weer groter. Hij laat me los en begint te gillen.

"Ja!" gilt hij. "Ja, ik ben een flikker! Ik ben homo! Ik ben homo! Ik ben alles wat je denkt!"

Samenvatting

De onderwerpen : De Homohaat, de discriminatie, de homoseksualiteit, de pesterij.

Wanneer : Tegenwoordig

Waar : In het Nederland, in een hamburgerresraurant

De hoofdpersonnages : Sessy en Joene. Sessy steunt haar vriend die woordt gepest. Ze komt ook achter dingen die ze niet wist.

Mijn standpunt

Het onderwerp is interessant en het spreekt me aangezien ik iemand die werd gepest ken want hij homoseksuel was. Het verhaal is niet zo boeiend doordat het plot kleurlos is. De gebeurtenissen zijn koort en niet ontwikkelen.

Het was moeilijk begrijpen wat in het blog is geschreven. Er is ook een goed moraal. We moeten zich verdraagzaam tegenover de anderen stellen. Een andere moraal is dat Sessy met een slechte vriend omgaan. Joene was slechte voor haar doordat hij zich niet goed in zijn vel viel. De jongeren moeten met vrienden die geen "probleem" maken. De personnage dat ik de meeste haat, was Stefano.

De vierde omslag

Sessy is een banaal meisje die verliefd op zijn vriend Joene. Ois hij homoseksuel. Ze zijn toch onafscheidelijk vrienden en ze begrijpen zich elkaar. Joene wordt door zijn collega's op zijn job gepest aangezien hij homo is. Hij is genoemd "flikker". Hij heeft dus een lage zelfbeeld. Sessy begin en blog waar ze over de verhaal van Joene schrijft. Ze werkt samen met Joene in "De MacLekker" die ze haten. De familie van Sessy appreci Joene niet. Stefano die een werknemer is, zalt hun vriendschap veranderen en er zullen veel problemen hebben.