De Groene Albert Heijn

Albert Heijn lanceert een speciale website voor MVO

Waarom een speciale website voor MVO?

Uit onderzoek is gebleken dat de Albert Heijn onvoldoende communiceert over MVO. MVO houdt in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In het onderzoek van MVO Nederland, welke is uitgevoerd in 2014 bij de 4 grootste Nederlandse supermarkten eindigde Albert Heijn op de laatste plaats.


Op basis van de aanbevelingen uit het onderzoeksrapport heeft de marketingafdeling van Albert Heijn besloten om een communicatieplan op te stellen. In de nieuwsbrief van februari is al eerder gecommuniceerd over de resultaten van dit communicatieplan. Op basis van dit plan is de afgelopen maanden een nieuwe website ontwikkeld genaamd De Groene Albert Heijn.

Wat is er te vinden op "De Groene Albert Heijn website" ?

Wanneer u op de hoofdpagina van De Groene Albert Heijn terecht komt heeft u een keuze uit 3 verschillende thema's die betrokken zijn bij MVO, namelijk;


  • Albert Heijn voor u en haar werknemers
  • Albert Heijn voor het milieu
  • Albert Heijn voor uw portemonnee


Onder deze thema's kunt u eenvoudig en inzichtelijk de MVO gegevens vinden voor de Albert Heijn. In simpele grafieken zijn de cijfers uit ons MVO verslag inzichtelijk te zien. U kunt bijvoorbeeld de man/vrouw-verdeling in het personeel vinden of het energieverbruik in de supermarkten en nog veel meer.


Indien mensen meer informatie willen weten over MVO in de Albert Heijn, dan kunnen zij eenvoudig doorklikken naar de desbetreffende paragraaf van ons MVO jaarverslag.


De Groene Albert Heijn website is te vinden via de hoofdpagina van ah.nl of via ahgroen.nl.

Big image
De heer A.van Dalen; "Steeds meer klanten in mijn winkel vragen wat Albert Heijn aan duurzaamheid doet. Met de nieuwe website De Groene Albert Heijn wordt invulling gegeven aan de vraag van de klant"