Maite vrijgesproken van hekserij

Salazar beschermt vrouwen die beschuldigd zijn van hekserij

de veroordeling

Maite, een 17-jarig meisje, werd veroordeeld voor hekserij nadat ze weigerde een soldaat, Matteo, te kussen. Men arresteerde haar en haar broertje, Erro, omdat ze met kruiden rondliep en hij met een kikker op de markt van Zugarramurdi. Ze dachten dat de kruiden bedoeld waren om aan hekserij te doen en dat de kikker die Erro vast had , een pad was. Ze werden allebei naar een kerker gebracht in Urdax waar Erro dan later stierf.

Waarom Maite liegt tegen het tribunaal

Maria Garcia had de voorspellingskaarten in Maite haar strozak gestoken. Men dacht daardoor dan dat Maite aan hekserij deed , maar Salazar geloofde niet dat de voorspellingskaarten aan Maite toebehoorden en vroeg van wie de kaarten dan echt waren. Maite wilde Padje echter niet verraden omdat zij anders weer gemarteld zou worden en besloot dus om haar te beschermen door te zeggen dat de kaarten van zichzelf waren. Ze nam de schuld op zich en zorgde ervoor dat niemand wist dat de kaarten van Padje waren.

Maite: een middeleeuws persoon in Audrey Paets

Audrey Paets

Audrey Paets is een 17-jarig meisje die de laatste tijd visioenen krijgt over een meisje uit de middeleeuwen, Maite. Ze merkt dat dit meisje steeds meer haar leven begint over te nemen en gaat daarom, op aanraden van haar vader, naar een psychiater. Ward Leedeman heeft dit nog nooit eerder meegemaakt , maar is bereid haar te helpen. Hij gaat er de alto, Ellie, bijhalen die haar door middel van hypnose wil helpen om meer te weten te komen over Maite en haar situatie. Ellie , Ward en haar oma en opa zijn de enige mensen die Audrey echt vertrouwt. Wanneer ze omvergelopen wordt door een paard belandt ze in het ziekenhuis in een soort van coma en neemt Maite het leven over van Audrey. Tanguy, een jongen die ze ontmoette op haar treinreis blijft de hele tijd bij haar en schrijft alles op wat Audrey zegt terwijl ze in coma ligt. Wanneer ze wakker wordt, is Maite weg en leeft ze nog gelukkig verder.

Zie me , hoor me door Martine Glaser

* thema : avontuur, vriendschap, trouw

* tijd : het verhaal van Maite speelt zich af in de middeleeuwen,het verhaal van Audrey speelt zich af in de 21ste eeuw

Ik heb dit boek gekozen omdat het me aansprak. Wanneer je begint te lezen kan je niet meer stoppen. Ik raad het zeker aan omdat het zo spannend is door de verschillende historische ruimtes en de tijden waarin het verhaal zich afspeelt.