Terapii holistice

Mens sana in corpore sano”


Dar ca să trăieşti comform acestui adevăr – minte sanatoasă în corp sănătos – este necesar să dai un minim de atenţie corpului tău. Eu îţi prezint câteva variante de tratament preventiv, dar nu numai, pe care le descriu succint mai jos. Dacă rezonezi cu ce citeşti, nu ezita să mă contactezi. Încearcă pe pielea ta ...la propriu !

Big image

Masajul Tibetan Prananadi

Masajul Tibetan Prananadi este un masaj energetic şi în acelaşi timp holistic. Parcurgând în jur de 10 000 de km şi 4700 de ani, acest tip de masaj a ajuns la noi din Tibet.

Ce iţi oferă acest tip de masaj ?

După cum ştim, marea majoritate a problemelor organice pe care le avem sunt provocate de conştiinţa noastră. Această terapie formează o punte de comunicare între corp şi conştiinţă. Are efecte şi la nivel mental, declanşând astfel procesul de vindecare a bolilor.

Trebuie subliniat că masajul ca orice terapie alternativă, este recomandat ca metodă de prevenţie. Evoluţia sănătăţii noastre este în mâinile noastre, suntem responsabili de starea ei.

Efectele tratamentelor cu Masajul Tibetan Prananadi

Masajul Tibetan influenţează pacientul la toate nivelurile: fizic, energetic, spiritual.

  • aduce beneficii prin relaxarea si tonifierea muşchilor

  • ajută circulaţia sangvină

  • îmbunătăţeşte circulaţia limfatică

  • are efect benefic şi asupra centrilor energetici ai corpului, asupra chakrelor

  • ajută la calmarea tensiunilor şi a grijilor, a neliniştilor

  • ajută la conştientizarea mai profundă a întregului corp

  • poate elibera energii uriaşe, care sunt blocate de tensiuni vechi

  • poate transforma deprinderile rele (ticuri, vicii)

  • poate modifica poziţiile corporale sau expresiile faciale incorecte

  • poate regla metabolismul lipidic

Big image

Reflexoterapia

este componenta reflexologiei care se ocupă cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexogene de pe talpa si mâna cu scopul de a stimula buna funcţionare a organelor corespondente.

Beneficiile reflexoterapiei

-asupra corpului:determină o mai eficientă eliminare a toxinelor pe căile urinară, digestivă, sudorală şi lacrimală. ”Curăţat” corpul nostru dobândeşte un bun echilibru general:

-asupra minţii: permite în mod sistematic o relaxare profundă, prin urmare calmul mental.

-asupra emoţiilor. Majoritatea afecţiunilor sunt cauzate de „crize” emoţionale.Este modul nostru de a reacţiona la evenimente şi circumstanţe exterioare: ne stocăm sentimentele de furie, tristeţe, teamă, îndoială, conflict interior născut din sentimente de vinovaţie si ruşine. Toate acestea duc în final la înbolnavirea corpului fizic. Reflexologia, a cărei vocaţie este să deblocheze obstacolele organismului, va elibera simultan şi corespondenta lor emoţională.

Reflexoterapia are efecte bune în multe afecţiuni cum ar fi: migrene, stres, insomnii, afecţiuni hepatice, diabet, tulburări endocrine, constipaţie, prostatite, disfuncţii ale ciclului menstrual, osteoporoză, afecţiuni respiratorii, obezitate, reumatism, afecţiuni ale aparatului digestiv, circulator (hipertensiune arterială), genital, urinar, afecţiuni oculare, afecţiuni ale coloanei vertebrale (sciatică, spondiloză, cifoză).

Drenajul limfatic

Această tehnică aduce numeroase beneficii stării noastre de sănătate:

-Întăreşte sistemul imunitar, prin stimularea ganglionilor limfatici să fabrice anticorpi

-Intensifică circulaţia limfei la nivel intercelular, reducând retenţia de lichid

-Antrenează eliminarea toxinelor care blochează procesele fiziologice

-Uşurează circulaţia acizilor graşi si colesterolului în sânge

-Ajută la slăbit, acţionând asupra depunerilor de grăsime şi a celulitei

-Detoxifică organismul

-Reduce edemele postraumatice şi postoperatorii rezultate din fracturi, entorse, insuficienţă venoasă, varice, ulcer varicos, astm, bronşită, hematoame, migrene

-Grăbeşte cicatrizarea rănilor, prin stimularea vaselor din zona afectată.

Mărturii

"Cred că în explorarea şi aprecierea oricărei metode pentru vindecare sau autodescoperire, elementul definitor îl constituie experienţa directă. Sunt familiară cu reflexoterapia obişnuită, însă Reflexoterapia Energetică mi-a depăşit aşteptările!

Am simţit că fiecare punct din talpă către care este transmisă lumina vindecatoare, pe frecvenţa de vibraţie şi culoare corespunzatoare organului asociat cu fiecare punct în parte, generează un fascicul de rezonanţă care acţionează atât asupra structurii fizice, cât şi la nivel energetic, readucându-ne în unitate cu noi înşine, pentru o vindecare a fiinţei noastre în întregul său.

Am avut plăcerea să experimentez şi Masajul Tibetan al feţei, pe care l-am perceput ca pe un adevarat proces regenerator, simţind cum fiecare por primeşte strălucirea si vitalitatea necesare pentru a se reface şi a emite o frumuseţe radiantă!''

- Sara Indigo - despre terapiile holistice ale Cameliei Nemes