Responsive

Alles wat je moet weten over dit onderwerp!

Introductie

Responsive klinkt lastiger dan het eigenlijk is. Je ziet het vaak, maar misschien klinkt de term niet zo bekend in de oren. Stel je voor: je kijkt via de iPad op jouw favoriete website, die er op de computer anders en minder compact uitziet. Dat is het begin van Responsive. Lees deze folder goed door!

Webdesign

De basis achter Responsive design is dat de inhoud van de website (zoals navigatie, tekst en afbeeldingen) altijd op optimale wijze wordt getoond, ongeacht met welk apparaat je de website bekijkt. Je hebt een website voor alle apparaten, maar er bij elk apparaat toch net even iets anders uitzien. Dat komt door ‘Responsive webdesign’.
Big image

Voordelen van Responsive design

> Hogere conversie: de bezoeker van de website krijgt de website optimaal te zien op het apparaat van zijn of haar keuze en zal de informatie waar hij of zij op zoek naar is, sneller en makkelijker kunnen vinden dan bij een website waar dit design niet is toegepast.
> Minder onderhoud: je hoeft je website slechts een keer offline te halen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een aparte mobiele website, om aanpassingen te doen. Dat scheelt tijd.
> Goedkoper: waarom zou je twee of drie verschillende website bouwen voor drie keer zoveel geld als je ook een website kan kopen waarbij Responsive webdesign is gebruikt.
> Voorbereid op later: doordat een Responsive webdesign zich bij elk apparaat goed aanpast, is de website ook over tien jaar (met nieuwe soorten apparaten) nog steeds goed te bekijken. Je hoeft dus niet je website opnieuw te laten maken of geheel aan te passen.

Big image