De toekomst van de televisies.

Heeft u al van de Oled schermen gehoord?

Wat houdt een Oled scherm in?

Sinds dit jaar zijn de Oled schermen op de markt. De Oled schermen kan je vergelijken met de plasma televisies maar, met uitstekende zwartwaarden en een zeer hoog contrast. Naast deze twee punten zorgt het ook voor diepere kleuren en een scherper beeld. Het is ook een van de weinige schermen die witte pixels heeft, waardoor er een hogere helderheid wordt gehaald.

Waarom een Oled scherm en geen ander?

Het Oled scherm gaat langer mee dan de normale televisie. Dit komt omdat de rgb-pixels worden ontlast. De gemiddelde levensduur van een standaard lcd-scherm staat op 50000 uur, bij het Oled scherm gaat dit om 60000 uur. Dus je kan er ongeveer 20 jaar mee verder. Bij een normale televisie gaat dit over 17.

Het is grafisch veel beter dan de overige televisies. Het scherm heeft alle functies die je op alle andere telvisies ook kan hebben. Denk hierbij aan 3D, gebogen scherm, ingebouwde WIFI antenne, smart hub etc.

Zijn er televisies waardoor dit product in gevaar kan lopen?

Ik denk dat het enige probleem de prijs is. De verschillende merken proberen zich altijd verder uit te breiden. Op dit moment staan de ultra hd televisies en de gebogen schermen in de spotlight. Maar zoals ik eerder al heb beschreven gaan deze functies ook op de Oled schermen komen. Dat is de reden waarom ik op dit moment denk dat er geen televisie zich kan evenaren aan het Oled scherm.

De concurrentie tussen de bedrijven is zeer hoog.

Omdat verschillende televisie merken zich bezig houden met het specialiseren van hen producten, komen zij in botsing met elkaar. LG ligt op dit moment aan kop in deze strijd, Samsung die gaat er later aan verder omdat zij het product nog te duur vinden voor de gemiddelde consument.


De prijzen die kunnen in een korte tijd enorm gaan dalen. Omdat de meerderheid van de televisie producenten zich focussen op de Oled schermen. Daardoor gaan er veel van dit soort tegelijkertijd uitkomen, het wordt niet gekocht en de bedrijven raken in paniek, ze gaan zich op de prijs van elkaar aanpassen maar willen toch goedkoper zijn. Hierdoor gaan ze de prijzen aanpassen. De schermen zijn op dit moment niet voor ieder mens betaalbaar, de prijzen zijn vanaf 4.000 euro. Wat ik zelf niet normaal duur vind voor een televisie. Ik denk zelf dat de prijs ieder jaar met een paar honderd euro zou dalen.

Word het de televisie voor de komende jaren?

Ik denk dat de Oled schermen de markt gaat overnemen. Maar dit gaat nog wel een aantal jaren duren. De prijs is op dit moment gewoon te veel om te verwachten dat de meerderheid van de mensen dit kan kopen. Ieder mens wilt altijd beter en beter, op dit moment is het veruit het meest uitgebreid in de branche. Het zal niet lang duren voordat mensen in je vriendengroep de televisie hebben. Zodra jij aan de kwaliteit van de Oled schermen gewend ben wil je er niet meer van af. Zelf denk ik dat binnen tien jaar de meerderheid van de mensen minstens een Oled scherm in huis heeft.

Maurizio Cretella