FiberFusing Nieuws

nieuws over workshops, kunstenaars, shows en meer .. 2013-3

nieuw! Meer eendaagse workshops

Op verzoek zal er meer eendaagse workshops worden georganiseerd. Op deze manier kun je 'proeven' van hoe een docent werkt met vilt. In 2013 waren al enkele eendaagse te volgen, voor volgend jaar zullen dit er hopelijk meer zijn. Nieuw is dat de workshops van Irene van der Wolf nu ook afzonderlijk van elkaar kunnen worden gevolgd. Andrea Graham zal een 1daagse 'sieraden' workshop geven, Leiko Uchi zal oa in 1 dag leren hoe je een 'pine-needle' baret maakt en ook Anita Larkin zal een paar 1 daagse workshops geven hier en bij Jolande van Luijk.

Nieuwe workshops in voorbereiding

We zijn druk bezig met het voorbereiden van meer nieuwe en interessante workshop voor 2014. Interessant is dat Minka de Weerd in atelier Fiberfusing een workshop met zilverklei en vilt zal geven op 24-25 mei 2014. Dit is 2 dagen na de workshops met Andrea Graham uit Canada, zodat het wellicht goed te combineren valt voor diegenen die van verder weg komen.

Een aantal heeft wellicht al de folders over de workshops met Leiko Uchi gelezen. Zij maakt superfijn naaldkant-achtig viltwerk. Twee Australiers - Martien van Zuylen en Pam de Groot - met Nederlandse voorouders zullen een rondreis door Europa maken met als startpunt Nederland. Er wordt gewerkt aan het programma voor Jorie Johnson (augustus), Anita Larkin (september). en Pamela Macgregor (oktober). Tenslotte is er een belofte gemaakt door Judit Pocs dat ze terugkomt (november).

Er valt dus nog veel te doen hier en via de nieuwsbrief wordt je op de hoogte gehouden. Kijk onderaan de nieuwsbrief voor de juiste data en click op de blauwe lijn voor de afzonderlijke workshops.

ArtWear Jordaan / meet and greet

De winkel zal op de maandagen in december extra open zijn van 12.30-16.30 uur. Hoewel het weer nu grijs en regenachtig is, wordt de winkel omgezet naar een warme witte winterstijl. om zo alvast in een goede kerststemming te komen.

Een bezoek aan de winkel combineert perfect met een bezoek aan de textielkramen op de Noordermarkt op maandagochtend. Loop gerust even binnen. Artwear Jordaan - Brouwersgracht 145, Amsterdam -is slechts 5 minuten lopen vanaf de markt. Tot ziens!

Gift-voucher

In deze feestmaand is het leuk om iets zelfgemaakt te geven. Met deze Fiberfusing Gift-voucher maak je het zelf gemakkelijk. Je kunt het per email bestellen, een bedrag doorgeven en inwisselen voor een handgemaakt item of een workshop. Mail atelier Fiberfusing voor de details https://www.smore.com/3ua1

Workshop kalender 2014

April, 05-06 Kate Ramsey / Lacy Days

April, 09-13 Irene van der Wolf / Image Insight

April, 20-27 Ulla Lapiolahti / Design with natural dyes, printing and painting

May, 08-11 Anneke Copier and Claudio Varone / Felt for Architecture

May, 17-22 Andrea Graham / Jewelry - 3d surfaces - A serie of pods

May, 24-25 Minka de Weerd / Silver meets Felt

June, 05-08 Leiko Uchiyama / Pine-needle Felt

June, 13-15 Martien van Zuilen /

June, 19-21 Ricarda Assmann / Textile-felt laborator

July, 4-6 Pam de Groot

July, end Horst / fashion design and show

July 29- August 3, Jorie Johnson /

August, 18-24 Irit Dulman / eco-design

August, 28-31 Anita Larkin / Felting Found Objects

October, 17-19 (20) Pam MacGregor / teapot


opmerking:

Alle workshops zullen worden gegeven in het Engels bij buitenlandse docenten en waar nodig vertaald in het Nederlands. In principe beginnnen de workshops om 10.00 uur en zijn om 16.30 afgelopen, tenzij anders aangegeven. Stuur een email voor meer informatie over prijzen en condities. Voor accomodatie zie onder onderstaande link.

Atelier Fiberfusing

located only 20 km from Amsterdam and the airport, but surrounded by the greenfields of the countryside