Paper Towns

John Green

De schrijver

John Green

John Green is een jeugdschrijver en heeft al 5 succesvolle boeken geschreven: Paper Towns, The fault in our stars, Looking for Alaska, An abundance of Katherines en Will Grayson, Will Grayson. John Green is 36 jaar en was bekend door Youtube. Zijn kanaal heet: Vlogbrothers. Hij studeerde Engels en godsdienstwetenschappen en besloot om priester te worden. Dat is hij nooit geworden maar hij was wel aalmoezenier in een kinderziekenhuis in Ohio, waar hij veel kinderen zag sterven. Daardoor besloot hij een boek te schrijven over mensen die moeten leren leven met anderen hun dood en zo werd hij fulltime schrijver.

Het boek

Big image

Korte info

genre: mysterie, romantiek en drama

Fictie

pagina's: 306

tijd: heden

jaar uitgave: 2008

vertaald uit: Engels

Big image

Personage's

Q (Quinten): Hoofdpersonage, Q is verliefd op Margo en doet alles om haar terug te vinden.

Margo Roth Spiegelman: mysterieus meisje die wegloopt van huis en buurvrouw van Q

Ben: beste vriend van Q en helpt hem met het zoeken van Margo

Radar: Goeie vriend van Q en helpt hem ook bij het zoeken. Hij is verslaafd aan een online encyclopedie.

Lacey: Beste vriendin van Margo en Q en de vriendin van Ben.

Jase: ex-vriend van Margo. Bedroog Margo met een goeie vriendin van haar: Becca.

Big image

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af in Orlando en begint toen Q en Margo 8 jaar waren. Ze waren buren en beste vrienden en deden alles samen. 10 jaar later zijn ze alleen nog maar kennissen, maar Q is verliefd op haar. Het eindgala is er bijna maar dat boeit Q niet echt want hij gaat niet. Voor Ben en Radar boeit het eindgala wel want ze willen graag gaan en zoeken een date. Margo heeft een vriendje (Jase). Maar toen ze ontdekte dat hij vreemdging met Becca (een goeie vriendin van haar) gingen ze uit elkaar. De avond nadat ze uit elkaar gingen klom Margo binnen in het raam van Q voor een onvergetelijke avond vol wraak. Ze namen wraak op de mensen die hun iets aandeed en om de avond af te sluiten braken ze in in Sea World. De volgende dag verdwijnt Margo. Omdat ze al meerdere keren verdwenen is en omdat ze volwassen was deed niemand iets. Maar Q vond aanwijzingen die voor hem bedoeld waren. Aanwijzingen naar waar Margo zich bevindt. Samen met zijn beste vrienden en Lacey gaat hij op zoek naar Margo Roth Spiegelman.

Maar wil ze wel gevonden worden?

Big image

Eigen mening

Het boek had een mooi verhaal maar de keuze van woorden vond ik wel wat minder. Sommige delen in het boek waren raar en niet te begrijpen. Paper Towns is zeker geen slecht boek en zeker een aanrader. Het is een Sherlock Holmes in een nieuw jasje. Het boek is wel niet aangeraden onder 12 jaar, het kan nog te moeilijk zijn. Het was ook een zeer spannend verhaal want de vraag die je het hele boek stelt is: Waar is Margo Roth Spiegelman en leeft ze nog? Het is 1 groot mysterie die je niet meer kunt loslaten na de 1ste pagina. Voor mij is het een meesterwerk!

De film

Big image
Paper Towns | Officiële trailer 1 | Nederlands ondertiteld | 30 juli 2015 in de bioscoop
Paper Towns | "You're a Ninja Too" Clip [HD] | 20th Century FOX