Aarhus

Den anden største by i Danmark

Lidt facts omkring byen Aarhus

Aarhus er Danmarks anden største by, med 256.018 menneske.

Aarhus havn er Danmarks største container havn. Den er blandt andet på toppen af verdens plan.

I Aarhus er der 1896 hotel værelser.

Aarhus´motto er "Aarhus- Danish for progress".

Deres borgmester hedder Jacob Bundsgaard.

Aarhus´religion er Religion Midtjylland.

Aarhus´kommune hedder Aarhus kommune (ja selvfølgelig).

Aarhus´areal er på 91 km2.

Der er 2771 personer pr. km2 i Aarhus.

Lidt mere viden om Aarhus

Aarhus er en af danmarks ældste byer.

I 1441 fik Aarhus købstads rettigheder. Man kan formene ligt spore tilbage i midten af 1700-tallet altså tilbage til vikingetiden.

Ikke langt fra Aarhus midten ligger Riis skov (der hvor vi skal bo) og Marselisborg skov i bakke terræn. Mod vest ligge Brabrand sø og Årslev Engsø og mod nord Mollerup Skov og Egå Engsø. Man anbefaler en god udflugts tur ved de steder.

Big image

Aahus historie

De ældste arkæologiske fund i Aahus er glas perler fra slutningen af 1700 tallet. Mens de ældste fund af huse er halvt ned gravede gruppe huse. De blev brugt som både bolig og værksteder. I vikingetiden var Aahus omgivet af en halvt kredset forsvars vold der i det væsenlige fulgte de gader hvis navne stammer derfra (graven, volden og borgporten). Derefter gik videre ned til havet langs åen.

Kendte Aarhusianere

Mange kendte danskere kommer fra Aarhus. Anders Eggert, som er håndboldspiller, kommer blandt andet fra Aarhus. Danmarks ukronet badminton-dronning, Camilla Martin, er også Aarhusianer. Flemming Povlsen og Stig Tøfting, som er fodboldspillere kommer også fra Aarhus.

Det er ikke kun sportsmænd der er født i Aarhus. Der er også mange kendte fra musikkens verden fra Aarhus. Flemming "bamse" Jørgensen er en dansk kendt musiker, sanger og komponist, som er født og opvokset i Aarhus. Medina, Shaka Loveless, Ida Corr, L.O.C og Thomas Helmig er alle sangere, født i Aarhus og opvokset i Aarhus.

Serværdigheder i Aarhus

Aarhus domkirke: Med sine 93 meter er Aarhus Domkirke Danmarks længste kirke og rummer ca. 1200 siddepladser.


ARoS: ARoS er et af Europas største kunstmuséer. Inde på muséet kan du se en masse kunst, og bl.a skulpturen "Boy", som du sikkert har set før.


Tivoli Friheden: I Aarhus ligger også et lille tivoli. Den er ikke så stor som det Tivoli vi kender i København, men der er en masse sjove forlystelser.