Eindopdracht loopbaan

Presentatie over mezelf

Kwaliteiten en valkuilen

Een kwaliteit van mij is dat ik doelgericht ben, ik doe altijd dingen met een reden en doe geen dingen als er geen reden voor is.


Een valkuil van mij is dat ik best lui ben, soms heb ik geen zin om bepaalde dingen te doen en dan en dan stel ik het uit tot het laatste moment en dan redt ik het soms niet meer.


Een kernkwaliteit is: Fexibel

De valkuil is: Wispelturig

Allergie: Hele nette mensen die alles netjes altijd doen

Uitdaging: Ordenend worden


Mijn kernkwaliteit is flexibel omdat ik dingen goed kan doen en snel en meteen, maar ook vaak kan ik dingen laat snel en slecht doen als ik er te weinig tijd voor heb omdat ik geen zin had. Dat is niet goed, want het heeft invloed op je prestaties omdat je soms niet meer voldoende tijd hebt om dingen aan te passen en om iets goed te maken.

Keuze opleiding

Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik graag met de laptop werk en veel bezig ben op het internet en ik vind dat ook heel leuk om te doen. Ook doe ik deze opleiding omdat ik later een eigen sportbedrijf wil beginnen om dan vooral voetbalspullen te gaan verkopen. Ik twijfelde tussen beveiliging en deze opleiding maar heb uiteindelijk toch voor deze opleiding gekozen omdat ik altijd al een eigen bedrijf wil starten en omdat ik het leuk vind om met sites bezig te zijn.

Beroep

Dit beroep past bij mij omdat ik het leuk vind om dingen te verkopen, ik probeer ook altijd winst te maken op spullen en als ik dan winst maak vind ik dat ook leuk. Ook vind ik het leuk om eigen baas te zijn, ook al heeft dat ook negatieve kanten. Ik ben graag eigen baas omdat je dan geen eisen krijgt van andere mensen. Nogmaals vind ik het leuk om met internet te werken en om met sites te werken. Maar het leukste is natuurlijk de communicatie met klanten en om dingen aan de klanten te verkopen en om klanten tevreden te maken.

Ambities

Later wil ik graag mijn eigen sportbedrijf beginnen, eerst wil ik in een sportbedrijf werken om er later zelf een te beginnen. Zo kan ik ervaring opdoen in de sportbranche en de sportwereld. Misschien ga ik na deze opleiding eerst wel helemaal niet in een sportbedrijf werken omdat ik eerst meer werkervaring moet opdoen zodat ik later voldoende ervaring heb om mijn eigen bedrijf te starten, ik ga ook eerst sparen zodat ik al een beetje een groot budget heb om spullen te kopen voor het bedrijf en zodat ik het bedrijf kan houden.

Leerpunten

Ik heb geleerd om meer zelfstandig te worden, nu moet je meer zelf doen en zitten niet alle leraren achter je aan als je iets niet maakt. Als je het nu niet doet dan is het je eigen probleem en op de middelbare school was dat heel anders, althans, bij mij. Nu moet je veel meer zelf doen en dat vind ik fijn omdat ik het liefst gewoon doe wat ik moet doen en ik hou er niet van als mensen achter me aan zitten te vangen.


Ook heb ik veel geleerd bij Business Online, ik heb veel geleerd over het worden van een ondernemer en het zijn van een ondernemer. Veel termen die ik nog niet kenden en/of nog nooit van had gehoord ken ik nu wel en ik begrijp het grootste deel ook. Dus ik weet nu veel meer over het zijn en worden van een ondernemer en hoe je een goede ondernemer wordt. Daarvoor zit ik ook bij deze opleiding, om een goede ondernemer te worden zodat het makkelijker gaat in de toekomst.