PowToon

Web 2.0

Wat is PowToon?

PowToon is een web 2.0 toepassing, die je makkelijk kan gebruiken in de klas. Het is een gratis programma via internet. Het zorgt er bovendien ook voor dat je presentatie professioneel en makkelijk oogt. In het programma worden cartoons gebruikt, die ervoor zorgen dat je gemotiveerd blijft om te blijven kijken. Het heeft een geweldige overtuigingskracht. Een ander groot voordeel is dat je met deze toepassing op een relatief korte tijd veel informatie kan overbrengen.
Big image

Meerwaarde voor het onderwijs!

Het is een visuele voorstelling, waarbij cartoons worden gebruikt. Het is een element dat kinderen zeker en vast aanspreekt en ook in hun dagelijks leven voorkomt. Het is een leuk gegeven om te gebruiken als herhaling of instap van een les. Je kan het bijvoorbeeld ook gebruiken om een project voor te stellen aan de klas. De kinderen kunnen er ook altijd op terugvallen, wanneer ze niet goed mee zijn met het idee achter de les/het project. Het is zeker een goede oplossing om een kind dat afwezig is geweest snel even in te lichten over de les/project van de voorbije dagen.


Vanuit het standpunt van de kinderen is het ook zeker een leuk idee. Ze kunnen zelf een PowToon filmpje maken en hiermee de les herhalen of een samenvatting maken van de les (hogere graad). De toepassing spoort kinderen aan om media op een positieve manier te gebruiken en om er mee leren omgaan.

Nederlands Leestekens