glanzend vilt

5 november 2014 - regiodag VKG

VKG-regiodag Noord-Holland en Flevopolder

Bij deze nodigen we jullie uit op de regiodag van 5 november 2014, 10.00-15.30 uur. We gaan werken met metaalorganza onder leiding van Karin Glaubitz van het Narrenschip.


Lokatie: atelier Fiberfusing van Dorie van Dijk

Ledenprijs: € 22,50. Dit is inclusief een materiaalpakket, koffie, thee en lekkers. Voor tussen de middag wordt er soep geserveerd. Zelf svp je boterham meenemen.

Maximale groepsgrootte 25 personen. Na opgave wordt je meer informatie toegestuurd

Metaalorganza

Metaalorganza bestaat uit ongeveer 50% zijde en 50 % metaal lurex.

Het bijzondere van het gebruik van metaalorganza is dat het bij het nat maken in elkaar krult of oprolt. Je krijgt dus een kreukelig effect. De truck is dat je de wol zodanig samen verwerkt met de metaalorganza dat je dit effect mooi kan benutten.

effect

Door de krimpkracht van de wol wordt de metaalorganza ongelijkmatig opengetrokken. Dit geeft een spannend reliëf-effect. Soms wordt er stof verkocht onder deze naam, maar is het volledig kunststof en geeft het niet het gewenste effect. De stof glijdt weg van de wol en de combinatie met vilt werkt niet echt lekker.

materiaal

Gebruik voor de verwerking van metaalorganza in een kraag vooral merino lontwol vanwege het kriebelen. Houd er wel rekening mee dat de metaalorganza zelf ook wat kriebelt vanwege de metaalvezel.

Voor de verwerking in objecten en armbanden kan je ook grovere wol gebruiken.

Krullen en zijdeversiering zijn ook heel mooi te combineren.

toepassingen

Als je dit materiaal gebruikt in viltwerk maak je gebruik van de verschillende eigenschappen van de glanzende metaalorganza en de matheid van de wol. In kleine stukjes kan je het mooi verwerken in sieraden om "glinsters" toe te voegen. Door de krimp van de wol gaat de organza in elkaar krinkelen. En dat geeft het spannende effect.

Karin Glaubitz van Het Narrenschip

In 1999 richtte Karin haar bedrijf “Het Narrenschip” op. Het bedrijf is “vernoemd” naar een oud middeleeuws gedicht waarin de karikatuur een belangrijke bron vormt van zelfkritiek. . Karin heeft zo de laatste 8 jaar gewerkt aan diverse activiteiten op het gebied van onderzoek, training, schrijven, groepswerk, coaching en cursussen.


Meer over Karin en alles wat ze doet op http://www.atelierhetnarrenschip.nl

opgeven bij Atelier Fiberfusing

tot ziens namens Tanja Reekers, Maud Roel en Dorie van Dijk