Het jaar 2015

Voor ons heden, voor jou geschiedenis!

100 jaar geleden

Speciaal voor jullie geven wij via deze Smore informatie over hoe het leven er honderd jaar geleden uitzag. Wij hopen dat wij sommige voor ons doodnormale maar voor jullie zeer onbegrijpelijke verschijnselen/producten kunnen uitleggen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kunnen wij je niet meer helpen, want wij zijn inmiddels overleden. XoXo

Big image

Jongeren in 2015

In 2015 willen jongeren zich graag onderscheiden ten opzichte van de rest. Het creëren van een eigen stijl is in deze tijd erg belangrijk. Dit gebeurd door het gebruik van verschillende merken. Een voorbeeld van een populaire koffietent is ‘Starbucks’. De jongeren die zich op een bepaalde manier kleden en gedragen noemen zichzelf ‘hipsters’ dit refereert terug naar de hippie periode. In 2015 is de wereld ook bezig met moderniseren.Nieuwe architectonische gebouwen worden gepland. Ook ontstaan er een nieuwe revolutie, namelijk de digitale revolutie.

Digitale revolutie

Alle bedrijven, overheden en andere instellingen willen meegaan met de tijd en dus digitaliseren. Dit is gemoeid onder hoge kosten en met het einddoel om het leven gemakkelijker te maken.

Steeds meer lopen we met digitalisering tegen problemen op. Systemen die (persoonlijke, gevoelige) informatie opslaan zijn onveilig en worden gehackt. Ook de privacy is dezer dagen bijna nergens meer te vinden. Daar komt nog bij dat men tegenwoordig tientallen accounts heeft op verschillende websites en hierdoor het aantal wachtwoorden en gebruikersnamen niet allemaal meer kan bijhouden/onthouden. Langzaam aan beginnen we de digitalisering steeds meer moe te raken. Hier ontstaat direct weer een nieuwe stroming namelijk old-school.

Big image

Old-school


‘Old-school’, spullen terughalen uit de tijd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de muziek industrie. Waar vinyl vroeger naar cd naar usb naar mp3 ging, streamen via internet en talloze andere media waarbij heel veel muziek heel makkelijk kan worden opgeslagen. Maar door de digi-moeheid komen de old-school producten als de platenspelers en vinyl platen ineens weer in de mode.

Big image

Openbaar vervoer


Mensen verplaatsen zich in 2015 veelal met het openbaar vervoer. (OV) Denk hierbij aan bussen, treinen, trams en metro’s. Maar ook worden de fiets en de auto zeer vaak als vervoersmiddel gebruikt. Om van Amsterdam-Noord naar het centrum te komen gebruikt men de pont. De pont is een grote boot die voetgangers en fietsers over het ij vaart.

Een bekend nummer uit onze tijd...

Jona078

Lil Kleine & Ronnie Flex - Drank & Drugs by Jona078