CAZARE

Reguli de Baza in Couch Surfing

Desi eu sunt genul caruia ii place independenta si prefera sa fie liber in concediu, nu pot sa neg avantajele de a calatori prin couchsurfing. In general, aleg cazare accesand www.vamaveche-cazare.ro, insa atunci cand vreau sa-mi petrec concediul in strainatate consider ca aceasta este o varianta grozava care chiar merita atentia oricui.


Couchsurfing nu este numai o activitate, este o miscare. Oameni de pe tot globul se alatura acestui fenomen in materie de calatorie. Dar este ceea ce tu ai nevoie? Acest ghid ar trebui sa te ajute sa intelegi mai bine ce inseamna couchsurfing, cine se poate bucura de o astfel de experienta si care sunt argumentele pro si contra. Aseaza-te comod si citeste cu atentie in continuare.


Ce este couchsurfingul?

Couchsurfingul este un mijloc de a calatori care iti permite sa gasesti cazare gratis la destinatii din intreaga lume. Te conectezi cu oameni din intreaga lume prin interactiune online. Acestia iti ofera un loc unde sa dormi pentru o seara sau mai multe si nu va trebuie sa platesti nimic. Este o modalitate grozava de a calatori care iti permite sa vezi lumea chiar daca nu ai foarte multi bani in buzunar. De asemenea, ai posibilitatea sa intalnesti oameni noi atunci cand calatoresti si sa poti interactiona direct cu cultura locala.


Este sigur?

Principala intrebare pe care si-o pun oamenii in legatura cu aceasta modalitate de a calatori este daca este sau nu sigur. Raspunsul este ca in general este sigur. Intotdeauna iti asumi un risc atunci cand alegi sa stai in casa unui strain. In orice caz, comunitatea couchsurfing este o comunitate care in general integreaza oameni care sunt interesati sa impartaseasca experiente pozitive de calatorie. Site-urile de tip couchsurfing folosesc vouchere si au procese de verificare care ajuta la garantarea securitatii procesului. In plus, poti afla o multime de lucruri despre cel care urmeaza sa te gazduiasca din informatiile pe care acestia le impartasesc pe profilul personal astfel incat sa ai posibilitatea de a avea un sentiment de siguranta in legatura cu cel cu care urmeaza sa stai.


Cine face acest lucru?

Couchsurfingul este facut de o comunitate de oameni care impartasesc aceleasi interese: calatoriile, sa intalneasca noi oameni si sa-si impartaseasca experientele cu alti oameni.


Oamenii care aleg varianta couch-surfing sunt in general oameni care:

- doresc sa calatoreasca ieftin;

- doresc sa fie flexibili in legatura cu locul unde vor sta;

- se simt comod sa stea in casa altcuiva;

- doresc sa cunoasca localnici atunci cand calatoresc;

- calatoresc in toata lumea.


Exista o stereotipie legata de faptul ca couchsurferii ar fi de fapt oameni aflati la varsta facultatii. Este intr-adevar adevarat ca o multime de oameni tineri, cu varste care se invart in jurul valorii de 20 de ani sunt cei mai interesati de o astfel de modalitate de a calatori datorita faptului ca nu sunt nevoiti sa plateasca mult pentru vacanta si pentru ca au posibilitatea de a cunoaste oameni noi. In orice caz, sunt oameni de toate varstele (inclusiv familii) care fac couchsurfing atunci cand calatoresc.


Oamenii care gazduiesc couchsurferi, tind sa fie:

- oameni carora le place sa calatoreasca si care uneori aleg chiar ei aceasta modalitate de a se caza cand pleaca in vacanta;

- oameni carora le place sa-si imparta casa cu alti oameni;

- oameni care iubesc orasul unde locuiesc si care doresc ca si altii sa il cunoasca.


Big image