Implantul Dentar

Ce trebuie sa stii despre implantul dentar

Implantul dentar reprezinta una dintre cele mai moderne tehnici stomatologice pe care pacientii le au acum la dispozitie si in baza carora se vor putea bucura apoi de o dantura perfecta si mereu sanatoasa.


Inainte insa de a recurge la o astfel de interventie, specialistii de pe site-ul ImplantDentar.net ne recomanda sa avem in vedere urmatoarele aspecte pe care un implant le presupune. Astfel, aceasta interventie va fi realizata pe parcursul a mai multor etape importante:  1. Pregatirea si igienizarea in cele mai bune conditii a cavitatii bucale a pacientului;
  2. Interventia chirugicala propriu-zisa;
  3. Va fi necesara o perioada de aproximativ 3 luni in care va vea loc vindecarea ososasa la nivelul pacientului, astfel incat implantul sa se osteointegreze la nivelul osului mandibulei/maxilarului;
  4. Odata vindecata gingia are loc etapa de amprentare;
  5. Aplicarea implantului definitiva a implantului.


Procesul in sine ar putea astfel sa dureze o perioada de pana la 6 luni cu tot cu procesul de vindecare ulterior interventiei chirurgicale.


Pacientii nu vor trebui sa se teama in privinta eventualei dureri pe care ar putea-o resimti intrucat interventia se realizeaza intotdeauna sub anestezie. Eventualele dureri resimtite dupa aceasta vor putea fi ameliorate cu ajutorul unor simple calmante.


Cu ajutorul unei astfel de interventii pacientii se vor putea bucura mereu de sanatatea dentara si de cea mai frumoasa dantura, implantul ajutand la imbunatatirea calitatii modului in care o persoana mesteca alimentele si chiar vorbeste.


In ceea ce priveste costurile unei astfel de interventii, clientii vor trebui sa tina insa cont de faptul ca ele sunt diferite de la o clinica la alta si ca pentru a beneficia de cele mai bune preturi va fi important sa se studieze mai intai indeaproape acest aspect. De obicei, pretul variaza de la 350 la 1000 de Euro in functie de tipul de implant folosit, dar va fi important ca pacientii sa tina cont de faptul ca ceea ce este ieftin nu este insa si bun, uneori.


Calitatea unui implant se reflecta cel mai adesea in stabilitatea functionala a acestuia, asa ca de fiecare data va fi important pentru pacienti sa tina cont de acest aspect important si sa nu le aleaga pe acelea dintre cele mai ieftine implanturi, deoarece vizitele ulterioare ce le vor face la medicul stomatolog ar putea sa ii coste mult mai mult decat costa in prezent un implant.