Studyflow zoekt:

een enthousiaste supportmedewerker

Over Studyflow

Studyflow ontwikkelt lesmethodes voor het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs waarmee docenten het beste uit hun leerlingen kunnen halen. De online lesmethodes stemmen zich af op het niveau en tempo van de leerling en geven docenten met behulp van een eigen account inzicht in de prestaties van hun klas en de individuele leerlingen. Studyflow ontwikkelt methodes voor rekenen en taal, waarvan de rekenmethode al op meer dan 100 scholen wordt gebruikt.


De interesse voor onze lesmethodes blijft groeien, daarom zijn we op zoek naar een:

supportmedewerker m/v

Wat ga je doen?

Als supportmedewerker sta je klaar voor onze leraren en leerlingen: via de telefoon en e-mail. Bij storingen, vragen en verzoeken kom je direct in actie en je zorgt dat ze in ons systeem geregistreerd worden en snel worden afgehandeld. Ook ideeën voor verbeteringen van het product pik je vlot op en geef je door. Je denkt mee hoe de service van Studyflow verbeterd kan worden.

Ben jij dit?

  • Je beheerst de Nederlandse taal tot in de puntjes, zowel mondeling als schriftelijk
  • Je bent communicatief: je kunt goed luisteren en doorvragen
  • Je bent klantvriendelijk: je staat klanten opgewekt en aandachtig te woord
  • Je hebt een pro-actieve werkhouding
  • Je bent een teamspeler

Wat kun je van ons verwachten?

Studyflow is een jong, ambitieus en snel groeiend bedrijf met een kantoor in hartje Amsterdam. We weten van onze head quarters een gezellige informele werkplek te maken waar het geen moment saai is. Als onze nieuwe supportmedewerker heb je flexibel in te delen uren. Studyflow biedt je een tijdelijk contract voor een minimum van 24 uur per week en geeft je een volledige reiskostenvergoeding. Maar er zijn mogelijkheden om het aantal uren uit te breiden tot 40 uur per week.

Reageren?

Dan leren we je graag zo snel mogelijk kennen. Stuur jouw cv en motivatiebrief naar Philippe Taminiau, philippe@studyflow.nl of bel ons op 06 23 41 02 98