Web-ABC

Hedwyg van Groenendaal

Wie is Hedwyg van Groenendaal?

Hedwyg van Groenendaal is oprichter en eigenaar van Via Milia (kennis centrum voor web) en al sinds 1993 actief op en voor het web. Ze is auteur van dertien boeken en schreef onlangs de 3e editie van de bestseller Presenteren met Prezi. Hedwyg geeft lezingen, ontwikkelt en geeft trainingen (ook in-company) en geeft (soms ongevraagd) advies over wat er op het web gebeurt.


Ook was ze vaste columnist voor het vaktijdschrift Webdesigner Magazine. Hedwyg vindt haar passie in het makkelijk en toegankelijk maken van tools en technieken die voor veel mensen moeilijk zijn (of moeilijk lijken). Trefwoorden die op haar van toepassing zijn: web, deskundig, enthousiast, creatief, gedreven, technisch, analytisch, prezi, social media, twitter.

Waar was Hedwyg van Groenendaal in geïnteresseerd en waar was ze werkzaam in?

Ir. Hedwyg van Groenendaal (1971) was in 1993 tijdens haar studie Bouwinformatica aan de Technische Universiteit Eindhoven al actief met internet. Na haar afstuderen in december 1995 heeft ze deze kennis in de praktijk toegepast als Information Manager bij Philips Medical Systems te Best. Ze heeft daar het intranet voor PMS wereldwijd mee opgezet. Al tijdens dit project zocht Hedwyg steeds naar nieuwe uitdagingen.

Ze vond de ultieme uitdaging uiteindelijk in het opzetten van een eigen internet- en webdesignbureau, Via Milia. Via Milia heeft diverse internet- en intranetprojecten gedaan voor zowel nationale als internationale klanten.

Om de juiste technische keuze te kunnen maken, moet u eerst de technische mogelijkheden kennen.

Hoe ging het verder?

Al vanaf de start van haar bedrijf in 1996 werd ze door diverse opleidingsinstituten gevraagd als docent. Hierdoor heeft ze niet alleen veel kennis en ervaring opgedaan, maar weet ze precies waar de behoeften liggen bij de webdesigners en sitebouwers. In januari 2000 opende ze dan ook haar eigen Internet Opleidingscentrum met trainingen op het gebied van webdesign en webprogrammeren, zoals HTML, CSS, JavaScript, PHP, Flash en ActionScript. Daarnaast is Hedwyg een veelgevraagd docent en spreker.

Samenvatting

Hedwyg van Groenendaal is oprichter van via milia (kennis centrum voor web). Hedwyg is al sinds 1993 actief op het web en is auteur van dertien boeken. Ze geeft lezingen, ontwikkelt en geeft trainingen en advies over web. Ze heeft in 1995 het internet voor PMS (Philips medical systems te best) wereldwijd opgezet. Ze wou een grotere uitdaging hierdoor heeft ze een eigen internet en webdesignbureau opgezet genaamd via milia.


Via milia heeft diverse internet en intranetprojecten gedaan voor zowel nationale en internationale klanten, opgericht in 1996. In 2000 opende ze haar eigen internet opleidingcentrum op gebied van webdesign en webprogrammeren zoals HTML,CSS,JAVASCRIPT, PHP, Flash en ActionScript.