Weekmail Enactus Utrecht

week 15

Lieve Enactor,

Afgelopen vrijdag is de werving van start gegaan, en wat een start was dat! Iedereen bedankt voor het liken en delen van het fantastische filmpje, gemaakt door het Marketingteam! De eerste drie flyershifts zitten er ook al op, nog bedankt voor jullie inzet. Ik heb al veel goede verhalen gehoord over enthousiaste mensen! Ga zo door! Neem geïnteresseerden mee naar de Voorlichtingsavond op 8 mei @ Rabobank, Maliebaan 15!


Op 23 april van 19:30-22:00u is de Bring a Friend avond, een avond vol workshops en met een spreker vanuit de Rabobank Foundation. Iedereen die komt, kan een vriend/vriendin hier mee naartoe nemen. Zo kan je laten zien waar jij je afgelopen jaar mee bezig hebt gehouden en kan je hem/haar laten kennismaken met Enactus Utrecht. Meld je aan voor dit evenement via facebook! Klik nu op aanwezig en geef door welke workshop je wilt volgen!Deze week vond er ook nog een workshop plaats: de social media workshop, gegeven door alumna Geertje van Keulen. Zij heeft Theeduif opgericht, kijk eens op haar website! Tijdens deze workshop probeerde zij duidelijk te maken dat je bijvoorbeeld je social media content kan inrichten aan de hand van thema's. Hopelijk draagt deze workshop bij aan leuke posts!


Tevens was de kwartaaldoelenavond van 31 maart geslaagd! Nogmaals gefeliciteerd Potje Met met het winnen van deze avond! De jury, bestaande uit iemand van het adviesbureau &samhoud, een man van de Slinger (maatschappelijke netwerkorganisatie), iemand met een marketingachtergrond en vanuit de gemeente een programmamanager participatiewet, vond het heel leuk om al jullie pitches te horen. Tijdens deze avond zijn ook nieuwe logo's gepresenteerd van Potje Met en het Marketing&Communicatie team! Kijk bij de foto's voor deze logo's.


Tot slot, iedereen nog heel veel succes met de laatste tentamens deze week!


Liefs,


Anne Sophie

Belangrijke Data

  • 23 april: Bring a Friend avond 19:30-22:00 @ Drift 25
  • 30 april: (laatste) Flyershift 12:15-13:15 @ UBB, UBU, Educatorium
  • 8 mei: Voorlichtingsavond 19:30-22:00 @ Rabobank, Maliebaan 15
  • 12 mei: Sollicitatiedeadline 23:59!

Weekupdates

Sosjaal

Het was weer een spannende kwartaal doelen avond. Dankzij de inspanningen van onze social media tiger heeft Sosjaal dit keer de media outreach prijs in de wacht weten te slepen. Daarnaast willen wij jullie op de hoogte brengen van het feit dat er binnen sosjaal een heuse fecie is opgericht die vanaf heden elke maand een spannende activiteit voor haar teamleden zal organiseren, te beginnen met de zwarte piste (en ja natuurlijk zal het bestuur ondergepamd worden met foto's om te laten zien dat wij die award voor beste borrelteam verdienen). Onze groeiende teamspirit maakt dat we met z'n allen ontzettend hard ons best doen om de volgende kwartaaldoelen te bereiken. De reacties op ons nieuwe product, prachtig gebreide tablet sleeves, waren erg positief en we hebben zelfs al vier persoonlijke bestellingen binnen gekregen. De nieuwe wol is besteld en daarnaast wordt er hard gewerkt aan een flyer zodat we langs de winkels kunnen om ons nieuwe product te pitchen. We hebben er het volste vertrouwen in en we will make this work!

Kookeiland

De Kookeilanders hebben het net als iedereen druk deze weken met deadlines, tentamens en scripties, maar dat betekent niet dat Kookeiland vergeten wordt! Aankomende vergadering gaan we hard aan de slag om nieuwe kwartaaldoelen te verzinnen, met als doel natuurlijk niets minder dan de kwartaaldoelenprijs weer terug verdienen!

De functioneringsgesprekken met de vrouwen gaan rustig verder, we leren ze steeds iets beter kennen. Ook zijn we nog steeds op zoek naar nieuwe vrouwen, momenteel hebben we hierover contact met Taal Doet Meer en Vluchtelingenwerk Midden-Nederland. Onze marketinglady Mirthe is goed op dreef, afgelopen weken hebben we elke dag wel één of twee nieuwe volgers op twitter gehad, dus dit begint goed te lopen. En ook op het gebied van onze eigen bijscholing zijn we goed bezig. Afgelopen dinsdag had Liz een boeiende workshop over omgaan met cultuurverschillen, en gingen Charlotte en Mirthe naar de social media workshop. Kortom, altijd wel iets te doen en te beleven bij Kookeiland!

Marketing&Communicatie team

Deze week is het wat rustig geweest voor het Marketing Team, maar dat betekent niet dat het er de komende week minder druk van wordt. Er liggen namelijk weer wat dingen op ons te wachten, zoals een aantal afspraken met verschillende teams over de websites, wat promotiemateriaal en verkopen.
Ook was gisteren weer de workshop, social media dit keer, een super leuke en leerzame avond van Geertje van Theeduif. Ook een opsteker voor het Marketing Team om te ontdekken dat wat je altijd al dacht dat zou werken, ook hier terugkwam. Zoals het werken met vaste thema's. Dit kunnen we vast gebruiken om ook met de teams te verwerken.

Mama's Met Missie

Na een geslaagde kwartaaldoelenavond zijn wij vorige week weer verder gegaan aan het optimaliseren van ons project. We hebben vorige week twee enthousiaste mama's gesproken waarvan we nu (eindelijk) het gevoel hebben dat zij graag mee willen werken aan ons project. Ook heeft de gemeente toegezegd dat zij bezig gaan met het zoeken naar geschikte moeders. Dat kan een tijdje duren, dus dat zijn we nu aan het afwachten. Ondertussen houden we onze eigen gezochte moeders up-to-date en zijn we bezig met het plannen en invullen van een kennismakingsochtend. Ook zijn we aan de slag gegaan met het uitzoeken van wat praktische zaken zoals opleidingsvereisten voor een gastouder en juridische aspecten aan het sluiten van een contract met de moeders. We willen ons in de komende week verder bezig gaan houden met social media (gisteren erg geinspireerd door Geertje!) en onze marketing. Kortom: genoeg te doen!

Potje Met

Is jou het fantastische nieuws al ter oren gekomen? Potje met is eerste geworden met de kwartaaldoelenavond. En dat is niet voor niets.

Jaja, met trots verblijden wij jou met de geboorte van Potje met! Wij zetten ons beste beentje voor om het leven van Potje met in goede banen te leiden. En met succes! De publiciteit wordt opgezocht, langer houdbare producten worden gemaakt, er is biologisch voedsel in overvloed en last but not least: er wordt contact met de doelgroep gelegd. Zo staan gesprekken gepland met de Tussenvoorziening, NoiZ en Reinaerde. Ben jij ook zo benieuwd of thuislozen óf verstandelijk beperkten Potje met een handje gaan helpen? Like dan als de wiedeweerga de kersverse facebookpagina, blijf op de hoogte van onze avonturen en draag tot slot je steentje bij aan de groeispurt van onze baby door de pagina met je al je vrinden te delen.

https://www.facebook.com/#!/potjemet?fref=ts

Oma's United

Oma's zijn vandaag de dag zeer bij de tijd, alleen hebben ze afgelopen week helaas een steekje laten vallen. Gefluisterd wordt dat dit nog steeds de naweeën waren van de eerste verliezersplek op de kwartaaldoelenavond. Gelukkig hebben de oma's zich weer hervonden en kwiek genoeg voor de update van de week. Zoals jullie allemaal misschien wel gemerkt hebben schijnt het zonnetje weer in Nederland. Alle jonge vrouwen en mannen hebben hun warme winterkleding aan de wilgen gehangen en links en rechts heeft deze oma al een zeer zomerse look gespot. Deze ondernemende oma zal zichzelf niet zijn als ze hier geen geld in ziet zitten, en daarom heeft oma's united een nieuw product gelanceerd de afgelopen maand om aan de zomerse look een extra edge te geven. De vraag is groter dan het aanbod op het moment, en daarom heeft deze oma haar bff's ingeschakeld en zijn we as we speak ladingen tasjes aan het maken. Dus voor iedereen die nog niet zijn handen heeft kunnen leggen op een oma's tasje; niet getreurd komende week zal er weer een lading tasjes liggen op de office.

Hoorde ik daar winnaar tweede kwartaaldoelenavond 2014?

Dikke x van de oma's