Weekmail Enactus Utrecht

Week 37

Lieve Enactor,

Na de KickOff-avond is het jaar 2013-2014 nu officieel begonnen! De avond begon met een toelichting van de visie van het bestuur onder het motto van "A little less conversation, a little more action please". Om onze sociale ondernemingen nog grootser en bekender te maken onder de mensen is het de bedoeling dat wij komend jaar veel actie naar buiten toe willen gaan ondernemen om dit doel te bereiken. Hierna volgden er twee spellen: 'wie ben ik' en als tweede spel moesten de teams een oplossing vinden voor het maatschappelijk probleem 'hoe doorbreek je de vicieuze cirkel dat studenten fietsen kopen van zwervers, maar de zwervers andersom weer jouw fiets stelen?'. De creativiteit van de teams bereikte enkele hoogtepunten toen er oplossingen genoemd werden als het omdoen van een fietsband om de nek van een zwerver na het stelen van een fiets en het opzetten van een zwerver-fiets-taxi om 's nachts veilig thuis te komen. De powerpoint van deze avond staat in dropbox. Ook voegen we de jaarplanning toe aan dropbox, dus schrijf de data alvast in je agenda!De POP-gesprekken zijn vandaag van start gegaan en zullen komende twee weken gehouden worden. Hier zullen we het hebben over je sollicitatie of je vorige POP-gesprek. Jullie hebben je kunnen inschrijven voor deze gesprekken tijdens de KickOff-avond. Heb je dit nog niet gedaan? Meld je dan aan via het POP-gesprekkenrooster in dropbox.


Ook is het WorldCup team druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de pre-presentation op 24 september om 17:00uur. Het is zeker een aanrader om te komen kijken, want dit beloofd een hele andere presentatie te zijn dan tijdens de Nationale Competitie. Dus komt allen!


Volgende week, woensdag 18 september, is alweer de UtrechtInc workshop. Er is een evenement op facebook aangemaakt waarop je je kan aanmelden. Heb je je tijdens de KickOff-avond aangemeld, maar mocht je onverhoopt toch niet kunnen? Meld je dan af met een geldige reden bij de nieuwe Communicatie en Recruitment manager Anne Sophie via communicatie@enactusutrecht.nl. Wij hebben er alvast zin in!


Liefs,


Het bestuur


Belangrijke data

  • woensdag 18 september: UtrechtInc workshop
  • dinsdag 24 september: Prepresentation WorldCup team
  • maandag 7 oktober: Enactus avond
  • zaterdag 12 oktober: Heineken StartUp Event


Weekupdates

Oma's United

Deze week zijn tijdens de vergadering alle taken voor het komende jaar globaal verdeeld en hebben we de eerste workshop van aankomende woensdag doorgenomen. Aankomende workshop wordt anders dan gebruikelijk, aangezien er veel nieuwe gezichten zullen zijn, wat Oma's betreft maar natuurlijk ook wat betreft teamleden. We zullen een prijs voor de Partij voor de Dieren gaan maken die zal bestaan uit een carrot and a stick, erg benieuwd naar het resultaat!


Ook de eerste oriëntatiegesprekken met het ROC hebben zijn vruchten afgeworpen, vanaf deze week gaan we aan de slag met de ROC studenten die bij Oma's United hun stage uren gaan invullen. De vormgeving van deze samenwerking, de uitwerking en de professionalisering hiervan zijn vanaf deze week in volle gang, dus naast onze gebruikelijke workshops en alles hieromheen veel extra werk, maar hopelijk voor een goed doel!


SoSjaal

Na de officiële kick-off van het nieuwe Enactusjaar is ook SoSjaal weer helemaal compleet en het eerste teametentje is alweer in aantocht. Verder zijn we natuurlijk druk bezig met onze prachtige wintercollectie die we zo snel mogelijk in de winkels willen hebben. Naast de sjaals en telefoonhoesjes gaan we nu ook hele mooie hoofdbanden verkopen. Ook is de volgende workshop gepland, namelijk op zaterdag 28 september. Deze zal plaatsvinden in de Ontdekking in combinatie met een heerlijke high tea, dus schrijf je vooral in en vertel het aan iedereen door!


Marketingteam

Nu de vakantie echt voorbij is en er ook geen rebranding is waar het marketingteam zich mee bezig kan houden, zitten wij hard na te denken over hoe wij de teams nog meer kunnen gaan ondersteunen in al hun marketingactiviteiten. Via de teamcaptains horen jullie daar binnenkort meer over! We willen vergaderingen bij gaan wonen van de teams die dan speciaal in het teken staan van marketing. Verder helpen we ook mee aan de World Cup door een hopelijk nog mooier Annual Report te maken en filmpjes te monteren. Tot slot willen wij een professionele profielfoto van iedereen maken die je kunt gebruiken voor je LinkdIn-profiel bijvoorbeeld. Hier gaan we vrijdag proeffoto's voor schieten.


Als iemand nog een goed idee heeft voor het marketingteam of een vraag, schroom dan niet om een van ons aan te spreken.


Project X

Deze week heeft Project X de voor ons interessante doelgroepen nog verder uitgewerkt! Vanavond gaan we deze bevindingen aan elkaar presenteren en zullen we kijken in welke doelgroepen we ons nog verder gaan verdiepen. Daarnaast is er een andere hele interessante kans op ons pad gekomen! Hierover later meer.....