Stoeterij Dandelion

Adres: Gerbernesseweg 21a, 4443 AH Nisse

welke mogelijkheden bied stoeterij?

 • Manege

Er is mogelijkheid voor kinderen les te geven op een pony (ponyrijles.) De stal beschikt over eerste klas paarden en pony’s waarop kinderen kunnen rijden veder zijn de instructeurs gediplomeerd. De lessen worden zowel in de binnenbak of buitenbak gegeven. Je kunt les nemen op verschillende niveaus je kunt dan ook kiezen uit een groeps- of privéles. Je kunt lessen volgen zowel op je eigen paard als een manege paard. Je kunt les nemen in deze termen: dressuur, springen en recreatie. De lessen worden ingedeeld in verschillende groepen: beginners, gevorderden, ver gevorderden en recreanten. Natuurlijk word de indeling van de lesuren houden de mensen van de stal rekening met de leeftijd, niveau en wedstijdambitie en overige wensen van de ruiter. Veder doen ze hun best om gelijkgestemde leerlingen bij elkaar te plaatsen. Hiervoor deze lessen rijlessen zijn overige tarieven voor zoals:

Manege Lesgeld tarieven


Groepsles op manege paard/pony

Per uur beneden de 18 jaar

Per uur 18 jaar en ouder

Losse Les

€ 13

€ 15

10 wekenkaart

€ 120

€ 140

Kwartaal

€ 140

€ 165


Groepsles beginners vanaf 6 jaar op manegepaard/pony per half uur

Losse les

€ 7

10 wekenkaart

€ 70


Groepsles op eigen paard/pony

Per uur beneden de 18 jaar

Per uur 18 jaar en ouder

Losse Les

€ 11

€ 13

10 wekenkaart

€ 100

€ 110

Kwartaal

€ 130

€ 140


Privéles per half uur

op manegepaard/pony

Losse Les

€ 20

10 wekenkaart

€ 180


Dressuurles per 45 minuten gegeven door Lydie van Goudswaard

Op eigen paard of pony

Losse Les

€ 20


 • Voor een 10 weken en kwartaalkaart geld dat de verhinderde lessen kunnen worden ingehaald -binnen het termijn van de kaart.

 • De ruiter dient tenminste 24 uur voor uw les af te melden. Anders wordt de les doorberekend.

 • Als de ruiter wilt stoppen met de leskaart dient u 3 lessen voor het verstrijken van uw les kaart dit aan te geven. Anders word er automatisch een nieuwe kaart voor je uitgeschreven.

 • Bij vakanties a.u.b. 3 weken van te voren aan ons doorgegeven.

 • Inseminatie

Stoeterij Dandelion doet insimineren van je paard of pony met de grootste zorg, natuurlijk onder begeleiding van een vakkundig dierenarts.

De inseminatieprocedure gaat als volgt:

 • De persoon heeft een keus gemaakt voor een hengst die bij je Merrie past.

 • De persoon neemt contact op met Stoererij Dandelion en zij verzorgen de bestelling en het vervoer van het sperma.

 • Je paard of pony wordt bij u thuis of op ons bedrijf geïnsemineerd.

 • Indien je paard of pony tijdelijk bij ons op pension staat, krijgt deze naast de juiste verzorging, ook een deskundige veterinaire begeleiding.

Deze begeleiding zal het slagingspercentage zeker verhogen daar het juiste moment van Inseminatie van groot belang is.

 • Africhting/keuring klaar maken

Al ruim 30 jaar ervaring in het keuring klaar maken van zowel hengsten als merries! Stoererij Dandelion zorg er voor dat je paard netjes getoiletteerd en perfect in conditie naar de keuring kan gaan. Hiervoor word het paard 5-6 dagen in de week getraind. Dit gebeurt zowel aan de longe, als los door de baan. Daar naast worden de paarden optimal voorbereid op alles wat ze op de keuringsdag te wachten staat. We oefenen het aan de hand voorbrengen en vrij springen. Ook nemen we de paarden meer naar vreemd terrein, zodat ze tijdens de keuring zo ontspannen rond kunnen lopen.

Voor meer informatie kunt je altijd vrijblijvend contact opnemen voor een afspraak

 • Pension stalling

Stoeterij Dandelion biedt een droomstal aan die voor zien is van alles. Wat heeft dandelion je te bieden? De stallen zijn ruim en licht opgezet en hebben een afmeting van ca. 3x3 meter. De boxen kijken uit op de binnenbak. Er is genoeg ventilatie d.m.v de aanwezige schuifdeuren.

De binnen- en buitenbak kunt je vrij gebruiken, ook is er een paddock voor het los beweging geven van uw paard en hebben wij een ruime longeerbak om te longeren. Wij hebben ruime (apart) poetsplaatsen en een apart spuitplaats is voor zien van koud en warm water. Tegen betaling kunt u gebruik maken van het solarium. je paard wordt 2 maal daags van hooi en 4 maal daags van biks of een granenmengsel voor zien. De stal wordt uitgemest en opgestrooid. Uw paard wordt c's ochtends even losgelaten in de paddock en in het seizoen naar de wei gebracht. Wij beschikken over voldoende weidegang.

We zijn gevestigd aan de rand van het dorp Nisse in de streek van "Zak van Zuid-Beveland".

Dit bedrijf heeft ook:

Sportpaarden

Manege paarden

Schoolpaarden

+

Plattegrond