" De Hielkieneters "

De Franse keuken in Nederland

De diversiteit in de Franse keuken.

De belangrijkste kenmerken van de Franse keuken zijn de diversiteit en de eeuwenlange traditie. Over de hele wereld is de Franse keuken bekend. Door de vier streken, Noordwest, Noordoost, Zuidwest, en Zuidoost, zijn er veel verschillen in ingrediënten, smaken en dranken. Tegenwoordig zijn de verschillen niet zo groot als eerder, maar in de Franse cultuur is het nog goed merkbaar.

De eetgewoonten in Frankrijk

In Frankrijk is eten erg belangrijk. Het dient niet alleen om te voeden, maar ook om te ontspannen en uitgebreid te conserveren. De Fransen beginnen hun dag met Le Petit Déjeuner, het ontbijt. Rond het middaguur is er Le Repas, de lunch. De fransen eten net als wij tussen de middag warm. De lunch bestaat uit soep, een gerecht met eieren en rauwkost.


Rond vier uur vind er Le Goûter plaats, het tussendoortje. Pas om acht uur krijgen de Fransen hun avondmaal. Dit bestaat uit een speciale Anijsdrank, met meestal een drie gangenmenu.

Het driegangenmenu bestaat uit:

- L'entrée, Het voorgerecht, dat bestaat uit verschillende soepen, salades en koud vlees zoals ham of paté

- Le Plat Principal, het hoofgerecht, dat bestaat uit vlees, vis en/of schaaldieren en gevogelte. Ook brood is onmisbaar tijdens het hoofdgerecht.

- Le Fromage, een kaasplankje met 3 á 4 soorten kaas, dat na het hoofdgerecht word geserveerd.

-Le Dessert, het nagerecht, waarbij de Fransen een toetje nemen zoals een sorbet, of een 'patisserie', een gebakje.

Over ons

Heeft u zin gekregen in een lekker Frans gerecht? Kom gerust langs of bel voor een reservering.

Tot ziens bij "De Hielkieneters" !