GGZ oost-Brabant

Nicky van Dooren, Meike Steenbakkers, Gies van Bergen

Wat willen we voor de cliënten betekenen?

Wij staan voor 'gezondheid die je je eigen familie gunt' en zijn er voor burgers met complexe psychische zorgvragen. Voor hen bieden wij veilige menslevende zorg 'in het Brabantse land' We willen ze de juiste zorg geven en hulp bieden waar het kan. Samen met de cliënt zoeken wij naar de beste oplossing, zoveel mogelijk afgestemd op de persoonlijke situatie.

Stage mogelijkheden binnen ggz (BBL mogelijkheden)

Wij bieden stage plekken aan binnen MBO en HBO opleidingen. Als je stage bij ons loopt, krijg je de kans om ervaring op te doen. Je wordt op professionele wijze begeleid door onze werk- en praktijkbegeleiders.

Ggz oost Brabant vind het erg belangrijk om jonge mensen zo veel mogelijk aan te leren over het werk met verschillende doelgroepen. Daarnaast brengen leerlingen en studenten nieuwe kennis en een frisse blik met zich mee. Ggz oost Brabant bied allemaal verschillende stageplekken aan opleidingen in de zorg op MBO of HBO niveau. Als je stage loopt bij ons krijg je de kans om nieuwe ervaringen op te doen. Je leert hoe wij hier te werk gaan met bepaalde doelgroepen en komt veel te weten over het werk en wat er allemaal bij komt kijken.

Wij hebben vacatures voor bepaalde werkgelegenheden bijvoorbeeld verpleegkundige, psychiatrie enz. maar ook voor de stageplekken is er ruimte bij onze instelling

De doelgroepen waar wij mee werken

In het GGZ Oost-Brabant, kunnen kwetsbare mensen met complexe psychische klachten en psychiatrische aandoeningen kunnen bij ons terecht.

Deze mensen hebben het erg moeilijk met zelfstandig wonen, werken en sociale contacten behouden. Hierdoor kunnen ze niet optimaal functioneren in het dagelijks leven. Daarom is het GGZ- Oost Brabant er om deze personen te helpen.

Visie van de instelling en wat willen wij betekenen voor de clienten.

We willen de cliënten die bij ons binnenkomen zo goed mogelijk helpen met hun problemen. Zo willen wij het verblijf bij ons zo prettig mogelijk maken voor de cliënten. Wij bieden hulp bij de volgende problemen:
 • ADHD
 • Angststoornissen
 • Autisme
 • Bipolaire stoornis
 • Borderline
 • Depressie
 • Dementie / Geheugenproblemen
 • Dwangstoornis
 • Eetstoornissen
 • Gedragsstoornissen
 • Lichamelijk Onbegrepen Klachten
 • Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH)
 • Persoonlijkheidsstoornissen
 • Psychotische stoornissen
 • Trauma
 • Schizofrenie
 • Bij welke zorgvormen kunnen we gaan werken? Wat houdt het in.

  Individuele behandeling

  Bij een individuele behandeling werkt u samen met een therapeut aan uw problemen. Wij hebben zowel doe- als praattherapieën.

  Hoe lang een individuele behandeling duurt, hangt af van de klachten. Individuele behandeling is er ook in de vorm van dagbehandeling. Een dagbehandeling kan uit één of meerdere dagen/dagdelen bestaan. Bij meerdere dagen of dagdelen noemen we het deeltijdbehandeling.


  Instensieve groepsbehandelingen

  Onze intensieve (groeps)behandelingen zijn bedoeld voor cliënten met uiteenlopende aandoeningen en problemen. U leert herstellen (in groepsverband) waardoor klachten verminderen of waardoor u beter met uw problemen om kunt gaan.

  Vaak vormt ook het lotgenotencontact een belangrijk onderdeel van de behandeling. Het programma wordt zo veel mogelijk op maat afgestemd en vastgelegd in een behandelplan.


  Opname

  Als iemand last heeft van ernstige psychische problemen, dan kan er een opname volgen. Tijdens een opname verblijft iemand voor kortere of langere tijd dag en nacht bij ons. Op deze manier er voldoende gelegenheid om aan de problemen te werken. Tijdens de opname worden verschillende behandelingen gedaan. Bij een opname is er een eigen kamer met bed beschikbaar. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Bezoek is altijd mogelijk in overleg met de opnameafdeling.


  Gedwongen opname

  Er is verschil tussen vrijwillige en gedwongen opname. Bij een vrijwillige opname bepaalt iemand samen met de begeleider wanneer iemand weer naar huis mag. Bij een gedwongen opname mag de instelling alleen verlaten worden als daarvoor toestemming is.

  Wat vinden wij van de website van de instelling

  Wij vinden dat de website van GGZ Oost-Brabant erg onduidelijk is. Daarom hebben wij niet veel positieven dingen te vertellen over de website. Veel informatie is moeilijk te vinden of staat niet duidelijk uitgelegd.

  Wat wij belangrijk vinden om te vertellen

  We willen jullie een duidelijk beeld geven van hoe ze bij het GGZ te werk gaan. En hoe deze mensen met hun cliënten omgaan. Duidelijk vertellen met wat voor psychische aandoeningen hun werken, en hoe je opgenomen word. Ook hebben we nog een stukje over de verschillende stagemogelijkheden/werkzaamheden.