Нушићев вашар 2013

Традиционална манифестација ОШ"Бранислав Нушић"

Најлепши дан школске године ускоро долази!

Основна замисао Нушићевог вашара, дугогодишње манифестације Основне школе „Бранислав Нушић“, огледа се у подстицању маште и креативности и стварању културних потреба и навика деце. Позоришне представе, маскенбали, продајне изложбе дечијих радова, колективни пројекат и низ других садржаја, пружају и осталим интересним групама анимациони импулс. Родитељи и локална заједница преузимају активно учешће у припреми и реализацији ове манифестације.

Позивамо Вас да нам се придружите и допринесете заједничком успеху!

Дођите на весело дружење и упознајте нашу школу, као место где се рађа другарство, где се сви осећају лепо, где се кроз игру и забаву учи и стиче знање.

Нушићев вашар 2013

Saturday, June 8th, 10am

Zaplanjska

Belgrade

Чекамо све радосне и добре људе у дворишту мале школе!

Европа – култура, уметност, наука

Основна замисао Нушићевог вашара...

...дугогодишње манифестације Основне школе „Бранислав Нушић“, огледа се у подстицању маште и креативности и стварању културних потреба и навика деце. Позоришне представе, маскенбали, продајне изложбе дечијих радова, колективни пројекат и низ других садржаја, пружају и осталим интересним групама анимациони импулс. Родитељи и локална заједница преузимају активно учешће у припреми и реализацији ове манифестације.

Европа – култура, уметност, наука,.као тема овогодишњег Нушићевог вашара, довољно разумљива у својој поруци повезивања и превазилажења различитости и граница, послужила је као инспирација за стварање културних, уметничких и научно-истраживачких целина са циљем промоције и афирмације креативности ученика, демонстрације њиховог умећа и талента, али и пружања подршке у истраживачким активностима, упознавања са европским културама, обичајима, традицијом и научним достигнућима.

Тема Европа – култура, уметност, наука је инспиративна за све области стваралаштва. Наставници су заједно са својим ученицима осмислили низ истаживачких, стваралачких и креативних радионица које ће као крајњи продукт имати различите форме сценског остварења, научне приказе, продајну изложбу ликовног стваралаштва, радова и дела који представљају карактеристична обележја европских земаља.

Програмске целине манифестације Нушићев вашар

СЦЕНСКО СТВАРАЛАШТВО


  • представљање играчко-плесних, музичких и драмских наступа


ИЗЛОЖБА ЛИКОВНОГ КОНКУРСА „СА НУШИЋЕМ КРОЗ ЕВРОПУ"

- представљање ликовно-стваралачког изражавања ученика као одговора на тему „Са Нушићем кроз Европу“

КАРНЕВАЛ

- свечана поворка учесника костимираних у традиционалну одећу европских народа као завршница манифестације уз игру и песму.

ИНТЕРНЕТ И РАЧУНАРЕ У УЧИОНИЦЕ!

Суштинска вредност овог пројекта...

...је и у јачању сопствене иницијативе и мотивације за предузимање конкретних активности које ће допринети стварању услова за пријатан и квалитетан рад и боравак у школи У оквиру манифестације Нушићев вашар основаће се Фонд за увођење интернета у школи и опремање учионица рачунарима.

Организациони тим Нушићевог вашара