Soorten Websites

MM1b - Web ABC

Soorten websites

Er zijn allerlei soorten websites. De een is gericht om zijn spullen te verkopen, de ander om informatie op te vinden en weer andere websites zijn bedoeld voor werk of voor persoonlijke dingen. Zo kun je een behoorlijk lijstje samenstellen.

Social netwerken

Zo zijn er sociale netwerken, zoals Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter om met vrienden of familie makkelijk in contact te blijven. Op bepaalde sites kun je ook video chatten, om met elkaar te praten en elkaar te kunnen zien.

Gamesites

Er zijn gamesites om spelletjes te spelen. Je kunt bijvoorbeeld samen een spel spelen met een vriend(in) of misschien wel met iemand die je helemaal niet kent. Natuurlijk kun je hier ook spelletjes in je eentje spelen.

Webshops

Er zijn ook webshops, waar je spullen kunt kopen of verkopen. Denk bijvoorbeeld aan www.hm.com of www.zara.com om kleding te kopen, maar voor andere spullen kun je o.a. op www.bol.com terecht. Wil je zelf iets verkopen of misschien zelf iets tweedehands kopen, dan kan dit op de site www.marktplaats.nl.

Nieuws

Zo heb je ook nieuwssites, bijvoorbeeld www.telegraaf.nl of www.nu.nl. Hier zie je al het laatste nieuws, je vind hier wat er gebeurd in de wereld (buitenland), maar ook wat er in ons land aan de gang is (binnenland).

Uitzending gemist

Er zijn uitzending gemist websites. Dit zijn websites waarop je gemiste programma’s in je eigen tijd online terug kunt kijken.

Video

De meest bekendste site voor video’s is www.youtube.com. Hier kun je o.a. muziekclips of tutorrials op kijken. Je kunt hier ook zelf video’s uploaden.

Recepten

Ook zijn er recepten websites, hier worden recepten op geplaatst. Het is een soort online kookboek.

Weblogs

Zo zijn er ook weblogs, dit is een online logboek waarin de auteur/blogger informatie plaatst die hij of zij met meerdere mensen wilt delen. De populairste websites om zo’n weblog te maken zijn www.blogger.nl en www.wordpress.com. Een van de bekendste beauty blogger van Nederland is Mascha van www.beautygloss.nl.

Do It Yourself sites

Er zijn Do It Yourself sites, bijvoorbeeld bij www.albelli.nl kun je online een fotoboek opmaken en bestellen. www.greetz.nl is een site waar je zelf je kaarten kunt ontwerpen en die je dan via de post kan versturen naar je vrienden en familie.

Professionele websites

Ook zijn er websites om in contact te komen met een bedrijf om zo aan werk te komen of jezelf te promoten. Denk hierbij aan Linkedin.

Zoekmachines

Maar ook zijn er nog zoekmachines, bijvoorbeeld www.google.com. Hier kun je echt alles opzoeken wat je wilt en waar je naar opzoek bent.