Notícies d'última hora

Recull de notícies que ens passen i ens interessen a 6è B

15-11-2013

Tornem a ser aquí

Benvinguts una altra vegada al noticiari, l'hem canviat una mica el nom, ens fem grans i hem passat de 5èB a 6èB. Aquí tornareu a poder llegir les notícies d'ultima hora, intentarem que sigui cada setmana.

Aquest any hem de preparar-nos molt per l'ESO i ens heu d'ajudar molt. Gràcies i fins la pròxima.

Inici de curs

El 12 de setembre vam començar el curs amb molt d'entusiasme. Perquè és l'últim curs de Primària. Hem estat 9 anys a primària i ara tenim una miqueta de pena per marxar i a la vegada entusiasme perquè passarem a una nova etapa.
Aquest any farem un munt d'activitats per l'escola on serem els protagonistes, com per exemple: La castanyada, els reis, el carnaval, gimcana, Sant Jordi, setmana cultural,...
Tenim diversos sentiments, contents perquè acabem i una miqueta de tristor perquè deixem l'escola, els mestres, les classes, els patis,... Quins grans records.


Estalviem energia, exposició itinerant de Repsol

El 7 d' octubre del 2013 vam anar a la plaça de les Escoles Velles, hi havia un camió de Repsol que estava equipat amb plafons informatius i pantalles interactives.

Quan vam entrar, ens van explicar coses sobre l'energia, d'on ve i com arriba a les nostres cases. A continuació vam jugar per comprovar el que havíem sentit. Després ens van ensenyar tot el que es pot treure del petroli. Seguidament vam poder mirar tot el que havia i vam veure una part on hi havia una activitat de realitat augmentada.

Finalment, quan vam sortir, ens van donar un clauer d'un camió i un punt de llibre.


Dinamitzadors esportius

Aquest any fem alguns de dinamitzadors a l'hora del pati.
És una feina per ajudar als professors, entrenar als petits, ser monitors de tennis taula, vigilar que ningú passi pel camp de futbol del torneig mentre juguen.
Els dinamitzadors només poden ser alumnes de cicle superior que juguen al torneig.
A la nostra classe són els següents:
Nenes: Noelia, Sara, Andrea, Yoselin, Núria, Helena, Yasmina
Nens: Lluís, Ivan, Jeferson, Joan, Florin
Esperem que tot vagi bé, ja us anirem explicant.


Comença el fred

Aquest octubre ha estat un dels mesos més calorós dels últims anys i ara, ja començat en novembre, ha començat el fred i també la tardor les fulles es posen de color groc, marró i taronja. La gent comença a posar-se els abrics, les botes i els guants, i es preparen per a l'hivern.
A veure si així ens tranquil·litzem una mica, que hem començat un curs una mica nerviosos, molt segons el Carlos, i no estem massa per la feina.

La tardor i la seva festa: La castanyada

Ja som nens i nenes de 6è i per tant al arribar la castanyada, fem de castanyers. El Carlos un dia ens va dir: Avui a plàstica començarem a celebrar la castanyada, podreu triar dos tipus de fulles i les haureu de pintar fent grafismes, amb espirals, rodones i tot el que us passi pel cap. Eren unes fulles especials no com les que havíem pintat cada any, no calia que les pintéssim de colors de la tardor sinó que amb tots els colors possibles. Llavors vam començar a decorar-les, i no ens va donar temps i va dir: Feu un tros a casa. La majoria no va fer res, ni tan sols es va molestar en portar la fulla i per això les hem acabades tard. Ben aviat les penjarem al passadís del col·legi, i encara que no ho sembli aquestes fulles son part de la nota de plàstica.

El Carlos quan estaven fent la fila el dimarts 29 va dir a quatre nens de la classe que portessin un ganivet, que era molt important, li va dir això a l'Ivan, l'Oriol, a la Yoselin i a l'Helena i a la resta de la classe que portessin una capsa de cartró. L'endemà quan van acabar el pati ens van portar un sac ple de castanyes i el Carlos va triar a uns nens perquè comencessin a fer talls a les castanyes amb els ganivets que havien portat i les castanyes les anàvem ficant en les capses que havíem portat. A la tarda ho vam seguir fent. Vam tenir un problema, ens van ficar a cridar com uns boixos "Que jo vull tallar! Que jo vull tallar!" Llavors ens va castigar i no vam poder tallar més.

També vam fer les paperines i va ser un caos perquè vam fer moltes.

El dia de la castanyada vam fer de castanyers, vam repartir castanyes a tots els nens del col·legi.


Tardor de colors