GROEIKAPITAAL

Investeringsfonds jonge bedrijven

Jonge of startende onderneming en op zoek naar kapitaal? Pensioenfonds GoedeDag start met het beleggen van risicodragend kapitaal in kleine en middelgrote jonge ondernemingen.

Pensioenfonds GoedeDag

Pensioenfonds GoedeDag is een groot bedrijf dat sinds 1970 bestaat. GoedeDag start met het beleggen van risicodragend kapitaal in kleine en middelgrote jonge ondernemingen, dit initiatief heet GROEIKAPITAAL. GROEIKAPITAAL kan voor jonge ondernemingen uitkomst bieden als er geen eigen geld is voor uitbreiding en de normale leencapaciteit is benut.

Selectie

De selectie van ondernemingen is uiterst zorgvuldig. In de eerste plaats moet er een goed ondernemersplan zijn, waarin de jonge onderneming de vooruitzichten ontvouwt. Ook de kwaliteit en persoonlijkheid van de leiding zijn belangrijk. Er wordt veel aandacht besteed aan de beoordeling van het product en de groeipotentie van de markt daarvoor.

Beleggers

Bij het verstrekken van GROEIKAPITAAL loopt de belegger meer risico dan bij andere beleggingsvormen. Vandaar dat de eisen voor de ondernemingen zeer strict worden doorgenomen met de beleggers. Er is veel overleg en regelmatig contact gedurende het gehele proces. Een essentieel kenmerk van GROEIKAPITAAL is de actieve begeleiding van de onderneming door of namens de belegger.

Meer weten?

Kijk op www.groeikapitaal.nl voor meer informatie en contactgegevens.