TAJ MAHAL

Art Islamic

Planta Taj Mahal

La construcció del pedestal i el mausoleu consumeix uns 12 anys, mentre que la resta del conjunt edilici portar una dècada més, culminant en 1643. No se sap amb certesa qui va ser l'arquitecte del Taj Mahal i, si bé tots els edificis del conjunt denoten un disseny estructural, és probable que hagin estat diversos els responsables de l'obra màxima de l'arquitectura mongol, una síntesi d'elements islàmics, perses, hindús i fins i tot turcs. Entre ells, dos deixebles del gran arquitecte otomà Koca Mimar -anomenats Isa Mamad Efendi i Sinan Agha- van tenir un paper important en el disseny final. La cúpula principal va ser obra d'Ismail Khan, arquitecte de l'Imperi Otomà especialitzat en aquesta mena d'estructures i l'or que remata la cúpula va ser forjat per Qazim Khan, artesà de Lahore.

El principal material utilitzat va ser el marbre blanc portat des de les pedreres de Makrana a Rajasthan. Gairebé tota la superfície del complex està decorada a l'estil musulmà -sense imatges humanes, ni de Al·là-, amb incrustacions de pedres precioses, motius geomètrics i les transcripcions de l'Alcorà.

Big image

Curiositats del Taj Mahal

La paraula "Taj" significa "Corona", mentre que "Mahal" és el nom formal en la cort de Arjumand Banu Begum, el significat és "Primera dama del palau". Taj Mahal, llavors, refereix a "la corona de Mahal", l'estimada esposa de Sha Jahan.

Com l'emperador va tenir a la seva disposició als millors arquitectes i decoradors, després de completar el seu treball els feia encegar i tallar les mans perquè no poguessin tornar a construir un monument similar al Taj Mahal. No està comprovat que va ser així, però és possible ja que era una pràctica bastant comuna d'aquest poble.

Gabriel i Kaue

Fet per: Kaue Moreira i Gabriel Sillero
2nC