Kinderwens

Een folder voor mensen met een beperking met een kinderwens

Een goede keuze maken.

Als je een beperking heb, kan het zorgen voor een kind zwaarder en moeilijker zijn. Je moet goed kijken of je het zelfstandig kan of hulp erbij nodig hebt. Om hier naar te kijken kan je hulp vragen aan je huisarts of een begeleider of de hulp die langs komt. Een baby moet natuurlijk wel eten wanneer het tijd is, een schone luier en slapen. Ook moet je kijken als je baby ziek is wanneer je misschien toch even langs de huisarts moet en natuurlijk naar de afspraken met het consultatiebureau nakomen.

Een kind

Wanneer je besluit dat je toch echt een kindje wil, moet je eerst een vriendje of vriendinnetje hebben die heel veel van jou houdt, jij van hem of haar en jullie moeten allebei graag een kindje willen.

Wanneer je zwanger ben moet je vaak naar de verloskundige. De verloskundige kijkt dan met een echo of het kindje in je buik goed groeit en wanneer het kindje ongeveer geboren zou worden. Als het kindje geboren is komt er iemand die een paar dagen mee thuis komt helpen met de baby verzorgen en het huis netjes te houden.

Kinderbijslag en verzekering

Wanneer je een kindje heb, krijg je van de overheid kinderbijslag. Wanneer het kindje is geboren krijg je een brief van de SVB. In deze brief staat hoe je de kinderbijslag moet aanvragen. Wanneer je niet weet hoe het moet, kun je hulp vragen aan iemand met het invullen. Ook de zorgverzekering moet weten dat je een kindje heb gekregen, anders moet je alles zelf betalen. Je moet dit binnen 4 weken doorgeven aan de verzekering waar jij zelf verzekerd ben.

Hulp

er zijn verschillende plekken waar je hulp kan zoeken voor informatie bij een kinderwens.

Denk hierbij aan:

- je huisarts

- je omgeving

- je begeleider

- www.mee.nl

- wwww.williamschrikkergroep.nu

- nataal.nl