MUN - Model United Nations

Iets voor jou?

Wat is een MUN?

Een Model United Nations (MUN) is een conferentie, die overal in de wereld kan worden georganiseerd, door en voor scholieren. Bij een MUN worden de Verenigde Naties nagebootst. De voertaal is doorgaans Engels. Als delegate vertegenwoordig jij een natie of NGO, draag jij de mening van het land uit in diverse committees en debateer jij over diverse actualiteiten en topics!
Uiteraard is vooronderzoek doen een must, ga je netjes gekleed (in pak!) maar het belangrijkste is natuurlijk dat je uit je comfort zone stapt en heel veel lol hebt!

Enthousiast?

Zoals gezegd is een goede voorbereiding natuurlijk erg belangrijk. Dit kun je leren tijdens de Firstmun die elk jaar door het Vechtdal College Hardenberg en Ommen wordt georganiseerd. Deze MUN, speciaal voor beginners, leert je de ins en outs van een MUN. Tijdens workshops leer je research, debating, public speaking en writing speeches, allemaal in het Engels!
Aangezien hier meedere scholen aan meedoen, vanuit Nederland en het buitenland, leer je ook nog eens veel andere mensen kennen, is er een party, cermonies en krijg je een mooi certificaat mee naar huis!

Kortom, niet alleen heel leuk om aan mee te doen maar ook goed voor je Engels en sociale vaardigheden!