TURISM

Hosteluri

BENEFICII

1. Amplasarea... Hostelurile din zonele urbane sunt in general bine localizate, aproape de principalele linii de transport in comun si a zonelor turistice si la mica distanta de alte necesitati si locuri pe care s-ar putea sa doriti sa le vizitati precum plajele.


2. Socializare... Sunt locuri grozave unde puteti intalni alti calatori deschisi la minte. Este foarte util mai ales daca calatoresti singur si ai nevoie de companie sau suport emotional. Si nu trebuie sa stai intr-un dormitor pentru a avea parte de o conversatie buna sau sa primiti un sfat. Multe hosteluri au camere comune si panouri pentru anunturi. Daca vrei sa stii drumul dinainte, intraba pe cineva care a mai fost acolo (dintre cei cazati in respectiva unitate de cazare).


3. Servicii Ieftine... Hostelurile in general au servicii ieftine sau chiar gratis precum Wifi, spalatorie, loc de depozitare a bagajelor, bucatarie echipata complet, tururi locale, muzica live, mese langa piscina si uneori chiar masa gratis noaptea.


4. Personal prietenos... din experienta proprie, personalul in hosteluri a fost in general prietenos si de ajutor. Nu intodeauna, dar in general. De obicei personalul este format fie din fosti calatori care acum au un hostel, calatori cu ghiozdanul in spate care acum sunt stramtorati si lucreaza gratis pentru cazare sau localnici care apreciaza interactiunea cu comunitatea care calatoreste.


5. Oferi suport localnicilor...am stat odata la pensiunea unor localnici intr-o zona rurala din Laos. Era o constructie simpla cu numai trei bungalouri pe piloni si fara electricitate si doar un pat cu plasa pentru tantari care atarna in jurul lui. Aceasta familie a trait de fapt pentru 10 ani intr-o pestera in timpul razboiului din Vietnam si iesea de acolo numai pe timpul zilei si isi riscau vietile pentru a putea aduna recolta. Erau oameni minunati. A fost un sentiment grozav sa ajutam afacerea acestei familii. Experiente ca aceasta iti ofera o noua perspectiva asupra vietii si fac din calatorie ceea ce este. Pe www.cazareinfo.ro am gasit o multime de oferte de cazare de la proprietari chiar la noi in tara. Din punctul meu de vedere este grozav sa sustii turismul romanesc.


6. Cafenele si Baruri... Chiar ne-a placut sa stam la hosteluri care au in interior cafenele si baruri, atata timp cat nu a trebuit sa dormim chiar deasupra lor. Este o alta modalitate de a reusi sa ii cunosti pe ceilalti din punct de vedere social si in general au bauturi speciale grozave. Si dupa o zi grea de explorat, este foarte placut numai sa ajungi acasa si sa nu fii nevoit sa iesi din nou pentru a putea gasi un loc unde sa bei ceva.


Doar tine minte faptul ca unele hosteluri pot fi adevarate locuri de distractie, unde muzica poate zgudui uneori peretii asa ca trebuie sa-ti cunosti dinainte nivelul de toleranta!

Big image