RAFEL NADAL

UN GRAN ESPORTISTA

FAMÍLIA

Rafel Nadal és un tennista de Manacor nascut el dia 3 de Juny de 1986. El nom complet de el tennista es Rafel Nadal Parera. els seus pares són en Sebastián Nadal i na Ana María Parera, la seva germana na María Isabel Nadal i la seva al.lota na Francisca Perelló.

INFÀNCIA

En Rafel va començar a practicar a tennis només amb 4 anys, però li agradava més el futbol. Ell es sentia més atraigut per el seu tio Miguel Àngel Nadal, perquè era futbolista, però en Toni el va dur fins el món del tennis. En Nadal va deixar l'escola a cuart d'eso. Qun ell només tenia 15 anys ja era el 818 del ATP (Asociació de tennistes professionals) mundial.

INICIS DE CARRERA

Va començar amb 3 anys però el primer torneig que va guanyar va ser el de Balears i només quan tenia 8 anys. Qun tenia 14 anys la federació espanyola de tennis va soloicitar que deixés Mallorca i anés a entrenar a Barcelona. La seva família va decidir que era molt jove per anar-hi. Als 15 anys va començar professionalment i va participar en dos esdevenimets del ITF (Federació de tennis internacional). I l'any seguent només amb 16 anys va ser finalista del torneig de Wimbledon. I aquell mateix any va participar en 9 torneigs del ATP i en va guanyar 6.

TÍTOLS ACONSEGUITS

Rafel Nadal és el tennista amb més títols aconseguits. Alguns dels títols més importants són:  • 9 vegades el torneig de Roland Garros.
  • 2 vegades el campeonat de Wimbledon
  • 1 vegada el campeonat de Australia
  • Va guanyar amb la medalla d'or les olimpiades de Pekín.
  • Ha guanyat 26 Masters 1.000

ANÈCDOTES

  1. En Nadal encara viu amb els seus pares, però te al·lota.
  2. també va fer un video amn na Shakira l'any 2010.
  3. Els seus pares es varen separar, però després varen tornar.
Los 3 mejores puntos de Rafa Nadal
Big image