Meereen

stad van de toekomst

Big image

geschiedenis

Dictatuur (1980)


Mereen stond lange tijd onder druk van een dictatuur, er was één president, meneer Rodia die alles voor het zeggen had. Hij besloot voor het hele land, alle steden en alle provincies. Er was weinig vrijheid en veel leed. Er was nauwelijks werkgelegenheid en de mensen hadden honger. Er was weinig gezondheidszorg. De stad had één ziekenhuis, medicijnen waren echter schaars en er werd weinig geld in de ziekenhuizen gestopt. Mereen had destijds 105.607 inwoners. Doordat mensen zo ontevreden waren ontstond er een klein groepje mensen die het totaal niet eens waren met hoe de regering niet alleen de stad maar het hele land bestuurde. Het balletje begon al gauw te rollen en van het een kwam het ander.


De opstand (1990-1998)


Het kleine groepje tegenstanders had al gauw meerdere aanhangers. Mensen gingen steeds vaker de straat op om te demonstreren. Dit was niet toegestaan, veel mensen werden gestraft en werden later nooit meer terug gezien. De groep tegenstanders bleef desalniettemin groeien. De protesten bleven doorgaan en steeds meer steden gingen meedoen. De regering bleef terug vechten en er vielen duizenden slachtoffers. Na jaren vechten hebben de protestanten de overhand gekregen.


Democratie (1998-heden)


Er ontstond een democratie. De mensen konden stemmen op hun leiders. Er werd een regering gevormd en er werden nieuwe wetten opgesteld. Tot op heden heeft de democratie geen problemen opgeleverd. Er is meer werk en meer vrijheid. De stad is rijker dan ooit te voor.

Big image

Leefomgeving in 2045

Wonen


Wij denken dat de stad grotendeels uit wolkenkrabbers bestaat. De bevolking groeit erg snel, dus er zullen hoge gebouwen moeten komen, willen we iedereen een huis geven. Je moet het zien als de huidige flatgebouwen alleen veel hoger. Ieder appartement ziet er ongeveer hetzelfde uit. De appartementen zijn voorzien van allerlei nieuwe technologische snufjes zo zou je bijvoorbeeld de krant kunnen lezen door middel van een platform in je eettafel. Je zou de bladzijdes om kunnen slaan via een touchscreen.

Zo zijn er nog veel meer dingen in het appartement inbegrepen die we nu nog niet kennen.


Werk- en leeromgeving


Er zal ook gewerkt worden in hoge wolkenkrabbers. Er zullen allerlei verschillende afdelingen zijn. Iedere werknemer is voorzien van technische snufjes die aansluiten bij hun vakgebied. Bijna alles zal via een machine gedaan worden. Verder zullen leraren wel blijven bestaan, lesgeven zal niet over worden genomen door machines of robots


De basisschool en middelbare school zal samengevoegd worden in één groot, hoog gebouw. De klaslokalen zullen allemaal voorzien zijn van een tafel waar, net zoals in de appartementen, een platform in zit. Hierop kunnen de kinderen werken en leren. Alle boeken staan op dat platform. Dit zal ook via een touchscreen gaan. De schoolborden zouden ook bediend kunnen worden via een touchscreen, dit platform zou bestaan uit een grote glazen plaat. Hetzelfde geld voor mbo, hbo en de universiteit. Alles zit in één gebouw. Er zullen hier ook verschillende afdelingen zijn.


Vrije tijd


Er zullen een aantal wolkenkrabbers zijn waar mensen in hun vrije tijd kunnen ontspannen en leuke dingen kunnen doen. Zo zal er een groot winkelcentrum zijn met een supermarkt, kledingwinkels, schoenenwinkels, kappers, hobby winkels, tuincentra etc. Een beetje zoals een hedendaags winkelcentrum. In de winkels word je bediend door een machine. Je kan afrekenen bij een kassa die je zelf kan bedienen.


Ook zullen er een aantal gebouwen zijn waar je kan sporten in sportscholen. Deze zullen ook allemaal voorzien zijn van verschillende high tech sportapparaten. Ook kun je lessen volgen in deze gebouwen. Dit kan als je als volwassene je wereld wilt verbreden. Zo kan je schilder lessen nemen, verschillende talen leren, fotograferen en ga zo maar door.


Er zal een gebouw zijn waar je kunt zwemmen, naar de film kunt gaan, bowlen, naar verschillende discotheken kan gaan en naar een spa kan bezoeken. In dit gebouw zullen ook verschillende restaurantjes zich vestigen.


Vervoer


De auto is zó 2018, ieder zal zijn eigen mini vliegtuigje hebben, deze kan je vervoeren door de lucht. Het zou echter niet vliegen maar zweven. Wegen zullen overbodig worden. Verder blijft de metro ondergronds en zal er een tram door de lucht schieten via rails. Boven op alle openbare gebouwen zal een landingsbaan zijn waarop de vliegtuigjes kunnen landen. Hier kan je ook je vliegtuigje parkeren. Thuis heb je een garage, deze zit echter niet op de grond maar is gewoon een onderdeel van je appartement. De garage zal een raam hebben, die van de grond tot plafond open kan. In de garage kan je je vliegtuigje parkeren en van uit hier kan je opstijgen.


Gemeente bestuur en ordehandhaving


Er zal een bestuur zijn wat ongeveer gelijk staat aan die van eerder. Nederland zou een democratie zijn. Iedereen kan stemmen, er word een gemeente bestuur gekozen. Dit geld ook voor de regering. Er zal politie zijn die beschikt over allemaal nieuwe manieren van arresteren. Ook zullen ze beschikking hebben over een high tech wapen en snelle vliegtuigjes.


Natuur


Natuurlijk zou er in Meereen ook nog wat natuur voorkomen. Er staan veel bomen en bloemen gepland op het oppervlakte. Verder zijn er parkjes met bomen, grasvelden, bloemen, bankjes en speeltuinen voor kinderen. Verder hebben sommige gebouwen op het dak een mooie tuin aangelegd.


Productie van etenswaren en goederen


De productie van zo'n beetje alle voorwerpen word gedaan in een fabriek. Technische apparatuur, voertuigen, meubels, speelgoed, noem het maar op. Verder worden de etenswaren geleverd door dorpen. Daar heb je gewoon boerderijen en weilanden met vee.

Zeptown - 3D FutureCity Animation