Technasium havo 3

Schaffelaar verduurzamen

Leerlingen van Technasium havo 3 op het J.F.C. hebben als opdracht meegekregen om het Schaffelaar-theater te verduurzamen. Hiervoor moeten zij een idee bedenken en uit werken. Uit de Technasium Havo 3 klassen zijn 2 groepjes geselecteerd die die hun idee gaan presenteren op het podium in het Schaffelaar-theater. Dit project sluit naadloos aan bij de doelstelling die de gemeente Barneveld zich heeft gesteld om bedrijven meer bewust te maken van de noodzaak om duurzaam te bouwen en te werken.

Duurzaamheids estafette

Verschillende bedrijven zijn ook bezig om Barneveld duurzamer te maken. Zij laten zien waar zij mee bezig zijn, zo moedigen ze andere bedrijven aan om ook hun bedrijf duurzaam te maken. Vandaar de naam duurzaamheids-estafette. Na de presentatie van verschillende bedrijven en onze leerlingen neemt Dhr. van Elst, docent O&O aan het J.F.C. het estafettestokje over. Het J.F.C. gaat daarbij de uitdaging aan om met leerlingen van het Technasium na te denken over en te werken aan duurzaamheid op het J.F.C.

Big image
Big image

Viruskenner - kennis als antivirus

Tijdens het project "Viruskenner" gaan groepjes leerlingen van Technasium Havo 3 van het J.F.C. een bepaald soort virus meer bekendheid geven. Ook gaan zij nadenken over een oplossing waardoor die virus minder vaak voorkomt of kan voorkomen worden.

De leerlingen krijgen een introductiecursus op de Erasmus Universiteit. Studenten van de Universiteit vertellen over hun ervaringen met virussen. Veel van deze studenten zijn in Afrika werkzaam geweest en kunnen hier dus veel goede verhalen over vertellen.

In Rotterdam wordt ook de eindpresentatie gehouden waar een groepje van het J.F.C. hoge ogen gooit met hun idee "De Keutelzuiger 2.0"