Uitnodiging Poetry Festival

18 december 2014

Poetry Project - Water
Boven en onder: gedichten geschreven in het Poetry Project.

Vormgeving film: Medialized

Ben ik

Ben ik een moordenaar omdat ik een spin heb doodgemaakt of
Een actrice omdat ik in een reclamespotje mocht meedoen
Een vriend(in) of leerling, een hater, een pester, een politie, beroemd, een dief, verslaafde, ben ik een gelovige, of dichter
Ik ging en zei: mezelf


Mitchel Bakema

Het Poetry Project in Dordrecht

Poetry Rap/ spoken word of poetry slam (naar Engels, to slam = smijten, slaan) is een moderne vorm van voordracht van poëzie. Het is een combinatie van een aantal aantal kunstvormen: voordracht, dichtkunst en performance.


ToBe cultuurcentrum organiseert het Poetry Project voor derde en vierdejaars leerlingen van het voortgezet onderwijs in Dordrecht. Tijdens dit project gaan de leerlingen aan de slag met poëzie, media en theater.


De leerlingen krijgen geen les van een ouderwetse “stoffige” dichter maar van een poetry performer. Het doel is dan ook dat de jongeren hun eigen stukje poetry schrijven. De gemotiveerde leerlingen kunnen deelnemen aan een Masterclass en alle leerlingen zijn aanwezig bij het Poetry Festival.

Poetry Festival

Het Poetry Festival vindt plaats op donderdag 18 december. Hieraan nemen ruim 400 leerlingen deel van de VO scholen: Wellant Mavo Stek en het Stedelijk Dalton Lyceum.


Tijdens het Poetry Festival in het Energiehuis treden de leerlingen op en dragen zij hun poetry rap voor. De optredens van de leerlingen worden afgewisseld met optredens van professionele poetry artiesten en dj’s uit het vak.

Aanmelden voor het Poetry Festival

Bij deze bent u van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het Poetry Festival.

U bent welkom op 18 december van 18:30-20:30 uur in het Energiehuis, Ketel 2.

Er zijn een beperkt aantal plaatsen vrij op de gastenlijst, dus meldt u tijdig aan. Zonder aanmelding kunnen wij u geen plaats garanderen.


Meer informatie en aanmelden:

U kunt u aanmelden bij Ilse Melis, projectleider VO van ToBe cultuurcentrum, via:

E: ilse.melis@tobe.nl

T: 088-8885308

Met optredens van: