blad-spiegeling

12 December, 2013 - Elena Ulyanova

blad-spiegeling

In deze workshop zal Elena demonstreren hoe je met contact-printen levendige afdrukken krijgt op allerlei stoffen. Bijzonder is dat Elena een methode heeft ontwikkeld waarmee deze pakketjes direct na het verfbad te openen zijn zonder wachttijd.

wat gaan we doen

Behalve de methodes van het contact-printen met bladeren, zal Elena ook laten zien hoe ze met verschillende beitsen en nabeitsen werkt, wat de verschillende zuurgraden (pH’s) met een verfbad doen en hoe een stof kleur- en lichtecht te krijgen. Dit zijn de algemene onderwerpen. Ze zal een aantal materialen voorbereiden om in de klas te demonstreren. Ze zal ook in het kort uitleggen hoe je batik met prints kunt combineren.

Opmerking: in deze kennismakings cursus ga je beperkt zelf aan de gang met het maken van eigen prints. Je kijkt vooral veel naar wat Elena doet, kunt vragen stellen en foto’s voor eigen gebruik gedurende de dag.

Bij voldoende belangstelling kan er een volgende keer een uitgebreide workshop worden gedaan, waarbij je wel zelf aan de gang gaat.

Wie is Elena Ulyanova

klik http://pddblog.wordpress.com or https://www.facebook.com/FivePointsStudio

Elena Ulyanova uit de Oekraine groeide op met een levendige fantasie over planten en textiel.


Ze volgde extra studies in ‘Chemical Technologies and Design of Fibrous Materials’ en bestudeerde daarvoor oa de historisch natuurlijk verven in de Oekraine. Door haar studie is haar manier van verven is nooit zomaar iets in een pot doen en wachten op een wonder. Ze weet wat ze doet en waarom. Haar verfervaring wordt onderbouwd door haar kennis van verven. In de loop der jaren is ze het gebruik van beitsen gaan beperken tot de minst schadelijke. Zij vindt haar materiaal en spullen meestal bij natuurlijke bronnen. Dit wordt in de les besproken.

opmerking

Alle workshops worden gegeven in het Engels en waar nodig vertaald in het Nederlands.


Registratie Atelier Fiberfusing

Stuur een email voor meer informatie over prijzen, accomodatie, navigatie, registratie en betalingsvoorwaarden. Klasgrootte is beperkt, wacht niet te lang met aanmelden