Muziektheater de Kanaalstreek

Nieuwsbrief van januari/februari

Effectieve samenwerking: twee verenigingen, dezelfde operette

Van de nood een deugd maken, zoeken naar creatieve en effectieve oplossingen, daar zijn amateurclubs vaak ijzersterk in. Hieronder leest u een prachtig voorbeeld.

De achterliggende jaren laten een terugloop van het aantal leden in verenigingen zien, dat is een landelijke trend. Oorzaak is een verminderde binding aan het verenigingsleven. Mensen willen liever meedoen aan theaterprojecten zonder zich te binden aan een verenging en daarmee gepaard gaande ‘verplichtingen’. Ook veroudering van de leden, waarmee uitstroom gepaard gaat, is een oorzaak. Instroom van jonge mensen wil vaak goed als er musicals worden gebracht, maar bij operettes is dat wat lastiger. Toch zijn er verenigingen die ervoor kiezen het culturele erfgoed van de operette hoog te houden. Gelukkig maar! Willen zij de operettes daadwerkelijk uitvoeren, dan is samenwerking een prima oplossing om het te kunnen opbrengen qua bezetting en (financiële) investering. Zigeunerbaron


Een succesvol voorbeeld daarvan laten Operettevereniging Pro Burletta uit Hoogezand en het Muziektheater de Kanaalstreek (de eerdere Stadskanaalster Operettevereniging) uit Stadskanaal zien. Deze twee verschillende operetteverenigingen hebben gekozen is voor een beroemde, grote en muzikaal gezien moeilijke operette: Der Zigeunerbaron van Johann Strauss. Alle twee hebben ze dezelfde dirigent en regisseuse, dus het lag voor de hand om het samen te proberen. De domicilie van de twee verenigingen ligt 30 kilometer uit elkaar. Daar lag nog wel een uitdaging, maar die is overwonnen. Meerdere uitvoeringen in twee theaters zijn het resultaat.

Big image

Kaarten kopen?

Muziektheater de Kanaalstreek en Pro Burletta uit Hoogezand zijn trots dat zij de prachtige operette als samenwerkingsproject mogen uitvoeren.


Johann Strauss heeft de operette gecomponeerd op de roman van Móric Jokay genaamd Saffi. Het werk aan de Zigeunerbaron verliep echter niet helemaal zonder problemen, maar als Johann Strauss op 24 oktober 1885 in het Theater an der Wien voor een enthousiast publiek de wereldpremière kan dirigeren, beleeft hij het grootste succes van zijn carrière. Met 87 opvoeringen "en suite" was de Zigeunerbaron zelfs succesvoller dan de Fledermaus. Tijdens het leven van de componist werd dit werk al in meer dan 140 theaters uitgevoerd. Het verhaal, een liefdesgeschiedenis, speelt zich af in Hongarije en Wenen in de 18de eeuw, waarbij een verborgen schat op een vervallen landgoed de rode draad is.
Muziektheater de Kanaalstreek en Pro Burletta maken er een spetterende uitvoering van met prachtige kostuums, decors, zang, dans en een aantal geroutineerde solisten. Kortom een lust voor oog en oor, waarbij de operetteliefhebber kan genieten van de vele bekende melodieën, waaronder Ja, das Schreiben und das Lesen, Als flotter Geist, Wer uns getraut en nog veel meer.


Praktische informatie:

Datum: Zaterdag 5 maart

Genre: operette

Aanvang: 20:00 uur

Eindtijd: 00:00 uur

Prijs: € 20,00

DER ZIGEUNERBARON

Saturday, March 5th, 8pm

2 Geert Teisplein

Stadskanaal

Big image

PRESENTATIE VAN DE NIEUWE WEBSITE

Backlinks, enorm veel backlinks voor meer naamsbekendheid.


Als een nieuwe website online gaat wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen de website vinden. Toch kun je er niet vanuit gaan dat dit ook zo zal zijn. Om dit proces toch te versnellen zou je bijvoorbeeld sociale media kunnen inzetten. Beter is natuurlijk om nog meer manieren te vinden om de website goed in de markt te zetten, zodat na verloop van tijd zoveel mogelijk mensen de website zullen vinden.


Een backlink is in principe elke link die verwijst naar een pagina op je website. Direct na de lancering is het van belang om zoveel mogelijk links naar de website te verkrijgen, bij voorkeur de homepage. Deze kun je onder andere snel opbouwen door sociale profielen te creëren op websites als Twitter, Facebook, LinkedIn etc, ,maar ook door op je eigen sociale media te verwijzen naar onze activiteiten en website, dus help ons....


De nieuwe website is te vinden op ons vertrouwde adres: http://stoperette.nl

Big image
Big image

GEZOCHT: ONDERHOUD MEDEWERKER

DE VERSCHILLENDE VOORKOMENDE WERKZAAMHEDEN OP HET GEBIED VAN THEATER EN TONEEL O.A. DECORBOUW, MAAR OOK HET ONDERHOUD VAN DE STOPERETTE.


Vacature afdrukken


Soort vacature: doorlopend vrijwilligers nodig

Doelgroepen: ouderen 55+, volwassenen

Activiteiten: buitenwerk en tuinwerk, culturele en creatieve activiteiten, techniek en onderhoud

Periode: voor onbepaalde tijd

Aanvangsdatum: in overleg

Voorzieningen: WA-verzekering & ongevallenverzekering

Uren: per week minimaal 10 uur

Werktijden: In overleg af te spreken

Salaris: vrijwilligersvergoeding, met een maximum van 1500,- per jaar

Locatie: Julianastraat 29


Taken en werkzaamheden

Alle voorkomende onderhoud klussen in en rondom het gebouw.


Vaardigheden en kwaliteiten

Wanneer hij of zij twee rechterhanden heeft, is dat voldoende.


Voor meer info: Henkbenus@stoperette.nl

Johann Strauß, Sohn - DER ZIGEUNERBARON Highlights - Mörbisch 2011

RTV Noord op bezoek

Noord en Ommeland is een gezellig en informatief zaterdagprogramma van 08.00 tot 14.00 uur.

Hans Waalkens geeft u veel uitgaanstips, Marcel Nieuwenweg is op locatie bij een evenement en Rob Mulder behandelt allerlei zaken van ons prikbord en praat met een expert op het gebied van computers, auto's en gezondheid. Een verslaggever gaat op pad door de provincie, op zoek naar evenementen en bijzondere zaken. Dit is een opname van 30 januari op onze eigen locatie...

Big image
Big image