Paardrijles in Randaal

Elke zaterdag met veel plezier leren paardrijden

Wij oefenen op een veilige manier en leren hoe je met paarden moet werken.

Iedere nieuwe ruiter/amazone krijgt net zoveel longe lessen als nodig is. De bereider beslist zelf wanneer hij /zij klaar is om het paard zelf te besturen. De eerste 5 à 10 lessen zijn evenwichts - en gymnastiek oefeningen. Daarna komt een tijd van leren sturen en leren omgaan met je paard of pony.

Alles gebeurt in een veilig afgesloten buiten manege in een rusige ontspannen sfeer met alle aandacht voor bereider en paard.

Ook gezellige buiten ritjes aan een kort leidsel met begeleider te voet behoren ook tot het trainingsprogramma.

Een feest voor iedereen om samen in stap en rustig in draf de eerste stappen van veilig buiten rijden te ervaren.

Even voorstellen wie wij zijn.

Op de voorgrond zien we Brokje, alias Brocoper Goblin. Ik ben een ruin van het ras Wesch K . Al vanaf mijn 2de levensjaar woon ik in Ransdaal en heb al 26 keer mijn verjaardag mogen vieren. Ik draafde op de wedstrijden t/m dressuur niveau ZZ. Nu leer ik iedere nieuwe ruiter de eerste kneepjes van netjes paardrijden, met heel veel plezier en geduld.


Rechts loop ik, Valerie. Ik ben 8 jaar oud en een echte lieve Haflinger merrie. Ben heel graag in de les met alle kinderen om mij heen. Iedereen, ja zelfs volwassenen kunnen met mij leren rijden ik ben heel sterk en kan zelfs in het enkelspan voor de wagen.


In het midden van de foto zie je mij, ik heet Kuna, een mooie KWPN merrie. Ik ben steeds vaker de lieveling van veel kinderen aan het worden. Met mij kun je zelfs leren springen, dat kan ik als de beste van het stel. Ik ben al 21 jaar maar voel mij nog heel gezond en fit.Achteraan sta ik, Bueno. Een trotse 4 jarige Andalusiër ruin. Geboren in Spanje en woon sinds 2012 in Ransdaal. Ik wordt nog getraind om een goed rijpaard te worden. Geduldig, braaf en verkeersmak ben ik al. wat eil je nog meer, ik doe altijd mee, want werken is mijn grootste hobby.