XIII SOUNDPAINTING Barcelona Course

Amb Walter Thompson a El Musical (Bellaterra)

IMPARTIT PEL CREADOR D’AQUEST LLENGUATGE (NIVELL 1 I 2)

El Soundpainting és el llenguatge universal de signes per a la composició multidisciplinària en viu, el qual és interpretat per músics, actors, ballarins i artistes visuals. A la actualitat (2015) la llengua està composada per més de 1200 gestos que són utilitzats pel Sooundpinter (compositor) per indicar el tipus de material que desitja dels intèrprets. Aquest, realitza una composició mitjançant la variació dels diferents paràmetres de cada conjunt de gestos expressats. El Soundpainting fou creat per Walter Thompson a Woodstock (NY) l’any 1974.


Durant el seminari s’ensenyaran els gestos del Soundpainting (corresponents al nivell 1 o 2) a través dels quals es podrà organitzar la improvisació de forma col·lectiva.

Es treballarà també sobre com a través del Soundpainting es pot: desenvolupar la improvisació individual a l’aula, relacionar diferents disciplines i com adaptar el Soundpainting al currículum actual de les escoles.


DIRIGIT A: músics instrumentistes, directors de cor, orquestra i/o banda. Professors de música de Primària, Secundària o ESO. Professors d’escoles de música i/o conservatoris. Compositors, cantants, actors i ballarins. Arts visuals.


CALENDARI I HORARI: 20-21-22-23 Juliol del 2020 de 16,00 a 20,30h i el dijous a les 21,30. Performance oberta. (20 hores)


Format del curs: CURS EN STREAMING


*Idioma del curs: anglès (no és necessàri tenir un nivell elevat d’anglès per seguir el curs ja que las sessions són pràctiques amb l’instrument)


PREU: 132 Euros


*Curs bonificat per Empreses

*S'entregarà a tots els alumnes assistents un certificat d'El Musical de formació en qualitat i innovació pedagògica de 20 hores al finalitzar el curs.

*Curs en tràmit de Reconeixement per Departament d'Educació de 20h per Docents

Big picture

Walter Thompson

Thompson ha estat composant els últims 30 anys, executant com a músic i dirigint les seves composicions a diferents països. Ha composat/dirigit Soundpaintings amb orquestres contemporànies a ciutats de tot el mon com poden ser: Barcelona, Paris, Berlin, Bergen, i Reykjavik. Ha ensenyat Soundpainting al Conservatori de París, a la Eastman School of Music, a l'Academia de les Artes d'Islandia , a la Universidad de Michigan, al Oberlin College-Conservatory of Music, i a la Universitat de New York, entre altres. Thompson ha rebut reconeixements a la seva obra per part de varies organitzacions. Entre d'altres premis, destaquen: l' “Aplaudiment” dels Premis Fad Sebastia Gasch de Barcelona, Espanya, el Mid Atlantic Arts Foundation ("Artist como Catalista"), el Jerome Foundation, Meet the Composer/Readers Digest/Lila Atchison Wallace Commissioning Program, el National Endowment for the Arts, el Mary Flagler Cary Charitable Trust, ASCAP, i el New York State Council on the Arts. www.soundpainting.comEl Musical - Carrer Ramon Llull, 16 - 08193 Bellaterra (Barcelona, SPAIN) www.elmusical.cat

https://youtu.be/hp_AxCgtD1M
https://youtu.be/BVBn3PxcXGg