Chaletpark Jachtlust

Contactgroep

Nieuwsbrief oktober 2014

Contactgroep

De contactgroep vertegenwoordigt de chaletbewoners naar de familie Schipper.

Zij bestaat uit Jan van der Lei, Nanda Verburg en Wim van der Kolk.

janvanderlei@online.nl

nanda_verburg@hotmail.com

vanderkolk.w@gmail.com

Nieuws en wetens-waardigheden uit chaletpark Jachtlust.

Beste Chaletbewoners van Chaletpark Jachtlust,

Jullie ontvangen de tweede flyer van de contactgroep van het chaletpark. De flyer beoogt geen nieuwskrant te zijn. Met deze flyer wil de contactgroep enkele onderwerpen met jullie delen. Deze keer gaat het over nieuwtjes en wetenswaardigheden. Best mogelijk dat jullie ook berichten hebben die leuk zijn te delen; Wees zo vrij dit ons door te geven!

Nieuwe website Grenzeloos en Zo

Sinds kort is de nieuwe website van Grenzeloos en Zo online.

Het is een mooie overzichtelijke site geworden.

Van harte gefeliciteerd, Hellen en Eduard.

Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina.

Middenloop Vledder Aa kronkelt weer.

De Vledder Aa is in de jaren vijftig van de vorige eeuw rechtgetrokken om de landbouwgronden droger te maken. Deze landbouwgronden zijn inmiddels omgevormd tot natuur. Volgens het Waterschap Reest en Wieden heeft het project als voordeel dat in natte tijden overtollig regenwater in de natuur kan worden opgeslagen.

De middenloop Vledder Aa stroomt voor een groot deel weer in zijn oorspronkelijke, meanderende (kronkelende) bedding. De beek is kleiner, ondieper en de stuwen zijn weggehaald. Met deze maatregelen moet het water langer worden vastgehouden.

Landbouwgronden loslaten ten gunste van de ontwikkeling van de natuur.

Er valt veel over te zeggen.

In ieder geval kunnen wij als tijdelijke bewoners genieten van de nieuwe situatie. Dan maar even afwachten wanneer de Vledder Aa echt stromen gaat.

Nieuws van de commissie straatnamen

De Jaglustweg heeft een nieuwe zijstraat gekregen. Het is wat plotseling gegaan. Er is ook geen overleg geweest. Dat is even jammer. Wat wel leuk is dat Jaap en Nanda Verburg al 40 jaar zijn getrouwd. Vandaar de nieuw benoemde zijstraat:

Jaap en Nandalaan. Gefeliciteerd!

Big image

Ondernemersklimaat Doldersum

De ondernemers in Doldersum zijn de economische crises beu.

De schapen van boer Have krijgen een nieuw onderkomen. Een prachtige stal is in aanbouw.

Jeanet Fabriek is gestart met haar gloednieuwe Kapsalon in Logement Doldertsum. Bij ‘Kapsalon Jeanet’ kunnen zowel vrouwen als mannen terecht voor diverse stijlen kapsels, van modern tot traditioneel. Aanbevolen!


Te bereiken via nummer : 06 23 81 59 84.

Of via de Facebook pagina : Kapsalon Jeanet.

Big image

Sneller internet in Doldersum?


De gemeente Westerveld heeft in de vroege zomer de behoefte aan sneller internet geïnventariseerd. Vooral in de buitengebieden kan glasvezel de overwegend slechte verbindingen opheffen. De inventarisatieperiode is evenwel gesloten maar de website voor aanmelding is nog beschikbaar. Het is simpel om de gegevens in te vullen via de website:

http://westerveld.opglas.nl/bqs/index.html


Wanneer uit de inventarisatie blijkt dat er voldoende belangstelling is dan valt het te overwegen op termijn een offerte te vragen.

Chaletpark Jachtlust

Een link naar informatie over het park.