Nyhetsbrev 2 -2014

Hälsingegårdar, rosfestival, Englands trädgårdar, Chelsea

Det är vår i luften...

---Färgerna i naturen går från nyanser av brunt till nyanser av brungrönt. Snart är vi inne i den gul-gröna perioden, med krokusar, vintergäck och forsythia...och för den som har lyckan att ha en körsbärskornell, nu blommar den t ex med "små gula puffar" på Botan i Gbg. Ett och annat bakslag med kallt väder får man väl räkna med...


Trädgårdsvänner och nya prenumeranter!


Trädgårdsturistens andra nyhetsbrev för i år!

Här är de resor till engelska trädgårdar som genomförs under året:


1. Chelsea flower show och engelska trädgårdar 19-22 maj 2014 - Fullbokad

2. Chelsea flower show och engelska trädgårdar 24-27 maj 2014- 5+ platser kvar.

3. Cotswolds trädgårdar 4-8 september 2014 - 2 platser kvar (med tyvärr inga platser kvar till Slottet "Downton Abbey". -

(det finns fler platser kvar på denna resa men då utan Downton Abbey-besöket, som ersätts med ett besök i en underbar trädgård den sista dagen. 500:- avdrag på priset. Det går inte att få tag på fler entre-biljetter denna dag till Downton Abbey än de 18 som redan är klara).Ni som redan är inbokade har alltså biljetter till Downton.


Fler resor; Hälsingland och rosfestival på Wij trädgårdar - 3 dagar

och resepaket 1 vecka på Sardinien i september. Läs mer om det längre ner.Hoppas att vi ses på en trädgårdsresa eller utflykt i framtiden.Ann Larås 'Trädgårdsturisten'

Hälsingland - Dalarna - och Rosfestivalen på Wij trädgårdar

Resdatum: 11-13 juli -2014. Vi startar i Stockholm och åker norrut mot Ockelbo till rosfestivalen på Wij trädgårdar. Det var Lars Krantz som är trädgårdsmästare och "legend" inom trädgårdsvärlden som startade Wij trädgårdar år 2000. Då var det en "en glänta i skogen" som Lars uttrycker sig. Idag är det en plats för odling, skönhet, mat, konst och hantverk. Vi promenerar runt, i köksträdgården, bland elevernas trädgårdar och i Skogens trädgård av trädgårdskreatören Ulf Nordfjell. Självklart får vi en guidad tur bland rosorna som "toktrivs" här i växtzon 4. Vidare norrut med vår buss mot "linets landskap" Hälsingland (bild) där vi stannar andra dagen. Vi besöker flera hälsingegårdar och kanske en fäbod belägen i vackert landskap. En av kvällarna bjuds vi på italiensk mat hos Maria i Pomeranshuset i Ljusdal som är "en Medelhavsoas mitt i Hälsingland". Dag tre besöker vi Carl Larsson -gården mm i Dalarna där man just inför årets säsong har satsat extra mycket på sina trädgårdar. De ställer också ut på trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar som pågår på Stockholmsmässan 20-23 mars.


Det blir en resa med guldkant och kvalitet där vi också äter mycket gott och bor charmigt på Järvsöbadens hotell. Pris: 5500:- för del i dubbelrum. 3 dagar.Läs gärna programmet, -i stort sett allt ingår under våra tre dagar.


Mer information om resan på hemsidan!

England: Cotswolds arts- and craftsträdgårdar och besök på slottet "Downton Abbey"

Vi åker på en resa till hjärtat av England, Cotswolds där många engelsmän vill bo; här finns pittoreska byar, charmiga pubar med närproducerad gourmet-mat, vackert byggda stenhus från 1900-talets början och vackra rikblommande trädgårdar. Vi bor 3 nätter i Straford-upon-Avon, och 1 natt på ett slottsliknande hotell med en trädgård av trädgårdskonstnären Gertrude Jekyll. Resdatum: 4-8 september 2014.

Mer information om resan på hemsidan.

Sardinen i september - turkosa bad, gröna landskap, vackert belägna byar och god mat!

Resdatum: 1 vecka (inte kortare) Kan förlängas till 2 veckor.

En vacker pärla i Medelhavet är italienska Sardinien, som ligger söder om Korsika och väster om Italiens fastland. Trädgårdsturisten erbjuder ett resepaket om hotell, halvpension och extra urval av utflykter på Sardiniens norra del. Hotellet ligger på Smaragdkusten på nordvästra ön och är 4-stjärnigt med bekvämt mycket trevligt boende på området, som ligger nära stranden med utsikt. Utflykterna är en heldag med en norsk skonare i La Maddalenas skärgård och en vinprovning på landsbygden. Sardinien är också en bra ö att hyra bil och åka runt och titta på byar och stränder. Det finns också möjlighet att åka till den fina staden Alghero. Informationen har dröjt något från Italien och den skickas i nästa vecka till er som tidigare har anmält intresse på mejl. Om du också vill ha information om resepaketet - klicka i intresseanmälan nedan och kryssa i.


Mer information och bilder på hemsidan!

Avanmälan

Om du vill avsluta din prenumeration på nyhetsbreven från Trädgårdsturisten, gör så här: Mejla kontakt@tradgardsturisten.se, och skriv "avboka" i rubrikraden - inget annat behövs- datorn tar då bort e-adressen från utskickslistan.