YAGO DE MOOR (17) VERMIST

zondag, 23/06/'12

Yago De Moor, een puber van 17, liep gisteren van huis weg en liet een afscheidsbrief achter

Zaterdagavond keerde de pleegmoeder van de jongen als gewoonlijk terug van haar werk. Thuis trof ze haar dochter Anna aan. Van Yago was er geen spoor. Ze vond een afscheidsbrief op de keukentafel waarin de jongen schreef dat hij wat tijd nodig had. Hij wilde ontdekken of hij op eigen benen kon staan en schreef aan zijn pleegouders, Marleen en Alex,dat ze zich geen zorgen moeten maken.

De politie ontdekte na ondervragingen dat Yago een moeilijke jeugd heeft gehad. Hij verloor zijn vader op jonge leeftijd in een roofmoord en kwam zo in het gezin van Marleen en Alex, zijn pleegouders, en hun dochter Anna terecht. Pleegzoon en-ouders zaten vaak op elkaars kap en enkel hun dochter Anna was een grote steun voor Yago.

"De politie onderzoekt toch of een eventueel verband met de dood van Yago's vader mogelijk is"

Link met moord op vader

Men vermoedt dat hij wegens gezinsomstandigheden is weggelopen.

De politie onderzoekt toch of een eventueel verband met de dood van Yago's vader mogelijk is . Deze zaak is volgens hen te snel opgelost en bestempeld als roofmoord. Nader onderzoek toonde immers aan dat dit onmogelijk was. Om welke reden zijn vader dan wel vermoord is en of dit ook een gevaar kan vormen voor Yago of een link is met zijn verdwijning wordt onderzocht.

Daarnaast sluit men de mogelijkheid niet uit dat zijn pleegvader Alex er voor iets tussen kan zitten. Hij leeft van het loon van zijn vrouw, maar kan verdacht veel geld uitgeven aan drank. Men doet onderzoek waar dat geld vandaan komt.

Opsporingsbericht

Op het moment van de verdwijning droeg Yago een spijkerbroek, een ruitjeshemd en zwarte sneakers.

Denkt u Yago De Moor gezien te hebben, meld dit dan zo snel mogelijk op het gratis nummer: 0800-30300 of via e-mail
Ik heb dit artikel gemaakt op basis van gebeurtenissen uit het boek Vermoord het verleden van Jonas Boets. (Gemaakt door Sietse Verrept)