laserpen met sleutel

laserpens kopen naar laserkorting.nl

Let op!

Hoog vermogen laserpen dat hij bij ondeskundig gebruik gevaarlijk kan zijn. Vermijd oogcontact. Door het hoge wattage is deze laserpen alleen voor professioneel gebruik.

Profesionele laser

Dit bulletin werd geproduceerd door de Laser Institute of America.
Het kan vrij worden gekopieerd en verspreid worden zonder verdere toestemming van de LIA. Ellende en kinderen gaan hand in hand op keer. Bijvoorbeeld, wanneer de digitale horloges werd goedkoop genoeg voor elke schoolgaande kind een te hebben, zou de kinderen gebruik maken van het glas kijkt om patches van licht te laten schijnen op andere studenten, docenten en objecten.

Kinderen zullen kinderen natuurlijk, en jonge mensen doen hetzelfde in scholen in het hele land vandaag de dag met behulp van laserpen met sleutel . Het verschil is laserlicht pointers vormt een veel groter risico voor het oog dan de relatief primitieve methode die kinderen in dagen verleden. De energie van een pointer kan direct in het oog is vele malen helderder dan direct staren naar de zon.

Gebruik en misbruik van Pointers

Commerciële laserpointers worden meestal ontworpen om sprekers te helpen bij het geven van lezingen of zakelijke presentaties. Een high-tech alternatief voor de intrekbare, metaal wijzer, zal de laserstraal in een klein puntje van licht op welk voorwerp waarop het gericht is te produceren. Het kan de aandacht van een publiek te vestigen op een bepaald belangrijk punt in een diavoorstelling. Pointers worden ook gebruikt voor andere doeleinden, zoals de uitlijning van andere lasers, buisdoorvoeren in de bouw, en als richtmiddelen voor vuurwapens.

Net als de digitale horloges ongeveer 15 jaar geleden, hebben profesionele laser zeer betaalbaar geworden onlangs als gevolg van nieuwe ontwikkelingen in de lasertechnologie. Ze zijn overal verkrijgbaar in elektronische winkels, nieuwigheid winkels, via catalogi en door tal van andere bronnen. Zo goedkoop als $ 20 of zelfs minder, ze zijn in de prijsklasse van andere elektronische speelgoed en worden als zodanig behandeld wordt door veel ouders en kinderen. Een vrouw schreef de Laser Institute of America beschrijven hoe andere moeders ze wist gekocht laserpointers voor hun elementaire leeftijd kinderen, zodat ze kunnen imiteren Luke Skywalker en Darth Vader en het duel met hen.

Laserpointers zijn geen speelgoed! Deze les werd naar huis gebracht aan een kleine school district in Wisconsin in de herfst van 1996. Een 16-jarige meisje werd verlicht in het oog van de balken van laserpointers gebruikt als kattenkwaad. Ze ervaren twee kortstondige blootstelling, een tijdens het uitvoeren van een pom pom routine en weer tijdens het lopen door een gang. Zij meldde de incidenten aan haar ouders, eraan toevoegend dat na de eerste blootstelling, alles zag er groen; na detweede, kon ze tijdelijk niet te zien uit haar rechteroog.

Hoewel dit is een van de meest dramatische voorbeelden tot nu toe, zijn er tal van meldingen van soortgelijke, kortstondige blootstelling in de VS en het Verenigd Koninkrijk Hoewel het lijkt duidelijk dergelijke kortstondige blootstelling kan alleen korte effecten veroorzaken, is er geen reden om ooit een pointer schijnen in de richting van iemand. De Laser Institute of America en de American Academy of Ophthalmology zijn ook meldingen ontvangen van mensen die blootgesteld voor langere bedragen van de tijd, met inbegrip van twee geverifieerde netvlies verwondingen veroorzaakt door opzettelijk staren in pointers.

Laser deskundigen het erover eens dat laserpen met 5 caps niet moet worden gebruikt om grappen uithalen. School kinderen zijn niet de enigen die het vinden van ondeugende toepassingen voor laserpointers. Een man van Florida betaalde de prijs voor zo'n grap toen hij werd gearresteerd voor het scannen van de grond in de buurt van een off-duty politieagent. De Laser Institute of America heeft ook meldingen ontvangen van individuen schijnt laserpointers bij atleten tijdens sportevenementen en bij mensen als ze aan het rijden bent.

Deze types van incidenten zijn begonnen met het optreden van de overheid aansporen. In november van 1997, het Verenigd Koninkrijk verboden een bepaalde klasse van hogere aangedreven wijzer uit de verkoop. In december 1997 heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration zijn waarschuwing tegen waardoor jongeren om ze te gebruiken (zie hieronder). De FDA vraagt ​​de fabrikanten om een ​​waarschuwing te plaatsen op laser ultra violet , het vertellen van gebruikers niet te kijken naar de balk. Deze waarschuwingen zijn klein en makkelijk te negeren, echter, zoals blijkt op grote schaal misbruik van de apparaten.

Secundaire effecten

Veiligheid professionals zijn vooral bezorgd over de secundaire effecten, die ervaren tijdens kritieke activiteiten zoals rijden op een drukke snelweg. Als de bestuurder verloor de controle als gevolg van hetzij een fractie van een seconde visueel effect of een psychologisch effect (schrikreactie of paniek), kunnen de gevolgen afschrikwekkend. Er zijn meldingen van piloten die hebben gehad om weg of handbediening van een landing vliegtuig over een co-piloot na soortgelijke incidenten krachtiger lichtshow lasers kijken.

Laser deskundigen het erover eens dat voorbijgaande visuele effecten zijn mogelijk en moeten worden aangepakt. Deze effecten worden genoemd verblinding, flashblindness, en nabeeld. Hoewel er kleine verschillen in de definities wetenschappers gebruiken voor deze termen, verwijzen ze allemaal tot op zekere visie verstoring die slechts een paar seconden of minuten duurt. De Laser Institute of America heeft een rapport waar blootstelling aan een super krachtige laserpen geschrokken buschauffeur wat resulteert in een verkeersongeval ontvangen.

Mensen hebben vaak ernstige psychologische reacties op wordt belicht met een laserstraal. Een onderzoeker vinden dat soms mensen krijgen oogletsel, niet uit de bundel zelf, maar door een sterke reactie die krachtig wrijven of steken hun vingers in het oog omvat. Laserpointers maken hun weg in het publieke bewustzijn. Helaas, in een van de laatste afleveringen van de populaire tv-serie 'Seinfeld' mei 1998, de beminnelijke neurotische George wordt door de straten van New York achtervolgd door een laser pointer-zwaaiende grappenmaker.

De Laser Institute of America vindt dat verdere regulering van laserpointers nu moet worden overwogen. Een haalbare optie is om de macht die laserpointers kan uitzenden verder te beperken. Onderwijs is ook de sleutel. Door het informeren van ouders, leerkrachten en de samenleving als geheel van de mogelijke gevaren laserpointers aanwezig is, kan de eventuele risico's door hen worden geminimaliseerd, en de apparaten kunnen blijven goed en veilig worden gebruikt, zoals in eerste instantie bedoeld. De LIA hoopt dat door zijn inspanningen, en die van haar leden en aangesloten organisaties, ongepast en onverantwoord gebruik van laserpointers worden afgeraden.

Krachtige blauwe laserpointer